Cele mai citite
 


Tulcea: Internări nejustificate în spitale
joi, 2 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Tulcea a criticat miercuri, într-o conferinţă de presă, criteriile pe care trebuie să le îndeplinească o persoană pentru a se interna, dar a menţionat că este nevoie de o modalitate de a stopa internările nejustificate.
"Cred că aceste criterii făcute publice recent se referă doar la internările de urgenţă, pentru că există afecţiuni cronice care se tratează exclusiv în spital. Nu cred că se vor găsi vreodată criterii exhaustive, pentru că este foarte greu", a precizat directorul SJU, Ion Popescu.
În acelaşi timp, conducerea SJU a menţionat că există şi fenomenul internărilor nejustificate, care a fost însă diminuat şi prin modificarea modului de finanţare a unităţilor spitaliceşti.
"Este foarte greu să analizezi toate internările şi este posibil ca şi noi să avem internări nejustificate. Trebuie să ne gândim, locuim într-un judeţ în care distanţele sunt foarte mari, căile de acces sunt pe apă, un judeţ în care nu toate comunele au cabinet de familie şi atunci îţi asumi o responsabilitate cu privire la soarta pacienţilor. Cred că aceste criterii vor fi orientative şi vor fi completate", a mai spus Popescu.
Conform unui proiect al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, internările în spitale ar urma să fie realizate doar în cazul în care pacienţii ar prezenta printre simptome pierderea subită a cunoştinţei, a vederii sau a auzului, puls şi tensiune anormale, febră persistentă de peste 38 de grade Celsius sau hemoragie continuă, Ministerul Sănătăţii hotărând să nu ia însă în considerare aceste criterii. AGERPRES/(A - Luisiana Bîgea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Tulcea: Bugetul Spitalului Judeţean de Urgenţă, în creştere cu peste 20% faţă de cel din 2014 Bugetul celei mai mari unităţi spitaliceşti din judeţul Tulcea, Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU), a crescut anul acesta cu peste 20% faţă de cel de anul trecut, potrivit directorului Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS), Eugenia Vasile.
Secţia de Psihiatrie a SJU Tulcea ar putea fi modernizată Secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Tulcea ar putea fi reabilitată printr-un proiect înaintat de Consiliul Judeţean (CJ) Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, instituţie ce are posibilitatea de a-l finanţa printr-un program guvernamental care are ca prioritate...
Tulcea: Sume suplimentare pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Bugetul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Tulcea a fost suplimentat cu 1,8 milioane de lei de către Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS), după ce în primul semestru numărul consultaţiilor şi tratamentelor acordate pacienţilor a depăşit plafonul stabilit iniţial.
Tulcea: Secţie externă a Spitalului Judeţean de Urgenţă, la Babadag Autorităţile tulcene încearcă să transforme dispensarul TBC al Spitalului orăşenesc Babadag într-o unitate externă a Spitalul Judeţean de Urgenţă din municipiul Tulcea.
Ialomiţa: Spitalul Judeţean de Urgenţă şi Ambulanţa au semnat contractele de finanţare cu Casa de Asigurări Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Ialomiţa a reuşit să convingă ultimii doi furnizori de servicii medicale din judeţ, respectiv Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Slobozia şi Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Ialomiţa, să semneze contractele de finanţare a serviciilor medicale, după...
Tulcea: Ambulanţa transportă zilnic până la zece copii la spitalul din Constanţa Ambulanţele tulcene transportă chiar şi zece copii pe zi la Constanţa, după ce activitatea secţiei Pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) a fost suspendată temporar în urmă cu o lună, autorităţile medicale sperând ca anul acesta spitalul să ajungă de categoria a II-a.