Cele mai citite
 


Angst:Scăderea din statistici a consumului de carne cu 15% este determinată de piaţa neagră
vineri, 3 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Statisticile oficiale pe primele cinci luni ale anului arată că românii consumă cu 15% mai puţină carne şi preparate din carne însă producătorii afirmă că scăderea este dată de transferarea unor cantităţi pe piaţa neagră şi nu de reducerea consumului, a declarat, joi, Sorin Minea, preşedinte Angst.
'Potrivit statisticilor, consumul de carne şi preparate din carne a scăzut cu 15% însă eu nu am observat ca românul să consume mai puţin. Cred că scăderea s-a dus în piaţa neagră', a arătat preşedintele Agst.
Acesta a precizat că nu aşteaptă o creştere mai mare de cinci procente a preţului la carne în următoarea perioadă deoarece, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, preţul a crescut deja cu 19% iar producătorii nu-şi mai permit să majoreze preţul cu atâta uşurinţă deoarece şi-ar putea pierde clienţii.
Compania Angst lansează joi gama de produse SantiVia, cu conţinut redus de sare şi grăsimi.
Producătorul de mezeluri Angst este deţinut de familia Minea. Compania, care deţine două fabrici şi un lanţ de magazine, estimează o creştere a afacerilor cu 10%, de la 62 de milioane de euro în 2010.AGERPRES/(Mario Creţu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Noul ghid dietetic din SUA stabileşte în premieră limite specifice de zahăr, sare şi grăsimi Americanii ar trebui să reducă aportul de sare, grăsimi şi zahăr, în conformitate cu cel mai recent ghid dietetic publicat joi de guvernul federal şi care stabileşte pentru prima dată limitele specifice pentru anumite produse alimentare, informează agenţia France Presse (AFP).
MB: O alimentaţie bogată în grăsimi nu sporeşte greutatea corporală (raport organizaţii non-profit) Încurajarea unei diete sărace în grăsimi înrăutăţeşte problema greutăţii corporale în Marea Britanie şi are un impact dezastruos asupra sănătăţii, potrivit unor organizaţii care luptă împotriva obezităţii, scrie agenţia Reuters.
Mănăstireanu (ARC): Carnea roşie şi preparatele din carne nu pot fi responsabile de apariţia cancerului Carnea roşie şi preparatele din carne nu pot fi responsabile de apariţia unor forme de cancer decât dacă acestea sunt consumate în exces şi sunt tratate cu diverse substanţe chimice, a declarat pentru AGERPRES Vladimir Mănăstireanu, director executiv al Asociaţiei Române a Cărnii (ARC), organizaţie ...
Angst lansează o nouă gamă de produse Compania Angst lansează joi gama de produse SantiVia, cu conţinut redus de sare şi grăsimi.
Specialiştii recomandă consumul de mezeluri şi carne în cantităţi mici Specialiştii recomandă consumul de mezeluri şi carne în cantităţi mici, ca urmare a evaluării publicate luni de Centrul internaţional de cercetări asupra cancerului (CIRC), parte a Organizaţiei mondiale a sănătăţii (OMS), care arată că mezelurile sunt cancerigene şi carnea (cu excepţia celei de pui şi...
Consumul de carne procesată sporeşte riscul morţii premature /studiu/ Londra, 7 mar /Agerpres/- Consumul semnificativ de cârnaţi, şuncă, slănină şi alte produse din carne procesată creşte riscul unei morţi premature, avertizează un studiu publicat joi de revista ştiinţifică BMC Medicine şi preluat de agenţia EFE.