Cele mai citite
 


Bruxellesul cere explicaţii Rusiei pentru decizia de interzicere a importurilor de legume proaspete din UE
vineri, 3 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Comisia Europeană va cere explicaţii Rusiei pentru decizia sa de a interzicere a importurilor de legume proaspete din ţările membre ale Uniunii Europene în urma epidemiei provocate de bacteria entero-hemoragică E.coli (ECEH), măsură apreciată drept ''disproporţionată'' de către Bruxelles, notează joi France Presse.
''Este o măsură disproporţionată. Comisia va trimite o scrisoare autorităţilor ruse pentru a le cere explicaţii. Este vorba despre exporturi de produse europene care anual se ridică la 3-4 miliarde de euro, primele produse fiind merele'', a declarat Frédéric Vincent, purtător de cuvânt al comisarului european pentru sănătate John Dalli.
Rusia a interzis joi importurile de legume proaspete provenite din toate ţările Uniunii Europene, din cauza epidemiei provocate de bacteria E.coli 0104, soldată cu victime, a anunţat agenţia pentru protecţia consumatorilor.
''Interdicţia importurilor de legume proaspete, care se referă la toate ţările Uniunii Europene, intră în vigoare de astăzi /joi/ dimineaţa'', a declarat şeful agenţiei, Ghennadi Onişcenko, citat de Interfax.
Legumele deja importate din UE ''vor fi confiscate în toată Rusia'', a adăugat el.
AFP precizează că o epidemie de diaree, pornită din Germania şi care se extinde în Europa, s-a agravat şi mai mult miercuri, înregistrându-se un nou deces, ridicând la 17 bilanţul morţilor, şi sute de noi cazuri de îmbolnăviri în Germania. Sunt semnalate în continuare noi cazuri în restul Europei, îndeosebi în Olanda, şi până în SUA. Potrivit datelor de până acum, toţi bolnavii au tranzitat Germania.AGERPRES/(Tudor Martalogu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
(Corespondenţă) Rusia: Interdicţia importului de legume din UE, o măsură firească Moscova, 2 iun - Corespondentul Agerpres, Victoria Vioară, transmite: Interdicţia temporară a importului de legume din Uniunea Europeană în Rusia reprezintă o măsură firească, în contextul epidemiei provocate de bacteria E.coli 0104, soldată cu victime, a declarat joi, într-un briefing de presă, purtătorul...
CE solicită din nou Rusiei ridicarea imediată a embargoului asupra importurilor de legume dinspre UE Bruxelles, 15 iun - Corespondentul Agerpres, Tudor Martalogu, transmite: Comisia Europeană a cerut din nou, miercuri, punerea în practică a măsurii de ridicare imediată şi fără alte condiţii a embargoului impus de Rusia asupra importurilor de legume proaspete provenind din UE, după ce un acord în acest...
(Corespondenţă) PE va organiza o dezbatere la Strasbourg despre cazurile de îmbolnăvire cu E.coli Bruxelles, 2 iun - Corespondentul Agerpres, Tudor Martalogu, transmite: Evoluţiile serioase din mai multe state membre UE referitoare la contaminarea cu bacteria entero-hemoragică E.coli (ECEH), soldată deja cu 10 decese confirmate în Europa, au determinat Parlamentul European să includă o dezbatere...
Rusia interzice importurile de legume din toate ţările UE /oficial/ Rusia a interzis joi importurile de legume proaspete provenite din toate ţările Uniunii Europene, din cauza epidemiei provocate de bacteria E.coli 0104, soldată cu victime, a anunţat agenţia pentru protecţia consumatorilor, informează AFP.
Putin va verifica validitatea embargoului rus, dar declară că sănătatea populaţiei prevalează asupra OMC Rusia va verifica validitatea interdicţiei la importurile de legume proaspete din Uniunea Europeană, dar nu-şi va 'otrăvi' cetăţenii în numele normelor Organizaţiei Mondiale a Comerţului (OMC), a declarat vineri premierul rus Vladimir Putin, în contextul multiplicării criticilor din partea Bruxellesului...
CE solicită ridicarea interdicţiei Rusiei faţă de importurile de legume proaspete provenind din UE Comisia Europeană a apreciat joi seară drept disproporţionată interdicţia impusă de Rusia importurilor de legume proaspete provenind din Uniunea Europeană ca urmare a epidemiei provocate de bacteria entero-hemoragică E.coli (ECEH) şi de aceea a solicitat retragerea sa imediată.