Cele mai citite
 


Tulcea: Saloane speciale pentru mame şi nou-născuţi
joi, 2 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Tulcea a finalizat cele cinci saloane amenajate special pentru mame şi nou-născuţi, acestea putând fi utilizate începând de joi.
''Avantajul acestui sistem îl reprezintă faptul că e mult mai puţin traumatizant ca nou-născutul sănătos să stea lângă mama lui, să fie alăptat de mamă şi, în general, există un confort psihic pentru mamă să-şi vadă copilul'', a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, directorul SJU, Ion Popescu.
Cele patru saloane, dotate cu aparate de aer condiţionat, televizoare şi frigidere, au câte trei paturi pentru mame şi trei paturi pentru nou-născuţi, într-o rezervă existând locuri pentru alte două perechi mame-nou-născuţi.
''Ne dorim ca toate saloanele din spital să arate la fel, dar este important că facem paşi în sensul acesta. Sperăm să mai facem câţiva în perioada care urmează'', a menţionat directorul.
Potrivit sursei citate, valoarea investiţiei pentru amenajarea celor cinci saloane a fost de 150.000 de lei.
Următoarele proiecte pe care conducerea SJU intenţionează să le deruleze vizează achiziţionarea unui aparat tomograf şi reabilitarea secţiei de Terapie Intensivă, aceste investiţii urmând să înceapă pe parcursul anului. AGERPRES/(A - Luisiana Bîgea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Tulcea: Modernizări de peste 2 milioane de lei, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Spitalul Judeţean de Urgenţă din Tulcea a realizat de la începutul anului investiţii în sumă totală de peste două milioane de lei pentru îmbunătăţirea condiţiilor oferite pacienţilor.
Tulcea: Saloane speciale pentru mame şi copii, la SJU Tulcea Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Tulcea doreşte ca în prima parte a anului viitor să le ofere mamelor şi nou-născuţilor saloane speciale.
Caraş-Severin:Investiţii de 675 mii lei la Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa, din fonduri alocate de CJ la rectificarea bugetară Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa continuă, până la sfârşitul anului, investiţiile în achiziţia de aparatură pentru secţia de Terapie Intensivă şi reabilitatea instalaţiei de apă la Staţionarul I, în acest sens fiindu-i alocată de către Consiliul Judeţean Caraş-Severin suma de 675 de mii de lei, la...
Alba: Secţia de Pediatrie a spitalului din Alba Iulia va dispune de un compartiment ATI Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba are în vedere înfiinţarea în cadrul Secţiei de Pediatrie a unui compartiment Anestezie Terapie Intensivă pentru nou-născuţi, în prezent fiind destinate doar cinci paturi pentru ATI.
Serviciile de urgenţă şi terapie intensivă pediatrică primesc finanţare de aproximativ 1,5 milioane franci elveţieni Două proiecte menite să îmbunătăţească prin programe de formare calitatea serviciilor de urgenţă la nivel de prespital şi spital, precum şi calitatea serviciilor în unităţile de terapie intensivă pediatrică, primesc o finanţare în valoare de peste 1,5 milioane de franci elveţieni prin intermediul unui...
Unităţi de terapie intensivă arşi grav înfiinţate în spitalele de urgenţă mari - proiect ministerul Sănătăţii (MS) vrea să înfiinţeze "unităţi de terapie intensivă arşi grav" cu cel mult zece paturi în spitalele mari de urgenţă, în care angajaţii vor primi un spor de muncă de 100%, noile structuri urmând să se ocupe de astfel de cazuri în timp real şi în regim de maximă urgenţă.