Cele mai citite
 


EXCLUSIV Peste 50.000 de români au plecat la muncă în străinătate, în primul trimestru
vineri, 3 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Peste 50.000 de români au plecat la muncă în străinătate în primele trei luni din 2011, potrivit evidenţelor Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM).
"În perioada ianuarie-martie 2011, 51.732 persoane au obţinut un contract de muncă în străinătate, dintre care 437 prin reţeaua europeană Eures, iar alte 51.295 persoane prin aplicarea acordurilor juridice bilaterale, cele mai multe având ca destinaţie Germania (51.294), pe locul imediat următor situându-se Spania, către care s-au îndreptat 284 de români", a precizat, pentru AGERPRES, Liliana Bogdan, purtătorul de cuvânt al ANOFM.
Spania a oferit locuri de muncă numai în agricultură, iar Germania, pe lângă 46.921 contracte în agricultură, a mai avut nevoie, între altele, de personal pentru hoteluri şi restaurante (1.600), menaj (61), industrie (84) şi sectorul medical (11).
Tot în sectorul agricol, dar cel din Danemarca, şi-au găsit un loc de muncă 144 de români. În perioada menţionată, alte destinaţii alese de români pentru a munci au fost Italia (trei persoane - ajutor de bucătar, îngrijitor persoane vârstnice şi sticlar), Marea Britanie (o persoană - babysitter) şi Elveţia (o persoană pentru domeniul hotelier).
Pe lângă acestea, Germania a mai absorbit - prin reţeaua Eures - încă cinci contracte de muncă (muncitori necalificaţi în agricultură, îngrijitor persoane vârstnice, muncitor necalificat în industrie), dar alte 2.611 persoane au plecat în baza acordului bilateral.
Reţeaua Eures - portalul mobilităţii forţei de muncă europene - oferă permanent date privind posturile vacante din 31 de ţări europene, găzduieşte CV-urile candidaţilor interesaţi şi informează în legătură cu munca în străinătate. De serviciile de recrutare-plasare ale Eures beneficiază lucrătorii şi angajatorii.
La data de 1 iunie, pe Eures erau postate 5.699 posturi vacante, 644.064 CV-uri, iar 23.959 de angajatori erau înregistraţi.
Potrivit purtătorului de cuvânt al ANOFM, Austria, Franţa, Germania, Italia, Luxemburg, Malta şi Marea Britanie aplică în acest moment restricţii totale sau parţiale cetăţenilor români care doresc să muncească în ţările respective.AGERPRES/(AS-Daniel Cocoru)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Peste 50.000 de români au plecat la muncă în străinătate în primul trimestru din 2011 Peste 50.000 de români au plecat la muncă în străinătate în primele trei luni din 2011, potrivit evidenţelor Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM).
Tjobs.ro: Se poate pleca imediat la muncă în Marea Britanie, Germania, Italia, Danemarca sau Spania Marea Britanie, Germania, Italia, Danemarca şi Spania au cele mai multe oferte de angajare cu contract, dintre ţările în care se poate pleca la muncă imediat, potrivit unui comunicat al portalului Tjobs.ro.
Gorj: Aproximativ 300 de persoane şi-au găsit loc de muncă în străinătate prin programul EURES Aproximativ 300 de persoane şi-au găsit loc de muncă în străinătate prin programul EURES, a declarat joi, în şedinţa Comisiei de Dialog Social Gorj, directorul Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM), Romeo Chiriac.
Sănătate pentru ţările sărace:Proiect al organizaţiilor neguvernamentale din opt ţări europene, printre care şi România Organizaţii ale societăţii civile din opt ţări membre ale UE - România, Italia, Polonia, Marea Britanie, Belgia, Spania, Germania şi Olanda - au demarat un proiect finanţat de Uniunea Europeană ce are drept scop să contribuie la asigurarea unei prezenţe durabile şi unui personal medical adecvat la nivel...
Tjobs.ro: Cele mai multe aplicări la ofertele de muncă în străinătate au provenit din Ardeal şi Banat, în martie Cele mai multe aplicări la ofertele de muncă în străinătate, în luna martie, au venit din partea ardelenilor şi bănăţenilor, acestea reprezentând 34,57% din totalul înregistrat pe platforma online Tjobs.ro, potrivit unui comunicat de presă al companiei, remis, vineri, AGERPRES.
Frankfurter Rundschau: Nici urmă de valuri de imigranţi români şi bulgari de la 1 ianuarie în Germania Un val de plecări către locuri de muncă în Germania nu este de sesizat în România şi Bulgaria: avioanele, autobuzele şi trenurile către nord-vestul continentului nu au fost mai pline ca în alte dăţi înainte sau după Anul Nou, odată cu ridicarea definitivă a restricţiilor asupra accesului pe piaţa forţei...