Cele mai citite
 


Scădere cu 12% a cazurilor de SIDA în rândul tinerilor într-un deceniu /UNICEF/
joi, 2 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Viata Sexuala
 

Numărul tinerilor seropozitivi a scăzut cu 12% în zece ani în lume, însă, zilnic, 2.500 de persoane cu vârste cuprinse între 15 şi 24 de ani continuă să contracteze virusul maladiei SIDA, potrivit unui raport al Fondului Naţiunilor Unite pentru Copii /UNICEF/, publicat miercuri şi citat de AFP.

'Este vorba despre un progres? Da. Este suficient? În niciun caz', a declarat Elhadj As Sy, director al UNICEF pentru Africa Australă şi de Est, în prezentarea raportului, la Johannesburg.

Cinci milioane de persoane cu vârste cuprinse între 15 şi 24 de ani sunt actualmente purtătoare ale virusului HIV, în scădere cu 12 procente prin raport cu 2001. Patru milioane dintre acestea trăiesc în Africa Subsahariană. Femeile tinere sunt mai afectate decât bărbaţii: 60% dintre tinerii seropozitivi sunt de sex feminin, cu un vârf de 72% în Africa Subsahariană.

Potrivit lui Sy, începerea de timpuriu a vieţii sexuale şi folosirea drogurilor sunt principalii doi vectori de transmitere a HIV. 'De prea multă vreme, comunităţile au închis ochii în faţa acestor factori de risc. A venit timpul să ne asumăm responsabilităţile într-o manieră colectivă', a subliniat el.AGERPRES/(Bogdan Mureşan)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Serviciile specifice HIV ating parţial adolescenţii din întreaga lume. Cu ocazia Zilei Mondiale SIDA 2013, Organizaţia Mondială a Sănătăţii lansează o serie de recomandări pe tema HIV/SIDA, pentru intensificarea eforturilor de testare, consiliere, tratament şi îngrijire a acestui grup vulnerabil
Numărul adolescenţilor care au murit de SIDA s-a triplat din 2000 (UNICEF) Numărul adolescenţilor care au murit de SIDA s-a triplat în ultimii 15 de ani, în cele mai multe cazuri boala fiind contractată în copilărie, indică un raport UNICEF publicat vineri şi citat de AFP.
UNICEF: Numărul infecţiilor cu HIV transmise de la mamă la copil s-a redus Fondul Naţiunilor Unite pentru Copii (UNICEF) se declară alarmat de creşterea numărului adolescenţilor infestaţi cu HIV şi SIDA în ultimii şapte ani şi promovează un program intens care include distribuirea de prezervative şi tratamente antiretrovirale, transmite AP.
SUA: 60% dintre tinerii seropozitivi între 13 şi 24 de ani ignoră că sunt infectaţi cu HIV Circa 60% dintre tinerii americani seropozitivi cu vârsta între 13 şi 24 de ani ignoră faptul că sunt infectaţi cu virusul HIV, care provoacă SIDA, au afirmat autorităţile sanitare americane într-un raport publicat marţi, relatează AFP.
Ziua Mondială împotriva SIDA s-a desfăşurat în 2011 sub sloganul 'Zero noi infecţii HIV' Ziua Mondială împotriva SIDA, care se marchează pe data de 1 decembrie, s-a desfăşurat, în 2011, sub sloganul "Zero noi infecţii HIV", un scop care necesită implicarea tuturor actorilor ce au o responsabilitate socială în raport cu fiecare naţiune, de la instituţii publice de sănătate, asistenţă socială...
Experţi de la Kremlin pun răspândirea virusului HIV pe seama "industriei prezervativelor" Membri ai conducerii Institutului rus pentru Studii Strategice, organism ce ţine de Kremlin, au o idee precisă asupra cauzelor răspândirii virusului HIV, motiv de îngrijorare în Rusia: greşeala ar fi a industriei prezervativelor, "interesată să îşi vândă produsele", în acest scop "încurajând tinerii...