Cele mai citite
 


Campania de educaţie a populaţiei pentru prevenţia bolilor cardiovasculare, la Iaşi
vineri, 3 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Campania de educaţie a populaţiei pentru prevenţia bolilor cardiovasculare, intitulată "SOS Cardio - Atenţie, risc cardiovascular!", a fost lansată de Fundaţia Română a Inimii, joi, la Iaşi, organizatorul evenimentului, Nora Ioniţă, declarând că această acţiune îşi propune conştientizarea cetăţenilor despre factorii de risc.
Potrivit Norei Ioniţă, există mai mulţi factori de risc precum fumatul, sedentarismul, stresul, valori crescute ale tensiunii arteriale sau ale colesterolului.
"Aceşti factori de risc, luaţi împreună, definesc riscul nostru cardiovascular global. Cu alte cuvinte, cu cât adunăm mai mulţi factori de risc cardiovascular, riscul cardiovascular global este mai mare. Acesta se calculează prin multiplicarea riscurilor aduse de fiecare factor de risc şi nu este simpla sumă a acestora. De aceea, evaluarea periodică a riscului cardiovascular global este importantă pentru sănătatea cardiovasculară", a spus Nora Ioniţă, într-o conferinţă de presă.
Prezent la eveniment, conf. univ. dr. Florin Mitu, medic la Spitalul de Recuperare din Iaşi şi preşedintele Grupului de Lucru în Prevenţie - Societatea Română de Cardiologie, a declarat că bolile cardiovasculare reprezintă, în prezent, principala cauză de mortalitate la nivel mondial.
"Dacă sunt aplicate, măsurile de prevenţie ar avea impact semnificativ în scăderea mortalităţii cardiovasculare, iar costurile ar fi foarte scăzute pentru societate. Prevenţia cardiovasculară trebuie făcută la toate vârstele, iar sprijinul mass-media este extrem de important în transmiterea acestor mesaje", a spus conf. univ. dr. Florin Mitu.
AGERPRES/(A - Daniela Malache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Campanie pentru prevenţia bolilor cardiovasculare Fundaţia Română a Inimii a lansat luni Campania de educaţie a populaţiei pentru prevenţia bolilor cardiovasculare în România: SOS cardio - Atenţie, risc cardiovascular!
Bolile cardiovasculare, principala cauză de morbiditate şi mortalitate Bucureşti, 11 feb /Agerpres/ - Bolile cardiovasculare reprezintă principala cauză de morbiditate şi mortalitate în România şi în Europa, a declarat dr. Camelia Diaconu, joi, cu ocazia lansării campaniei 'O inimă sănătoasă iubeşte mai mult'.
SOS Cardio: Peste 10% din populaţia informată despre factorii de risc cardiovascular a ajuns la medic Peste 10% din populaţia informată despre factorii de risc cardiovascular a ajuns la medic, arată datele campaniei educaţionale SOS Cardio, organizată de Fundaţia Română a Inimii.
Educaţie medicală pentru prevenţia bolilor cardiovasculare Boala cardiovasculară este principala cauză de deces şi dizabilitate la nivel mondial, fiind responsabilă de 17 milioane de decese în fiecare an.
Prevalenţa bolii cronice de rinichi, în creştere Boala cronică de rinichi, diabetul şi bolile cardiovasculare sunt principalii factori implicaţi în reducerea semnificativă a speranţei de viaţă a populaţiei, iar specialiştii estimează că diabetul determină o creştere de aproximativ 12 ori a riscului de boală cronică de rinichi în stadiul terminal, în...
Cluj: "Manualul inimii", lansat de un colectiv de cunoscuţi medici şi compania Houston NPA Volumul intitulat "Manualul inimii", publicat de un colectiv condus de prof.univ. dr. Dumitru Zdrenghea, şeful secţiei de cardiologie a Spitalului Clinic de Recuperare din Cluj-Napoca, a fost lansat sâmbătă, în ajunul Zilei Mondiale a Inimii, la Biblioteca Centrală Universitară din Cluj-Napoca, în prezenţa...