Cele mai citite
 


Autorităţile italiene au suspendat măsura de îngheţare a fondurilor Băncii Vaticanului
vineri, 3 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Autorităţile italiene au dispus eliberarea fondurilor de 23 de milioane de euro de la Banca Vaticanului care fuseseră îngheţate în cadrul unei investigaţii privind o presupusă schemă de spălare de bani, au declarat, miercuri, surse judicare, citate de Reuters.
Magistraţii din Roma i-au pus anul trecut sub investigaţie pe principalii doi oficiali de top ai băncii, cunoscută oficial sub denumirea de Institutul pentru Opere Religioase (IOR), şi au îngheţat fondurile instituţiei din două bănci italiene în legătură cu suspiciunea de spălare de bani.

Vaticanul, care este de asemenea un stat independent, a negat orice implicare a băncii în activităţi ilegale. Vaticanul a salutat decizia, care vine în urma angajamentului său de anul trecut de a se asigura că banca se supune reglementărilor europene, în vigoare în Italia, împotriva spălării banilor.

"Sfântul Scaun salută eliberarea fondurilor IOR, deoarece confirmă modul onest în care IOR vrea să opereze", a precizat purtătorul de cuvânt al Vaticanului, părintele Federico Lombardi, într-un comunicat.

IOR administrează în special fonduri pentru Vatican şi instituţii religioase din întreaga lume, inclusiv organizaţii caritabile, ordine religioase şi spitale catolice.AGERPRES/(Ionuţ Mareş)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Misterioasa sinucidere care a zguduit Vaticanul Sinuciderea vicepreşedintelui spitalului San Raffaele din Milano, Mario Cal, o instituţie cu legături cu papalitatea, a plasat acuzaţiile de corupţie în centrul atenţiei, se arată într-un articol publicat de ziarul The Independent în ediţia de luni.
(Corespondenţă) Vaticanul solicită acces gratuit la îngrijiri medicale pentru bolnavii de Sida, în întreaga lume Cetatea Vaticanului, 22 iun - Corespondentul Agerpres, Dana Enulescu, transmite: Secretarul de stat de la Vatican, cardinalul Tarcisio Bertone, a lansat un apel către comunitatea internaţională, către state şi donatori, pentru ca toţi bolnavii de Sida să poată beneficia de tratamente gratuite şi eficiente...
Italia va elibera permisul de şedere pentru străini pe baza unui punctaj Roma, 28 iul - Corespondentul Agerpres, Anca Mihai, transmite: Consiliul italian de miniştri a aprobat joi decretul numit "acordul de integrare între străin şi stat" care prevede eliberarea unui permis de şedere pe termen lung numai dacă solicitantul reuşeşte să adune 30 de puncte în decurs de doi ani...
Preşedintele CJ Brăila: Investiţia cu fonduri de la Banca Mondială în Secţia de Radioterapie-Oncologie nu este pierdută definitiv Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Brăila, Viorel Mortu, a declarat luni, pentru AGERPRES, că investiţia în noua secţie de Radioterapie - Oncologie de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, cu fonduri de la Banca Mondială, unde societatea care executa lucrările a reziliat unilateral contractul şi...
PREMIERĂ la Institutul Clinic Fundeni: Prima bancă de celule stem hematopoietice într-un spital de stat - Sistemul de sănătate din România se aliniază la standardele internaționale în domeniul transplantului medular Joi, 3 mai în cadrul Institutul Clinic Fundeni – cea mai mare instituție medicală din țara noastră – va fi lansată prima bancă de celule stem hematopoietice înființată într-un spital de stat din România.
Gorj: Fostul secretar de stat Ionel Manţog a fost externat din spital şi transferat la penitenciar Fostul secretar de stat în Ministerul Economiei şi fost preşedinte al PDL Gorj, Ionel Manţog, condamnat la cinci ani de închisoare cu executare, a fost externat, vineri, din Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu.