Cele mai citite
 


Comisia Europeană ridică alerta la castraveţii spanioli
vineri, 3 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Comisia Europeană a anunţat miercuri seară că a ridicat avertismentul emis contra castraveţilor spanioli suspectaţi de a fi provocat o contaminare potenţial mortală cu bacteria E. coli.
"Ultimele teste efectuate în Spania şi Germania pe castraveţi produşi în Spania nu au evidenţiat prezenţa tulpinii 0104 a bacteriei E. coli şi Comisia, în consecinţă, a ridicat alerta lansată la nivel european", a precizat ea într-un comunicat, citat de AFP.
Comisia a informat toate statele membre asupra acestei decizii, ce a fost făcută publică imediat la Madrid de Ministerul Sănătăţii.
Decizia este "un pas foarte important pentru revenirea la normal cât mai repede posibil pentru sectorul agricol spaniol", a subliniat ministerul.
Comisarul european pentru sănătate John Dalli a cerut insistent Germaniei să îşi dubleze eforturile pentru a identifica sursa acestei contaminări la originea unei grave crize de sănătate în UE şi prăbuşirii pieţei de fructe şi legume.
"Focarul epidemiei este limitat la zona Hamburg", a indicat comisarul.
Bacteria E.coli 0104, cauza bolii, a făcut nouă morţi în Germania şi unul în Suedia, a declarat el, citând un bilanţ publicat marţi de Comisie pornind de la datele furnizate de statele membre. AGERPRES/(Sorin Calciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
UPDATE/Comisia Europeană ridică alerta la castraveţii spanioli Comisia Europeană a anunţat miercuri seară că a ridicat avertismentul emis contra castraveţilor spanioli suspectaţi de a fi provocat o contaminare potenţial mortală cu bacteria E. coli.
E.coli: dacă nu castraveţii spanioli sunt cauza, de unde vine totuşi epidemia? Comisia Europeană a ridicat miercuri seara alerta legată de castraveţii spanioli ca posibilă sursă de contaminare cu bacteria entero-hemoragică E.coli (ECEH) , dar originea acesteia rămâne încă necunoscută. Epidemia cauzată de ECEH a provocat deja 17 decese în Europa, numărul persoanelor contaminate...
(Corespondenţă) PE va organiza o dezbatere la Strasbourg despre cazurile de îmbolnăvire cu E.coli Bruxelles, 2 iun - Corespondentul Agerpres, Tudor Martalogu, transmite: Evoluţiile serioase din mai multe state membre UE referitoare la contaminarea cu bacteria entero-hemoragică E.coli (ECEH), soldată deja cu 10 decese confirmate în Europa, au determinat Parlamentul European să includă o dezbatere...
(Corespondenţă)Belgia, încă neatinsă de bacteria entero-hemoragică E.coli Bruxelles, 3 iun - Corespondentul Agerpres, Tudor Martalogu, transmite: Bacteria entero-hemoragică E.coli (ECEH) semnalată la începutul lunii mai în Germania şi care a provocat deja 18 decese în Germania şi Suedia nu a afectat deocamdată Belgia.
(Corespondenţă)Agenda instituţiilor europene, dominată de reacţia europeană la epidemia provocată de bacteria E.coli Bruxelles, 5 iun - Corespondentul Agerpres, Tudor Martalogu, transmite: Agenda instituţiilor europene de săptămâna viitoare va fi dominată de reacţia europeană la epidemia provocată de bacteria enterohemoragică E.coli (ECEH), care în ultimele două săptămâni a dus la moartea a 19 persoane şi a provocat...
Spania: Producătorii de fructe şi legume îşi distribuie produsele gratuit la Madrid Fermierii spanioli au distribuit miercuri gratuit în centrul capitalei Madrid 40.000 de kilograme de fructe şi legume pentru a demonstra că produsele agricole spaniole au fost acuzate pe nedrept pentru izbucnirea epidemiei de E.coli, relatează AFP.