Cele mai citite
 


Anchetă în cazul unui tânăr decedat la Spitalul 'Victor Babeş' din Craiova; rudele au sesizat Parchetul
vineri, 3 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Familia unui bărbat de 35 de ani din comuna doljeană Galicea Mare, care a decedat în urmă cu aproape o lună la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova, după ce fusese internat la Spitalul de Boli Infecţioase ''Victor Babeş'' din localitate cu diagnosticul tuberculoză, acuză medicii că nu l-au tratat corespunzător şi a depus plângere la Parchet împotriva acestora.
Bărbatul a fost internat la începutul lunii aprilie la Spitalul de Boli Infecţioase ''Victor Babeş'' din Craiova cu diagnosticul tuberculoză. Familia acestuia susţine că în timp ce se afla internat în spital, bărbatul se simţea din ce în ce mai rău.
''Cât timp a fost în spital, fratele meu se simţea de la săptămână la săptămână din ce în ce mai rău. Cu o zi înainte de a muri, abia dacă mai respira. Am vorbit cu el la telefon, iar mama când l-a auzit cum respiră mi-a zis că băiatul ei moare şi a doua zi, pe 7 mai, a murit în urma unui stop cardio-respirator'', a declarat, joi, pentru AGERPRES, sora pacientului, Cristiana Tuţă.
Aceasta spune că familia a fost şocată când a aflat că tânărul, în momentul în care se afla în stare gravă, a fost tratat de o asistentă cu dulceaţă.
''În dimineaţa zilei în care a murit, fratele meu a fost luat de SMURD şi dus de la Spitalul de Boli Infecţioase la Spitalul Judeţean din Craiova. Era în comă de gradul III şi a murit la secţia de terapie intensivă. În noaptea aceea a transpirat foarte mult. Colegul lui de cameră s-a dus după o asistentă, care, când a venit şi l-a văzut cât de mult transpiră, i-a dat dulceaţă, pentru că a spus că este de la diabet'', a mai spus Cristina Tuţă.
Managerul Spitalului de Boli Infecţioase ''Victor Babeş'' din Craiova, Iulian Diaconescu, a declarat că acest caz a fost preluat de Colegiul Medicilor.
''Noi am înaintat întreaga documentaţia medicală Colegiului Medicilor care va analiza acest caz. Ca spital, nu putem să ne pronunţăm cu privire la culpa medicală. Familia a primit documentul medical pe care trebuia să-l primească, cel al medicului curant. În ceea ce ne priveşte, noi am făcut ceea ce trebuia să facem şi ce eram abilitaţi să facem'', a precizat joi Iulian Diaconescu. AGERPRES/(AS - Maria Mitrică)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dolj: Anchetă epidemiologică la SJU Craiova după ce au fost rapotate şase cazuri de de infecţie cu Clostridium difficile Direcţia de Sănătate Publică Dolj a demarat o anchetă epidemiologică la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova după ce au fost raportate existenţa în luna septembrie a şase cazuri de infecţie cu Clostridium difficile, considerat drept principalul agent etiologic al sindromului diareic după terapie cu ...
Timiş: La Spitalul de Boli Infecţioase a fost inaugurată secţia de Anestezie-Terapie Intensivă La Spitalul de Boli Infecţioase 'Victor Babeş' din Timişoara a fost inaugurată, miercuri, secţia de Anestezie Terapie Intensivă (ATI), la standarde europene, astfel că internaţii în stare gravă vor avea şanse mai mari de supravieţuire, iar medicii de specialitate îşi vor putea completa veniturile lucrând...
Dolj: Personal medical bătut în spital de o banda de romi Un medic şi două asistente de la Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova au fost bătuţi, în noaptea de miercuri spre joi, în secţia de terapie intensivă a spitalului de un grup de romi furioşi că o rudă le-a decedat în urma unui stop cardio-respirator.
Timiş: Femeie cu malarie, în stare gravă, la spital O femeie de 65 de ani - medic pensionar- este internată la Spitalul de Boli Infecţioase 'Victor Babeş' din Timişoara cu diagnosticul de malarie, boala fiind contactată de pacientă în spaţiul african.
Timiş: Spitalul 'Victor Babeş' n-are bani pentru concentratoare de oxigen Spitalul de Boli Infecţioase 'Victor Babeş' din Timişoara se află în imposibilitate de a achiziţiona concentratoare cu oxigen, preferând să le închirieze.
Timiş: Bărbat diagnosticat cu gripă AH1, din Deva, decedat la Spitalul de Boli Infecţioase 'Victor Babeş' Un bărbat de 39 de ani, din Deva a decedat la Spitalul de Boli Infecţioase 'Victor Babeş' din Timişoara, fiind diagnosticat cu gripă de tip AH1, conform reprezentanţilor spitalului.