Cele mai citite
 


Emil Boc: Dialogul va continua între ministrul Sănătăţii şi medicii de familie
vineri, 3 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Premierul Emil Boc a declarat, miercuri seara, la B1TV, că dialogul între ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, şi reprezentanţii medicilor de familie pe marginea contractului-cadru va continua în perioada următoare.
"Dialogul va continua la Ministerul Sănătăţii între ministru şi medicii de familie, nu se va opri şi sper că se va putea găsi o soluţie în perioada următoare. (...) Eu cred că soluţii pot fi găsite punctual pe alte aspecte, dar contractul trebuie semnat şi să meargă viaţa mai departe", a afirmat premierul.
El a adăugat că a avut o discuţie cu ministrul Sănătăţii miercuri, la şedinţa de Guvern, şi că acesta din urmă i-a explicat că 90% din solicitările medicilor de familie au fost aprobate şi acceptate de minister.
"Au fost chiar fonduri suplimentare alocate pentru domeniul medicilor de familie şi, în acest moment, este maximum din ceea ce se poate oferi medicilor de familie şi că, din acest punct de vedere, el (ministrul Sănătăţii - n.r.) nu are altceva în plus să poată oferi în limitele legii pe care o are în vigoare şi alocaţiile bugetare", a precizat Emil Boc.
În opinia lui, s-a făcut un lucru "foarte sănătos" pentru sistem prin reforma spitalelor.
"Facem această reformă să dăm mai mulţi bani la spitalele care rămân, adică spitalele care sunt performante să primească mai mulţi bani. Şi aşa am şi făcut. Am clasificat spitalele în cinci categorii, cum se spune pe cinci stele. Vreau să ştiţi că spitalele din primele categorii (...) primesc mai mulţi bani şi vor fi mai bine dotate. Asta ne costă de la buget în rectificarea din iulie, când o vom face, 500 de milioane de lei, adică 120 de milioane de euro cel puţin, bani în plus pe care îi vom da, pe lângă economiile de la celelalte spitale, să finanţăm aceste unităţi", a explicat Boc.
Medicii de familie bucureşteni au anunţat miercuri că nu vor semna contractul-cadru pentru 2011. "Ne raliem astfel deciziilor luate la nivelul ţării şi de celelalte asociaţii şi patronate ale medicilor de familie. Nu putem semna în aceste condiţii contractul-cadru. Până acum am lucrat pentru pacienţii noştri, iar acum trebuie să lucrăm pentru problema finanţării cabinetelor noastre. Ministerul Sănătăţii a făcut tot ce a putut şi mulţumim pentru asta, dar pentru noi nu este suficient", a spus dr. Doina Mihăilă. AGERPRES/(A - Claudia Nicolae-Toma)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Emil Boc: Cseke Attila nu şi-a prezentat demisia din funcţia de ministru al Sănătăţii Premierul Emil Boc a declarat, miercuri, că ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, nu şi-a prezentat demisia din funcţie în ultimele două zile şi nici nu şi-a anunţat intenţia în acest sens, după tragedia de la maternitatea Giuleşti soldată cu moartea a patru bebeluşi.
Emil Boc: Există probleme cu măririle de 15% în spitalele unde nu s-a făcut reformă Bucureşti, 16 feb /Agerpres/ - Problemele cu spitalele unde nu s-a aplicat mărirea de salarii de 15% în luna ianuarie pentru angajaţi s-au constatat în cazul acelor unităţi sanitare care nu au făcut reforma solicitată din iulie 2010 privind alocarea a 70% din buget pentru salarii, a declarat, miercuri...
Premierul Emil Boc: Noul contract-cadru va ajuta la o mai bună finanţare a spitalelor Primul ministru Emil Boc şi-a exprimat marţi în şedinţa de guvern aprecierea faţă de noul contract-cadru elaborat de Ministerul Sănătăţii şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, arătând că documentul care va intra în vigoare de la 1 iunie va duce la o mai bună finanţare a spitalelor.
E. Boc: Viitorul ministru al Sănătăţii să continue reforma; Ritli nu este responsabil pentru incidentul din 2002 Bucureşti, 17 aug /Agerpres/ - Viitorul ministru al Sănătăţii va trebui să continue reforma în sănătate, aşa cum a fost convenită cu Fondul Monetar Internaţional şi Comisia Europeană, a declarat miercuri, premierul Emil Boc, care a transmis preşedintelui Traian Băsescu nominalizarea lui Ladislau Ritli...
Emil Boc: Sperăm ca până la 19 august să găsim un înlocuitor la Ministerul Sănătăţii care să continue reforma în sănătate Liderii Coaliţiei de guvernământ au discutat în cadrul şedinţei de luni problema găsirii unui nou ministru la portofoliul sănătăţii, a declarat premierul Emil Boc, precizând că până pe 19 august, când expiră interimatul la Ministerul Sănătăţii al lui Cseke Attila, să fie găsit un înlocuitor pentru acesta...
Ministrul sănătăţii a informat Coaliţia că medicii de familie mai cer fonduri de la stat, declară Ovidiu Ganţ Ministrul sănătăţii, Cseke Attila, i-a informat luni pe liderii Coaliţiei de guvernare că la negocierile purtate anterior cu medicii de familie aceştia au solicitat suplimentarea fondurilor alocate de stat asistenţei medicale primare cu peste 200 de milioane de lei, a declarat deputatul minorităţilor...