Cele mai citite
 


Focar de holeră în Ucraina
vineri, 3 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Încă un rezident din oraşul-staţiune Mariupol, coasta ucraineană a Mării Azov, a fost spitalizat joi cu simptome de holeră, ridicând la cinci numărul cazurilor de infestare cu bacilul de holeră în ultimele două zile în această localitate din estul Ucrainei. Bărbatul, în vârstă de 35 de ani, a acuzat o infecţie intestinală după ce a mâncat peşte prins de el în Marea Azov, relatează agenţiile de presă Unian şi Ukrnews.
Autorităţile au interzis înotul şi pescuitul pe întreaga coastă ucraineană a Mării Azov, dar încă nu au putut stabili sursa infecţiei de holeră la Mariupol. De asemenea, a fost interzisă comercializarea peştelui şi fructelor de mare provenind din Marea Azov, având în vedere că toate persoanele infestate au contractat holera după consumul de peşte din mare.

Nu se ştie însă cum bacilul de holeră a ajuns în apele mării, dar nu este exclusă varianta unor posibile scurgeri din sistemul de canalizare.

Administraţia din Mariupol acordă o atenţie deosebită apariţiei focarului de infecţie, ordonând patrularea plajelor de către poliţie pentru a împiedica orice încercare nesăbuită de înot sau pescuit.

În Ucraina este încă vie amintirea anului 1970 când o epidemie de holeră a forţat instituirea măsurilor de carantină pe un teritoriu locuit de sute de mii de persoane. Chiar şi în zilele noastre, focare de holeră apar, în medie, în Ucraina la fiecare cinci ani, iar zilele caniculare de vară nu fac decât să crească riscul unei epidemii.

Pentru oraşul staţiune Mariupol, apariţia focarului de holeră ameninţă să provoace pierderi turismului din zonă. Plajele din Mariupol, la fel ca cele din staţiunea vecină Bediansk de pe litoralul Mării Azov, sunt foarte populare printre ucraineni, graţie preţurilor reduse la cazare şi servicii.AGERPRES/(Lilia Traci)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
RETROSPECTIVÃ Ebola, maladia anului 2014 Epidemia de febră hemoragică Ebola din Africa de Vest, cea mai gravă de la identificarea virusului Ebola în 1976, continuă să facă numeroase victime în statele afectate, pe fondul încercărilor de a se găsi un tratament care să pună capăt pierderii de vieţi omeneşti. Epidemia, declanşată în decembrie...
Creşte numărul persoanelor infectate de holeră în Ucraina Numărul cazurilor de holeră în oraşul Mariupol de pe coasta Mării Azov /estul Ucrainei/ a ajuns luni la 14, în ciuda interdicţiei autorităţilor cu privire la înotul şi pescuitul în zonă, relatează în pagina sa internet ziarul rusesc Trud.
Carantina - măsură extremă care poate avea efecte contrare Plasarea în carantină în SUA a unei infirmiere care nu avea niciun simptom al febrei Ebola a provocat o vie polemică. Acest procedeu ce vizează stăvilirea unei epidemii există încă dinainte de Evul Mediu, dar dacă este utilizat în mod abuziv, poate antrena efecte contrare, avertizează Howard Merkel,...
Focar de bacterii din specia vibrio în Europa de Nord din cauza încălzirii oceanului (studiu) Schimbările climatice provocate de om reprezintă principalul factor din spatele apariţiei neaşteptate a unui grup de bacterii în Europa de Nord, care pot provoca gastroenterită, potrivit unei noi cecetări a unui grup de experţi internaţionali, informează duminică Reuters.
Anchetă a DSP Vâlcea în cazul apariţiei unui focar de hepatită A la liceul din Horezu Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vâlcea a început luni o anchetă epidemiologică, în urma apariţiei unui focar de infecţie cu hepatita virală de tip A, în oraşul Horezu, a declarat pentru AGERPRES, dr. Luminiţa Apostolescu, şefa DSP Vâlcea.
Suceava: Numărul cazurilor de meningită acută virală a ajuns la 21 Numărul cazurilor de meningită acută virală într-un focar care s-a declanşat la o grădiniţă din Suceava a ajuns la 17, a informat luni Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava.