Cele mai citite
 


Cazuri noi de îmbolnăviri cu virusul AH1N1, în ultima săptămână
luni, 27 iulie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Gripa porcina
 

Bucureşti, 27 iul /Agerpres/ - Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Microbiologie şi Imunologie "Cantacuzino" a confirmat 46 de cazuri noi de îmbolnăviri cu virusul gripal AH1N1, în săptămâna 20-26 iulie, numărul total al persoanelor infectate înregistrat pe teritoriul României ridicându-se la 107, precizează Ministerul Sănătăţii.

 Bucureşti, 27 iul /Agerpres/ - Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Microbiologie şi Imunologie "Cantacuzino" a confirmat 46 de cazuri noi de îmbolnăviri cu virusul gripal AH1N1, în săptămâna 20-26 iulie, numărul total al persoanelor infectate înregistrat pe teritoriul României ridicându-se la 107, precizează Ministerul Sănătăţii.

Creşterea numărului de îmbolnăviri din această săptămână este cauzată, în principal, de apariţia a trei focare de infecţie. Este vorba de un focar în campusul universitar din judeţul Braşov cu 18 cazuri, dintre care şase români (cinci studenţi şi un profesor) şi 12 străini (trei din Spania, câte doi din Turcia şi Rusia, câte unul din Austria, Belgia, Croaţia, Grecia şi Portugalia).

Primele două cazuri au fost confirmate pe 23 iulie, 11 pe 24 iulie şi cinci cazuri pe 25 iulie.

Al doilea focar a fost determinat de intrarea, pe 18 iulie, în ţară a unui grup de cetăţeni români şi străini. Au fost confirmate şapte cazuri, dintre care trei sunt de import: Anglia - pacient de 30 de ani, confirmat pe 20 iulie şi internat la Institutul de Boli Infecţioase "Matei Balş", Bahamas - pacient de 26 de ani, confirmat pe 22 iulie, internat la Constanţa şi SUA - pacient de 2 ani, confirmat pe 24 iulie, internat la Iaşi, iar patru cazuri sunt secundare - doi contacţi de familie ai cazului venit din Bahamas (prietena şi mama), internate la Constanţa, şi doi contacţi de familie ai cazului venit din SUA (mama şi bunica), internate la Iaşi.

Al treilea focar s-a înregistrat în rândul copiilor care au participat la o tabără de vară în Anglia, care s-au întors în ţară în seara zilei de 23 iulie, cu opt cazuri confirmate (cu vârsta între 10 şi 14 ani), confirmate pe 24 iulie. Dintre aceştia, şapte au fost internaţi la Institutul de Boli Infecţioase "Matei Balş" şi unul a fost izolat la domiciliu.

Au mai fost înregistrate trei cazuri în rândul altor elevi care au fost în tabere diferite din Anglia, dintre care unul la Oxford (de 11 ani cu debut, pe 14 iulie) şi doi la Cambridge (în vârstă de 13 şi, respectiv, 11 ani cu debut pe 14 iulie şi 15 iulie).

Alte nouă cazuri de import: cinci reveniţi din Spania (trei internaţi în Bucureşti, unul în Braşov, unul în Constanţa), câte unul din Austria (internat în Braşov), Franţa (internat în Bucureşti), Grecia (internat în Bucureşti) şi Olanda (internat în Bucureşti). Un contact de familie al unui caz de import a fost confirmat în săptămâna anterioară (internat în Bucureşti).

Nu s-au înregistrat forme severe de boală, toţi pacienţii aflându-se sub tratament cu medicamente antivirale specifice. AGERPRES/(AS)

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Zece cazuri de gripă nouă, săptămâna trecută Bucureşti, 14 sep /Agerpres/ - Zece noi cazuri de persoane care s-au îmbolnăvit de gripă cu tulpina nouă AH1N1 au fost depistate în România în perioada 7-13 septembrie, a informat luni Ministerul Sănătăţii, printr-un comunicat de presă remis AGERPRES.
Vrancea: Trei cazuri de gripă porcină, confirmate în judeţ Trei cazuri de gripă porcină AH1N1, semnalate la bolnavi din municipiul Focşani , oraşul Odobeşti şi comuna Baloteşti, au fost confirmate, luni, de conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Vrancea.
Gripa porcină: 11.168 cazuri, 86 decese, potrivit celui mai recent bilanţ OMS Geneva, 26 mai /Agerpres/ - Numărul cazurilor confirmate de contaminare cu noul virus gripal A (H1N1) a ajuns la 11.168 de persoane în 42 de state, iar cel al deceselor la 86, potrivit celui mai recent bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii /OMS/, dat publicităţii vineri la Geneva, transmite AFP...
DSP Dâmboviţa: Nouă cazuri confirmate de gripă AH1N1 Şapte cazuri de gripă porcină (cu virusul gripal AH1N1), precum şi două cazuri de infecţie acută respiratorie - SARI, cu virusul AH1N1, dintre care un copil de opt luni din Târgovişte, au fost confirmate la nivelul judeţului Dâmboviţa, conform Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Dâmboviţa.
OMS va cerceta dacă virusul noii gripe 'a scăpat' din laborator Madrid, 21 mai /Agerpres/ - Cercetătorul australian Adrian Gibbs a asigurat că noul virus gripal A/H1N1 ar fi fost dezvoltat în laborator şi că ar fi scăpat de aici dintr-o ”eroare umană”. Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat că oamenii săi de ştiinţă vor investiga teza expertului australian...
Experţii resping teoria că virusul gripei porcine a fost creat în laborator (OMS) Geneva, 21 mai /Agerpres/ - Organizaţia Mondială a Sănătăţii /OMS/ a anunţat că experţi au respins teoria potrivit căreia noul tip de gripă porcină care a infestat circa 6.500 de oameni în întreaga lume s-ar fi putut dezvolta în laborator, relatează AP.