Cele mai citite
 


E.coli: 17 morţi în Germania; 46 de persoane infectate în Suedia şi 17 în Danemarca
vineri, 3 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Numărul persoanelor infectate cu o variantă agresivă a bacteriei intestinale E.coli, care a făcut deja 17 morţi în Germania, a ajuns la 46 în Suedia şi 17 în Danemarca, au informat joi autorităţile din aceste ţări, transmite EFE.
Un purtător de cuvânt al Clinicii Universitare din Hamburg a informat că o femeie în vârstă de 81 de ani a murit în dimineaţa zilei de joi din cauza infectării cu E.coli, starea ei de sănătate fiind agravată de prezenţa sindromului hemolitic uremic (SHU).

Oficialităţile din comitatul Vastra Gotaland, din sudul Suediei, au detectat joi un nou caz de contaminare cu această bacterie, numărul total al bolnavilor fiind acum de 46.

Suedia a înregistrat acum două zile primul deces din cauza contaminării cu E.coli, caz în care simptomele au fost agravate de existenţa sindromului hemolitic uremic (SHU). O femeie în jur de 50 de ani a murit la Spitalul Sodra Alvsborg din Boras, în vestul ţării, după ce cu câteva zile înainte călătorise în Germania.

La rândul său, Institutul Naţional de Serologie danez a informat joi că numărul persoanelor infectate cu această bacterie la nivelul ţării a ajuns la 17. Totuşi, se crede că nivelul de contaminare a atins un vârf, fiind improbabil să se înregistreze alte cazuri de îmbolnăvire.AGERPRES/(Magdalena Tănăsescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Două cazuri de contaminare directă cu bacteria ECEH în Danemarca O femeie de 60 de ani şi o fetiţă de 6 ani au fost contaminate de rude în Danemarca cu aceeaşi tulpină a bacteriei E. coli enterohemoragică (ECEH) care a provocat zeci de morţi în Germania, a anunţat joi un institut danez, citat de AFP.
Bacteria Eceh: nou deces în Germania, bilanţ de 36 de morţi în Europa Bacteria E. coli enterohemoragică (Eceh) a mai făcut o victimă în Germania, numărul total al deceselor provocate de epidemie fiind de 35 în această ţară şi de 36 în Europa, potrivit unui bilanţ publicat luni, relatează AFP.
Germania: Epidemia cu E.coli nu a fost provocată de castraveţii spanioli Castraveţii spanioli nu sunt vinovaţi de izbucnirea epidemiei cauzate de 'E. coli', care a făcut până acum 15 morţi, producând totodată îmbolnăvirea a peste 1.400 de persoane în Germania, a informat marţi şefa Departamentului de sănătate publică din Hamburg, Cornelia Prufer-Storks, transmite EFE.
O femeie a murit în Suedia din cauza E.coli, primul deces în exteriorul Germaniei O femeie de aproximativ cincizeci de ani, contaminată cu bacteria ECEH în timpul unei călătorii în Germania, a murit marţi într-un spital din sud-vestul Suediei, devenind primul deces cunoscut în afara graniţelor Germaniei, transmite AFP.
Danemarca renunţă la recomandarea de evitare a castraveţilor spanioli Autorităţile daneze din domeniul siguranţei alimentare au ridicat miercuri recomandarea cu privire la evitarea consumului de castraveţi spanioli, 'disculpaţi' de autorităţi după ce iniţial au fost bănuiţi că se află la originea unei epidemii mortale de E.coli.
E.coli: Comisia Europeană vrea să trimită o echipă de experţi în Germania Comisia Europeană s-a declarat sâmbătă pregătită să trimită o echipă de experţi în Germania pentru a accelera cercetările care au ca scop identificarea sursei de contaminare cu bacteria E.coli, care a făcut deja 19 morţi şi a provocat pierderi importante pentru agricultori, informează AFP.