Cele mai citite
 


Operaţie de schimbare de sex, de la femeie la bărbat, încununată de succes
joi, 2 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Endocrinologie
 

O echipă de medici condusă de prof. dr. Cristian Niţescu, de la Spitalul de Chirurgie Plastică Reparatorie şi Arsuri din Bucureşti, a efectuat o operaţie extrem de complicată de schimbare de sex de la femeie la bărbat, care a durat peste 14 ore şi a fost încununată de succes.

Pentru acest tip de intervenţie, vaginectomie, pregătirea a început în noiembrie 2010, a spus dr. Cristian Niţescu în cadrul conferinţei de presă de miercuri.
"Intervenţia de schimbare de sex de la femeie la bărbat este probabil una dintre cele mai complexe operaţii constructive. Împreună cu colegii mei am operat în trei zone ale corpului: antebraţ, picior şi zona organelor genitale. Chiar şi în străinătate în mari centre de referinţă pentru chirurgia transexualilor astfel de intervenţii sunt extrem de dificile", a declarat dr. Cristian Niţescu.


Operaţia de schimbare a sexului nu este finalizată în totalitate. Peste un an, pacientul va fi supus unei noi intervenţii. Pentru a asigura viaţa sexuală activă a pacientului, medicii îi vor aplica neopenisului un suport osos.


Înainte de acest demers, care a început în urmă cu cinci ani, pacientul în vârstă de 35 de ani a trecut prin mai multe etape de evaluare. Prima s-a făcut după solicitarea voluntară a pacientului de a face schimbarea de sex, apoi a fost cea a psihologului sau a medicului psihiatric care a stabilit dacă pacientul este într-adevăr transexual. Apoi a obţinut o hotărâre judecătorească în urma căreia realizarea intervenţiei a fost permisă. După primirea acordului judecătoresc pacientul a fost supus unei evaluări a medicului endocrinolog care a confirmat lipsa sindroamelor genetice şi a tulburărilor congenitale ale hormonilor sexuali.
După acest examen medical pacientul a urmat un tratament cu hormoni şi a fost pregătit psihologic pentru stadiul final: operaţia de schimbare de sex.


Dr. Niţescu a subliniat că fiind o boală, intervenţia este suportată de casa de asigurări.
În România pionierul operaţiilor de schimbare de sex este prof. dr. Ioan Lascăr, acesta a realizat prima sa operaţie de schimbare de sex în 1995 de la bărbat la femeie.AGERPRES

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
INTERVIU Prof. Ioan Lascăr: Când îţi exprimi un punct de vedere, trebuie să ai un nivel de informare şi competenţă Şeful Secţiei de chirurgie plastică şi reparatorie a Spitalului de Urgenţă Floreasca, prof. dr. Ioan Lascăr, a povestit într-un interviu acordat AGERPRES despre motivele care l-au făcut să aleagă această specialitate şi să rămână să profeseze în România, despre sistemul medical românesc şi nevoile acestuia...
RETROSPECTIVÃ 2015 Cardul de sănătate şi terapia fără interferon, principalele noutăţi în sistemul de sănătate Bucureşti, 22 dec /Agerpres /- Implementarea cardului de sănătate, introducerea terapiei interferon free şi a unor noi medicamente pe lista de compensate, precum şi modificarea contractului-cadru au fost principalele noutăţi aduse sistemului de sănătate în 2015.
RETROSPECTIVÃ/ Premiere medicale româneşti în 2012 Anul 2012 a continuat să fie un an al premierelor în medicina românească. Aflat şi în 2012 într-un proces de reorganizare, dar şi de schimbări la nivel înalt ale conducerii ministerului de resort, domeniul sănătăţii româneşti a adus premiere în chirurgia cardiovasculară, în neurochirurgie, în prelevarea...
Societatea Studențească de Chirurgie din România organizează a XI a Ediție a workshop-ului de Chirurgie Plastică “Basic Plastic and Reconstructive Surgery Procedures” Studentii din anii clinici ai Facultații de Medicină Generală ai U.M.F. "Carol Davila"Bucuresti învată tehnici de bază din chirurgia plastică sub îndrumarea doctorilor din Clinica de chirurgie plastică și reparatorie condusă de Prof. Dr. Ioan Lascăr (SCUB)
Doar 1% dintre femeile care au nevoie de reconstrucţie mamară ajung să facă această intervenţie Aproximativ 1% dintre femeile care au nevoie de operaţii de reconstrucţie mamară ajung să facă această intervenţie, a declarat marţi, pentru AGERPRES, medicul Dragoş Zamfirescu, specialist în chirurgie plastică, estetică şi microchirurgie reconstructivă la Spitalul Clinic de Urgenţă 'Floreasca' Bucureşti...
Chirurgia robotică ar putea fi utilizată în chirurgia reconstructivă la Spitalul Floreasca Tehnica de chirurgie robotică ar putea fi utilizată în perioada următoare la Clinica de Chirurgie Plastică şi Reconstructivă a Spitalului de Urgenţă 'Floreasca', a declarat prof. dr. Ioan Lascăr, şeful clinicii, cu ocazia Congresului Internaţional de Chirurgie Plastică şi Reconstructivă.