Cele mai citite
 


Ungaria: O persoană din trei este fumătoare
joi, 2 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un ungur din trei este fumător, în timp ce 30.000 persoane mor anual în Ungaria din cauza complicaţiilor cauzate de fumat, cifră care reprezintă 20% din toate decesele din ţară, relatează miercuri cotidianul Nepszava, preluat de MTI.
În plus, tinerii încep să se apuce de fumat la vârste tot mai mici: 20% dintre copiii de 10 ani au încercat deja prima ţigară, în timp ce 50% din cei de 13 ani şi 70% din cei de 15 ani au făcut acelaşi lucru, notează publicaţia citată.

Un copil din cinci fumează un pachet de ţigări ca fumător pasiv în timpul unui weekend obişnuit cu părinţii, mai scriu jurnaliştii de la Nepszava.

Potrivit preşedintelu Societăţii ungare de cardiologie, Bela Merkely, fumatul este responsabil pentru 90-95% din cazurile de cancer la plămâni. El a mai spus că fumătorii de 40 sau 50 de ani şi-ar putea prelungi durata de viaţă cu zece ani dacă ar renunţa la fumat.AGERPRES/(Ionuţ Mareş)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Societatea Română de Pneumologie: 85% dintre bolnavii de cancer bronhopulmonar sunt fumători Aproximativ 85% dintre pacienţii cu cancer bronhopulmonar sunt fumători, a declarat joi într-o conferinţă de presă preşedintele Societăţii Române de Pneumologie Florin Mihălţan.
Fumatul în primele 30 de minute de după trezire, periculos pentru sănătate Un studiu realizat de cercetătorii Colegiului de Medicină Penn State din Marea Britanie arată că pacienţii care fumează în primele 30 de minute de după trezire sunt cu 79% mai predispuşi să dezvolte cancer pulmonar decât cei care amână fumarea primei ţigări cel puţin cu o oră.
Imagini şocante pe pachetele de ţigări vândute în Franţa din 2010 Din 2004, numărul pachetelor de ţigări cumpărate în Franţa n-a mai scăzut. Până la sfârşitul anului viitor, ar trebui să apară pe ambalajul ţigărilor imagini şocante, informează cotidianul Le Figaro.
Florin Mihălţan (SRP): Fumul de ţigară din podele, ziduri, haine creşte riscul de cancer pulmonar Preşedintele Societăţii Române de Pneumologie (SRP), profesor doctor Florin Mihălţan, a declarat joi, la Sibiu, că "fumatul la mâna a treia", ceea ce înseamnă fumul de ţigară din podele, ziduri, haine, poate influenţa riscul de cancer pulmonar.
Cancerul pulmonar - Cauze, Simptomatologie Cancerul pulmonar reprezintă una din principalele cauze de mortalitate datorată neoplaziilor, atât în cazul bărbaţilor, cât şi al femeilor. Prevalenţa lui este depăşită doar de cancerul de prostată şi de cancerul mamar, însă mortalitatea prin cancerul pulmonar nu este încă surclasată de nici o altă...
O ţigară fumată de o femeie echivalează cu cinci ţigări fumate de un bărbat Fumul de ţigară 'urăşte' la propriu femeile: raportul dintre prejudiciile aduse de fumat organismului feminin este, comparativ cu cele aduse organismului masculin, de 5 la 1. Acesta este rezultatul unui studiu prezentat de Elena Tremoli, profesor în cadrul Facultăţii de Farmacologie a Universităţii din...