Cele mai citite
 


Vremea anunţă epidemiile de holeră cu câteva luni înainte (studiu)
joi, 2 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O creştere a cantităţii de precipitaţii şi a temperaturii ar putea anunţa epidemii de holeră cu câteva luni înainte ca acestea să izbucnească, arată un studiu publicat marţi, potrivit AFP.
După ce au analizat epidemii de holeră şi date legate de mediul înconjurător în arhipelagul Zanzibar, Tanzania, unde infecţia este endemică, cercetătorii de la International Vaccine Institute (IVI) din Seul, Coreea de Sud, au descoperit că o creştere cu numai un grad a temperaturii medii minimale lunare era un semnal că numărul cazurilor de holeră urma să se dubleze probabil în următoarele patru luni.

O creştere cu 200 milimetri a precipitaţiilor lunare semnalează o creştere, ceva mai puţin ridicată dar însemnată, a numărului de cazuri de holeră în următoarele opt săptămâni.

Creşterea cantităţii precipitaţiilor sau a temperaturilor 'este deseori un precursor al epidemiilor de holeră în zone vulnerabile', subliniază Rita Reyburn, cercetător la IVI şi principal autor al studiului.

'Suntem foarte aproape de a dezvolta un sistem de previziune fiabil care ar supraveghea evoluţia temperaturilor şi precipitaţiilor. Aceasta ar permite instituirea de măsuri preventive precum mobilizarea de echipe sanitare sau lansarea de campanii de vaccinare de urgenţă înainte de izbucnirea epidemiei', mai spune Rita Reyburn.

De altfel, frecvenţa epidemiilor de holeră creşte în timp ce climatologii prevăd o climă mai caldă şi cu mai multe ploi în deceniile următoare într-un mare număr de regiuni în care holera este endemică.

'Epidemiile de holeră se produc din ce în ce mai des şi cu mai multă severitate', observă Dr. Peter Hotez, preşedintele American Society of Tropical Medicine and Hygiene.

Peter Hotez consideră că aceste cercetări sunt 'un exemplu de abordare inovatoare care, dacă s-ar utiliza împreună cu alte măsuri preventive, ar putea reduce cu mai multe mii numărul deceselor'.AGERPRES/(Pepa Siţa)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
OMS: Epidemia de MERS din Coreea de Sud nu constituie o urgenţă de sănătate publică de interes internaţional Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat miercuri că epidemia de MERS din Coreea de Sud nu constituie o urgenţă de sănătate publică de interes internaţional. Constatând că au existat întârzieri şi deficienţe în răspunsul la această epidemie în Coreea de Sud, organizaţia a cerut tuturor ţărilor...
Coreea de Sud: Bilanţul morţilor cauzate de coronavirusul MERS se ridică la 23 Coreea de Sud a anunţat joi trei noi decese cauzate de coronavirusul MERS, fapt ce sporeşte îngrijorările cu privire la capacităţile acestei ţări de a limita epidemia, în timp ce Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a subliniat eşecurile autorităţilor sanitare, notează AFP.
OMS: Haiti are nevoie urgentă de medici şi asistente, pentru a face faţă epidemiei de holeră Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat, vineri, că este nevoie de cel puţin 350 de medici şi de peste 2.000 de infirmiere, care să se ocupe de bolnavii de holeră din Haiti. De asemenea, trebuie să se acţioneze pentru stăvilirea epidemiei, care durează deja de şapte săptămâni, transmite EFE...
Coreea de Sud nu raportează cazuri noi de MERS, pentru prima dată în ultimele 16 zile Ministerul Sănătăţii de la Seul a anunţat sâmbătă că în ultimele 24 de ore nu s-au înregistrat noi cazuri de contaminare cu MERS (Middle East Respiratory Syndrome), pentru prima dată în 16 zile, relatează Yonhap şi Reuters.
Comitetul de urgenţă al OMS, convocat săptămâna viitoare pentru a analiza epidemia de MERS din Coreea de Sud Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat vineri că îşi va convoca, săptămâna viitoare, comitetul de urgenţă pentru a analiza situaţia legată de contaminările cu coronavirusul MERS în Coreea de Sud, care a raportat 11 decese de la identificarea primului caz la 20 mai, informează France Presse...
Coreea de Sud a confirmat primul său caz de infecţie cu virusul Zika Coreea de Sud a raportat marţi primul său caz confirmat de infecţie cu virusul Zika la un bărbat în vârstă de 43 de ani care a călătorit în Brazilia, a anunţat centrul pentru controlul bolilor din această ţară, citat de agenţia Reuters.