Cele mai citite
 


Noi cazuri confirmate de infectare cu virusul A/H1N1
sâmbătă, 25 iulie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Raceala si gripa, Stiri, Gripa porcina
 

Bucureşti, 25 iul /Agerpres/ - Un număr de 18 persoane, respectiv 17 studenţi şi un profesor, a fost confirmat, sâmbătă, de Institutul Naţional Cantacuzino, cu virusul gripal A/H1N1, precizează un comunicat al Ministerului Sănătăţii, remis AGERPRES.

Cele 18 persoane se află, din data de 19 iulie, la Braşov, unde participă la cursurile de vară internaţionale ale Universităţii din localitate.

Cei 17 studenţi au vârste cuprinse între 20 şi 25 ani. Cinci dintre aceştia sunt de naţionalitate română, restul fiind din ţări diferite: Turcia, Austria, Spania, Portugalia, Grecia, Belgia, Croaţia şi Rusia. Profesorul depistat pozitiv este de naţionalitate română.

Toate persoanele infectate cu noul virus gripal sunt internate la Spitalul de Boli Infecţioase din localitate, unde li se administrează tratament antiviral, iar evoluţia lor este favorabilă.

Reţeaua de boli transmisibile continuă monitorizarea stării de sănătate a celorlalţi participanţi la cursurile de vară, precizează sursa citată. AGERPRES/(AS)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Zece cazuri noi de infectare cu virus A/H1N1 Bucureşti, 21 iul /Agerpres/ - Alte 10 cazuri noi de infectare cu virusul gripal A/ H1N1 au fost înregistrate de Reţeaua de supraveghere a bolilor transmisibile.
Australia a început testele clinice pentru un vaccin împotriva gripei porcine Canberra, 22 iul /Agerpres/ - Australia, una dintre ţările cele mai afectate de gripă porcină din zona Asia-Pacific, a început miercuri testele clinice pentru definitivarea unui vaccin împotriva gripei porcine, au anunţat surse guvernamentale, citate de AFP.
Canada: primul caz de gripă porcină rezistent la Tamiflu Ottawa, 22 iul /Agerpres/ - Canada a înregistrat primul caz în care virusul gripei porcine este rezistent la Tamiflu, informează miercuri Associated Press.
Gripa porcină: peste 700 de morţi în întreaga lume Geneva, 21 iul /Agerpres/ - Virusul gripei porcine, apărut la sfârşitul lunii martie, a ucis deja peste 700 de persoane de pe tot globul, a indicat marţi purtătorul de cuvânt al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Aphaluck Bhatiaseve, informează AFP
Marea Britanie: vaccinarea în masă împotriva gripei porcine este extrem de riscantă /The Times/ Londra, 22 iul /Agerpres/ - Marea Britanie se pregăteşte pentru un program de vaccinare în masă, care, deşi dispune de suficient vaccin pentru întreaga populaţie, începând cu staff-ul medical, se va dovedi o „nebunie” dat fiind că vaccinul împotriva gripei porcine nu a fost încă suficient...
MS menţine măsurile de limitare a circulaţiei virusului A/ H1N1 Bucureşti, 17 iul /Agerpres/ - Comitetul de coordonare al Ministerului Sănătăţii, condus de ministrul Ion Bazac, a decis să păstreze măsurile actuale de întârziere şi limitare a răspândirii circulaţiei virusului gripal în comunitate.