Cele mai citite
 


Belgia: Ministrul sănătăţii doreşte interzicerea publicităţii la telefoanele mobile pentru copii
vineri, 3 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministrul belgian al sănătăţii Laurette Onkelinx a anunţat joi că pregăteşte un proiect de lege care să interzică în Belgia mai ales publicitatea la telefoanele mobile destinate copiilor, după publicarea recentă a unui raport al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii privind produsele cu potenţial cancerigen, relatează cotidianul La Derniere Heure.
Oficialul belgian a fost interpelat în Camera Reprezentanţilor a parlamentului federal în legătură că raportul OMS potrivit căruia folosirea telefoanelor mobile ar fi ''potenţial cancerigenă pentru oameni''.
Onkelinx a menţionat că va include acest subiect pe agenda viitoarei reuniuni a Conferinţei interministeriale privind sănătatea şi că va cere un raport Consiliului superior pentru sănătate.
Ea a subliniat că există 266 de produse specifice calificate ca potenţial cancerigene pentru sănătatea umană, potrivit datelor OMS, pe lista respectivelor produse regăsindu-se cafeaua, gazele de eşapament şi liniile electrice de înaltă tensiune.AGERPRES/(Tudor Martalogu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ministrul Sănătăţii, mandatat să formeze o echipă care să propună un nou proiect de Lege a Sănătăţii Ministrul Sănătăţii, Ritli Ladislau, a fost mandatat să formeze o echipă care să propună un nou proiect de Lege a Sănătăţii, a anunţat luni, la prânz, premierul Emil Boc, după şedinţa coaliţiei de guvernare.
Ritli:Noul proiect de lege este asumat de MS în mare parte, sunt şi elemente care mai necesită discuţii Ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, a declarat marţi seara că actualul proiect al legii Sănătăţii încearcă să răspundă semnelor de întrebare care au apărut în urma redactării raportului comisiei prezidenţiale în domeniu.
Vasile Cepoi: Noul proiect de lege a sănătăţii prevede autonomia managerială şi financiară a spitalelor Ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi, a afirmat, marţi, că noul proiect de lege în domeniu prevede, printre altele, autonomia managerială şi financiară a spitalelor şi că medicii nu vor mai fi bugetari.
Boc: Ministrul Sănătăţii, mandatat să formeze o echipă care să propună un nou proiect de lege Ministrul Sănătăţii, Ritli Ladislau, a fost mandatat să formeze o echipă care să propună un nou proiect de lege a Sănătăţii, a anunţat luni premierul Emil Boc, după şedinţa coaliţiei de guvernare.
UPDATE/ Boc: Ministrul Sănătăţii, mandatat să formeze o echipă care să propună un nou proiect de lege Ministrul Sănătăţii, Ritli Ladislau, a fost mandatat să formeze o echipă care să propună un nou proiect de lege a Sănătăţii, a anunţat luni premierul Emil Boc, după şedinţa coaliţiei de guvernare.
Nicolăescu, despre taxa clawback: Până la sfârşitul anului ar trebui să avem forma unui proiect de lege Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat luni că până la finalul lunii decembrie va exista un proiect de lege în ceea ce priveşte taxa clawback.