Cele mai citite
 


Spania ar putea întreprinde măsuri legale împotriva Germaniei, pentru declanşarea crizei castraveţilor cu E.coli
joi, 2 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spania nu exclude începerea de acţiuni legale împotriva Germaniei, şi mai ales autorităţilor de la Hamburg, care au lansat alerta de la începutul crizei castraveţilor, indicând că aceştia ar fi fost contaminaţi cu bacteria E.coli în ţara iberică, a declarat miercuri vicepremierul spaniol Alfredo Perez Rubalcaba la postul de radio Cadena Ser.
El consideră că autorităţile spaniole nu exclud astfel de acţiuni legale pentru că autorităţile germane au pus la îndoială calitatea produselor horticole spaniole, iar acestea din urmă încă au o problemă, pentru că tot nu ştiu unde s-a produs infecţia, chiar după ce au scos din culpă produsele spaniole.

În acelaşi timp, ministrul spaniol de justiţie, Francisco Caamano, a confirmat faptul că executivul din care face parte ar putea prezenta un 'recurs de încălcare', prevăzut în cadrul sistemului european, pentru a îndrepta pagubele provocate de alerta lansată de aceleaşi autorităţi germane de la Hamburg, care au atribuit castraveţilor spanioli infecţia cu bacteria menţionată.

Caamano a atras atenţia că autorităţile care aplică o alertă timpurie, cum a fost cea care a afectat într-o măsură atât de mare sectorul horticol spaniol, trebuie să-şi asume şi responsabilitatea pentru cazurile în care nu se acţionează cu suficientă prudenţă. Potrivit ministrului spaniol al justiţiei, articolul 34 din Tratatul UE are o astfel de prevedere, referitoare la asumarea responsabilităţii într-un caz precum acesta.

Guvernul spaniol susţine că dacă nu există o cale specifică de a-i indemniza pe producătorii spanioli afectaţi, un recurs precum cel menţionat de ministrul Caamano permite diminuarea pagubelor produse în sectorul horticol spaniol.AGERPRES/(Ruxandra Constantinescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
UE, prinsă între Spania şi Germania în 'războiul castravetelui' Uniunea Europeană /UE/ a răspuns la nemulţumirea crescândă generată de felul în care a gestionat focarul de infecţie cu bacteria E. coli propunând compensaţii în valoare de 150 de milioane de euro pentru miile de fermieri forţaţi să-şi distrugă culturile într-o încercare disperată de a opri epidemia...
(Corespondenţă) PE va organiza o dezbatere la Strasbourg despre cazurile de îmbolnăvire cu E.coli Bruxelles, 2 iun - Corespondentul Agerpres, Tudor Martalogu, transmite: Evoluţiile serioase din mai multe state membre UE referitoare la contaminarea cu bacteria entero-hemoragică E.coli (ECEH), soldată deja cu 10 decese confirmate în Europa, au determinat Parlamentul European să includă o dezbatere...
E.coli: dacă nu castraveţii spanioli sunt cauza, de unde vine totuşi epidemia? Comisia Europeană a ridicat miercuri seara alerta legată de castraveţii spanioli ca posibilă sursă de contaminare cu bacteria entero-hemoragică E.coli (ECEH) , dar originea acesteia rămâne încă necunoscută. Epidemia cauzată de ECEH a provocat deja 17 decese în Europa, numărul persoanelor contaminate...
Bacteria E.coli: UE promite să vină în ajutor producătorilor de legume Bruxellesul a promis marţi să examineze modalităţile prin care i-ar putea ajuta pe cultivatorii de legume, care se confruntă în prezent cu o criză de încredere de anvergură în ceea ce priveşte siguranţa produselor cultivate de ei, în urma unei epidemii de diaree, soldată cu numeroase decese, care a pus...
UPDATE/Comisia Europeană ridică alerta la castraveţii spanioli Comisia Europeană a anunţat miercuri seară că a ridicat avertismentul emis contra castraveţilor spanioli suspectaţi de a fi provocat o contaminare potenţial mortală cu bacteria E. coli.
Comisia Europeană ridică alerta la castraveţii spanioli Comisia Europeană a anunţat miercuri seară că a ridicat avertismentul emis contra castraveţilor spanioli suspectaţi de a fi provocat o contaminare potenţial mortală cu bacteria E. coli.