Cele mai citite
 


(Corespondenţă) Rusia: Interdicţia importului de legume din UE, o măsură firească
joi, 2 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Moscova, 2 iun - Corespondentul Agerpres, Victoria Vioară, transmite: Interdicţia temporară a importului de legume din Uniunea Europeană în Rusia reprezintă o măsură firească, în contextul epidemiei provocate de bacteria E.coli 0104, soldată cu victime, a declarat joi, într-un briefing de presă, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Afacerilor Externe.
Interdicţia impusă de Moscova asupra legumelor proaspete provenite din toate ţările UE a nemulţumit Comisia Europeană, care a considerat măsura "disproporţionată" şi a cerut explicaţii în legătură cu motivele adoptării unei asemenea decizii.

"Nimeni nu vrea să fie bolnav. (...) Este un precedent serios şi fireşte că fiecare stat îşi va apăra propria piaţă, ca să nu primească astfel de 'daruri', astfel de castraveţi", a spus purtătorul de cuvânt al MAE rus Aleksandr Lukaşevici.

"În ceea ce priveşte calitatea castraveţilor, eu am gustat multe sorturi. Dar cred că cei din regiunea Moscovei sunt cei mai gustoşi, în special cei din grădina proprie", a adăugat diplomatul rus.

O epidemie de diaree, pornită din Germania şi care se extinde în Europa, s-a agravat şi mai mult miercuri, înregistrându-se un nou deces, ceea ce ridică la 17 bilanţul morţilor, şi sute de noi cazuri de îmbolnăvire în Germania.

Sunt semnalate în continuare noi cazuri în restul Europei, îndeosebi în Olanda, şi până în SUA. Toţi bolnavii au tranzitat aparent Germania.AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bruxellesul cere explicaţii Rusiei pentru decizia de interzicere a importurilor de legume proaspete din UE Comisia Europeană va cere explicaţii Rusiei pentru decizia sa de a interzicere a importurilor de legume proaspete din ţările membre ale Uniunii Europene în urma epidemiei provocate de bacteria entero-hemoragică E.coli (ECEH), măsură apreciată drept ''disproporţionată'' de către Bruxelles, notează joi...
Rusia interzice importurile de legume din toate ţările UE /oficial/ Rusia a interzis joi importurile de legume proaspete provenite din toate ţările Uniunii Europene, din cauza epidemiei provocate de bacteria E.coli 0104, soldată cu victime, a anunţat agenţia pentru protecţia consumatorilor, informează AFP.
CE solicită ridicarea interdicţiei Rusiei faţă de importurile de legume proaspete provenind din UE Comisia Europeană a apreciat joi seară drept disproporţionată interdicţia impusă de Rusia importurilor de legume proaspete provenind din Uniunea Europeană ca urmare a epidemiei provocate de bacteria entero-hemoragică E.coli (ECEH) şi de aceea a solicitat retragerea sa imediată.
Castraveţi româneşti destinaţi comercializării în UE ar putea fi distribuiţi gratuit pe piaţa internă Castraveţii româneşti de seră destinaţi comercializării în ţările Uniunii Europene ar putea fi distribuiţi gratuit spitalelor şi caselor de bătrâni, după ce au fost blocate contractele în comerţul intracomunitar din cauza epidemiei produse de E.coli, a declarat, duminică, pentru AGERPRES, secretarul...
(Corespondenţă) PE va organiza o dezbatere la Strasbourg despre cazurile de îmbolnăvire cu E.coli Bruxelles, 2 iun - Corespondentul Agerpres, Tudor Martalogu, transmite: Evoluţiile serioase din mai multe state membre UE referitoare la contaminarea cu bacteria entero-hemoragică E.coli (ECEH), soldată deja cu 10 decese confirmate în Europa, au determinat Parlamentul European să includă o dezbatere...
Olanda va solicita UE un ajutor financiar pentru producătorii săi de legume Olanda a anunţat marţi că va solicita Uniunii Europene un ajutor pentru producătorii săi de legume care se confruntă cu o scădere a exporturilor spre Germania, în urma epidemiei povocate de bacteria E.coli atribuită unor castraveţi, transmite France Presse.