Cele mai citite
 


Primul spital privat de obstetrică-ginecologie, inaugurat în Capitală
miercuri, 3 decembrie 2008   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Sursa: Agerpres

Bucureşti -  Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie "Regina Maria", primul de acest gen din sectorul privat, a fost inaugurat miercuri.

Unitatea dispune de o suprafaţă de aproximativ 2.000 mp, necesitând o investiţie de peste 5,5 milioane euro.

Desfăşurată pe patru nivele, maternitatea beneficiază de un bloc operator, sală de naşteri, terapie intensivă, neonatologie, rezerve cu câte un pat sau două şi săli de operaţii.

Potrivit reprezentanţilor Centrului Medical Unirea (CMU), capacitatea Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie "Regina Maria" este de 60 de paturi, 30 dintre acestea fiind alocate pentru mame şi 30 pentru copii.
Pe lângă dotările de ultimă generaţie, noua maternitate dispune de cele mai performante aparate, acestea fiind considerate tehnologii de vârf în clinicile private din Germania şi Franţa, a spus dr. Wargha Enayati, fondatorul CMU.
Investiţia totală în aparatură şi dotările maternităţii se ridică la valoarea de 1,5 milioane euro.
'În momentul în care am demarat acest proiect, am pornit cu dorinţa de a face o maternitate în care siguranţa mamei şi a copilului să fie cel puţin echivalentă cu condiţiile oferite de maternităţile din Occident. Acum însă, când suntem în faţa faptului împlinit, credem că am reuşit mult mai mult. Avem cea mai confortabilă şi elegantă maternitate de la Viena şi până la Vladivostok, care dispune de un personal medical profesionist şi aparatură de ultimă generaţie. Suntem încrezători în succesele acestei clinici şi ne aşteptăm ca în primul an de activitate aceasta să atingă o cifră de afaceri de două milioane euro' - a declarat Wargha Enayati.
Noua maternitate deschisă de CMU oferă o gamă complexă de servicii medicale, cea mai mare pondere fiind estimată pentru servicii precum naşterea naturală, naşterea prin cezariană şi naşterea în apă.
Întreg pachetul de servicii va fi pus la dispoziţia pacientelor de o echipă de 30 de angajaţi, personal medical şi specialişti, precum şi de un număr de 15 medici reputaţi în obstetrică şi ginecologie, care colaborează cu această clinică.
Dr. Wargha Enayati a spus că maternitatea "Regina Maria" are deja programări pentru fiecare lună a anului viitor, fiind planificate între 20 şi 50 de naşteri săptămânal. Având în vedere gradul de interes pentru serviciile oferite, oficialii companiei estimează un număr de până la 2.000 de naşteri anual, dar nu din primul an.
Unitatea beneficiază de o gamă largă de metode pentru terapia durerii (de la anestezie peridurală până la metodele medicinei clasice chineze - acupunctură), fiind primul spital din ţară care introduce concepte noi, precum "gestionarea durerii" în procesul de naştere, a subliniat directorul maternităţii, dr. Iosif Niculescu. El a adăugat că viitoarele mămici pot alege poziţia în timpul naşterii - în picioare, lateral, pe scaun sau în apă - în funcţie de particularităţile anatomice şi fiziologice individuale.
Spitalul poate asigura atât intervenţii de rutină specifice, pe cale vaginală sau abdominală, cât şi intervenţii histeroscopice sau laparoscopice, intervenţii nemutilante pe sân, în caz de cancer, abordarea modernă interdisciplinară cu specialişti din ţară şi străinătate a cazurilor de cancer genital, rezolvarea prolapsului genital şi incontinenţei urinare pe cale vaginală sau abdominală, a mai menţionat directorul maternităţii. Costul pentru o naştere, cu supraveghere de la internare, la naştere şi la externare, este de peste 3.000 de euro.
Ministrul Sănătăţii Publice, Eugen Nicolăescu, prezent la inaugurare, a declarat că, din punctul său de vedere, cu cât apar mai multe spitale private, cu atât este mai bine, câştigul fiind al pacienţilor. Acestea aduc un acces mai mare la servicii medicale de calitate şi impun şi sistemului public, în spirit concurenţial, să ofere astfel de servicii.
Nicolăescu a adus în discuţie necesitatea apariţiei de asigurări complementare pentru sănătate, dar a spus că acest lucru nu poate fi fezabil fără pachetul de bază de servicii medicale, care se află în lucru. El a precizat că în cel mult zece zile se va înainta oferta pentru un astfel de pachet de servicii medicale pentru contractul-cadru pentru 2009.
"Este un pas important, necesită curaj, pentru schimbarea destinului sistemului sanitar", a evidenţiat ministrul Sănătăţii.
La inaugurarea maternităţii au participat şi reprezentanţii Casei Regale, principesa Margareta şi principele Radu. Principele Radu a declarat că este pentru prima dată din 1947 când un membru al Casei Regale dă numele unui spital.
"Azi s-a făcut dreptate reginei Maria, în preajma jubileului de 90 de ani", a spus principele Radu. El a adăugat că un astfel de eveniment trebuia să aibă loc în preajma Zilei Naţionale.
Principele Radu a evidenţiat contribuţia regelui Ferdinand la fondarea de societăţi şi instituţii publice şi pe cea a reginei Maria, în înfiinţarea de spitale şi instituţii de cultură. AGERPRES/(Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Mureş: Cel mai modern spital privat din ţară, inaugurat de ministrul Sănătăţii Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a inaugurat, joi, la Târgu Mureş, cel mai modern spital privat din ţară, Nova Vita Hospital, realizat în urma unei investiţii totale de 15 milioane de euro, suportată de omul de afaceri Virgil Mailat.
Reţeaua privată de sănătate Regina Maria a deschis primul spital dedicat sănătăţii femeii şi copilului Reţeaua privată de sănătate Regina Maria a inaugurat marţi primul spital privat din România dedicat sănătăţii femeilor şi copiilor.
Mureş: Cel mai mare spital privat din judeţ va fi inaugurat în februarie Târgu Mureş, 18 ian /Agerpres/ - Centrul Medical Nova Vita inaugurează în această lună, la Târgu Mureş, cel mai mare spital privat din judeţul Mureş, în urma unor investiţii în valoare de peste 7 milioane de euro, făcute de omul de afaceri Virgil Mailat.
RETROSPECTIVÃ 2015 Cardul de sănătate şi terapia fără interferon, principalele noutăţi în sistemul de sănătate Bucureşti, 22 dec /Agerpres /- Implementarea cardului de sănătate, introducerea terapiei interferon free şi a unor noi medicamente pe lista de compensate, precum şi modificarea contractului-cadru au fost principalele noutăţi aduse sistemului de sănătate în 2015.
Timiş: Cel mai mare spital privat din vestul ţării, inaugurat Cel mai mare spital privat din vestul ţării s-a inaugurat, sâmbătă, la Timişoara, acesta fiind axat, cu prioritate, pe reproducere umană asistată şi ginecologie, fiind dotat cu aparatură de înaltă performanţă şi în domeniile chirurgiei şi cel al imagisticii.
Sanador a inaugurat primul spital privat cu servicii medicale complete din România Operator de top pe piata serviciilor medicale private din Romania, Sanador a deschis primului spital clinic cu servicii medicale complete, inclusiv asistenta medicala de urgenta, dezvoltat în urma unei investiţii de 40 de milioane de euro.