Cele mai citite
 


Dolj: Medicii de familie nu semnează actele adiţionale impuse de Casa de Asigurări de Sănătate
vineri, 3 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Medicii de familie din judeţul Dolj nu vor semna actele adiţionale la contractele încheiate pentru anul 2010, pregătite de Casa de Asigurări de Sănătate, pe motiv că acestea sunt întocmite în baza noilor acte normative pe care medicii doresc să le renegocieze.
"Nu semnăm niciun act adiţional impus de Casa de Asigurări. Noi am solicitat prelungirea contractelor pe 2010 cu acte adiţionale, în condiţiile în care am funcţionat până acum, nu în condiţii impuse fără negocieri care ne-ar duce la faliment", a declarat, joi, pentru AGERPRES, dr. Mirela Profir, preşedintele Patronatului Medicilor de Familie Dolj.
Începând de miercuri, medicii nu mai pot elibera reţete gratuite sau compensate, pentru că pe 31 mai le-a expirat contractul-cadru cu Casa de Asigurări. Medicii nu pot să elibereze nici trimiteri pentru servicii medicale decontate de Casă.
Într-un comunicat transmis presei, Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Dolj menţionează că toate contractele pe 2010 încheiate cu furnizorii de servicii medicale, de medicamente şi de dispozitive medicale se prelungesc, începând cu data de 1 iunie, prin acte adiţionale, până la încheierea contractelor pe anul 2011 (în baza unei Hotărâri de Guvern, la propunerea CNAS).
"Condiţiile acordării asistenţei medicale în baza actelor adiţionale sunt cele prevăzute în actele normative în vigoare pe perioada derulării actelor adiţionale. Pentru toate domeniile de asistenţă medicală, eventualele diferenţe rezultate ca urmare a negocierii contractelor pentru anul 2011 şi prevederile cuprinse în actele adiţionale corespunzătoare lunii iunie 2011 se vor regulariza", se arată în comunicatul de presă.
Această precizare îi nemulţumeşte însă pe medici şi pe furnizorii de servicii medicale.
"Este o manipulare crasă din partea Casei de Asigurări, care doreşte să ne oblige să acceptăm nişte condiţii care ne vor duce în cel mai scurt la faliment. Mai mult decât atât, potrivit normelor la contractul-cadru pe 2011, pentru medicina de familie nu există finanţare pentru trimestrul al IV-lea", a mai spus Profir. AGERPRES/(A, AS - Maria Mitrică)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dolj: Medicii de familie nu mai eliberează decât reţete cu plată Medicii de familie din judeţul Dolj nu mai eliberează, începând de joi, pacienţilor reţete gratuite sau compensate, după ce au refuzat să semneze contractul-cadru cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate.
Medicii de familie din Dolj nu mai pot elibera retete gratuite sau compensate Medicii de familie din judeţul Dolj nu mai pot elibera, de luni, reţete gratuite sau compensate, după ce Casa de Asigurări de Sănătate /CAS/ Dolj a refuzat să semneze clauzele suplimentare la contractele-cadru pe 2010, iar vechile contracte au expirat la 30 aprilie 2010, transmite corespondentul AGERPRES...
Mirela Profir (PMF Dolj): Medicii nu vor mai putea elibera reţete gratuite sau compensate Medicii de familie din judeţul Dolj sunt hotărâţi să nu semneze noul contract-cadru cu Casa de Asigurări de Sănătate în forma impusă de aceasta.
Puţini medici din ţară au semnat actele adiţionale la contractul-cadru cu Casele de Asigurări de Sănătate (grupaj) Puţini medici din ţară au semnat actele adiţionale la contractul-cadru cu casele judeţene de asigurări de sănătate, fiind nemulţumiţi de valoarea serviciilor ce pot fi decontate prin sistemul public de asigurări. Ei consideră că noul contract cadru încalcă foarte mult drepturile pacienţilor iar medicii...
Dolj: CJAS a acceptat clauzele medicilor de familie Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Dolj a acceptat peste 75% din clauzele suplimentare la contractul-cadru propuse de Patronatul Medicilor de Familie din Dolj în cadrul negocierilor de luni seara care au avut loc la Craiova şi au fost mediate de o comisie a Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate...
Dolj: Conflictul dintre medicii de familie şi CAS Dolj, mediat de o comisie CNAS Conflictul dintre medicii de familie din Dolj şi Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate apărut în urma refuzului CJAS Dolj de a negocia clauzele suplimentare la contractul-cadru al medicilor pe 2010 urmează să fie mediat, luni seară, de o comisie a Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate care a ajuns...