Cele mai citite
 


Aparate auditive gratuite pentru pensionari
luni, 27 iulie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Zalău, 27 iul /Agerpres/ - Membrii Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) Zalău care au probleme cu auzul îşi pot procura gratuit aparate auditive ca urmare a unei colaborări iniţiate de instituţia amintită cu o firmă specializată în acest domeniu.

 Zalău, 27 iul /Agerpres/ - Membrii Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) Zalău care au probleme cu auzul îşi pot procura gratuit aparate auditive ca urmare a unei colaborări iniţiate de instituţia amintită cu o firmă specializată în acest domeniu.

Zeci de pensionari au fost prezenţi luni, la sediul instituţiei, pentru a face o testare auditivă premergătoare obţinerii aparatului.

"De astăzi, am început derularea unei colaborări cu firma Romsound, prin care se fac testări auditive pentru obţinerea de aparate gratuite, costul acestora fiind suportat de Casa de Asigurări de Sănătate", a declarat, luni, Ioan Ivaşcău, preşedintele CARP Zalău.

Prima etapă a acestor testări are loc luni şi marţi, o alta urmând să se desfăşoare în datele de 7 şi 8 septembrie. Testările vor avea loc de două ori în fiecare lună pentru cei care se constată că au probleme cu auzul, aparatele gratuite urmând a fi primite după câteva luni de aşteptare.

Conform sursei citate, CARP Zalău oferă şi alte facilităţi celor peste 9.000 de membri.

"Avem contract cu cinci cabinete medicale de specialitate, unde membrii noştri beneficiază de consultaţii gratuite şi tratament cu tarife reduse. Este vorba de cabinetele de medicină internă, oftalmologie, stomatologie, ORL şi reflexoterapie. În plus, cei care îşi fac ochelari de vedere sau cei care merg la tratament în staţiuni balneo-climaterice primesc de la noi, pe baza facturilor, câte 25 de lei", a adăugat Ivaşcău.

CARP Zalău are 9.255 de membri ce achită, fiecare, o cotizaţie lunară egală cu 1 la sută din valoare pensiei, din care s-a constituit un fond de întrajutorare, şi o taxă de 1,2 lei ce se folosesc la plata ajutoarelor de deces. Pensionarii pot primi, în schimb, credite cu o dobândă anuală de 11 la sută, în limita a 3.600 de lei de persoană. AGERPRES/(Sebastian Olaru).

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sălaj: Pensionarii au probleme în procurarea protezelor auditive Pensionarii din Sălaj au semnalat, joi, prin vocea preşedintelui Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) Zalău, Ioan Ivaşcău, problemele întâmpinate în procurarea de aparate auditive a căror plată este subvenţionată de către stat.
Sibiu: Pensionari decedaţi, somaţi cu executarea silită de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Pe numele câtorva pensionari decedaţi din judeţul Sibiu au fost trimise somaţii de executare silită dacă în termen de 15 zile, în cazul în care nu îşi achită măcar o parte din plata contribuţiilor la Fondul de Sănătate, pentru ultimii cinci ani, a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, Gheorghe...
Alba: Casnice coasigurate, pensionari şi copii, informaţi că trebuie să achite contribuţia de asigurări de sănătate Mii de copii, inclusiv de doi-trei ani, casnice şi pensionari cu venituri mai mici de 700 de lei, precum şi persoane care au câştigat sume de doar doi-trei lei pe acţiunile deţinute la Societăţile de Investiţii Financiare (SIF)-uri au primit în Alba din partea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală...
Suceava: 24 de pensionari trebuie să restituie banii pe reţetele onorate prin declaraţii de venit false Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Suceava a aplicat, în cursul anului trecut, trei sute de sancţiuni, în valoare totală de 443.058 lei, iar 24 de pensionari cărora le-au fost onorate reţete compensate cu 90% în mod nejustificat, vor trebui să restituie diferenţa de bani, a declarat vineri...
Botoşani: Pensionari cu invaliditate, puşi să returneze pensiile Casa Judeţeană de Pensii (CJP) a început procedurile de recuperare a pensiilor plătite necuvenit de la bugetul asigurărilor de stat unui număr de 32 de pensionari cu grad de invaliditate II, care au obţinut venituri şi din alte surse, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, directorul executiv...
Olt: Aproape 200 de pensionari au cerut în instanţă restituirea sumelor plătite Casei de Asigurări de Sănătate Peste 190 de pensionari au depus la Tribunalul Olt cereri în vederea recuperării sumelor plătite Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) şi peste 250 de pensionari au cerut Casei Judeţene de Pensii (CJP) Olt să le returneze contribuţia la CAS.