Cele mai citite
 


Fotbal: Theo Gebre Selassie, internaţionalul ceh
vineri, 3 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Născut dintr-un tată etiopian şi dintr-o mamă cehoaică, Theo Gebre Selassie este primul jucător negru din echipa naţională de fotbal a Cehiei. "Selecţia mi-a adus o mare bucurie, este o enormă recompensă pentru mine, dar şi pentru clubul meu, Liberec", a subliniat jucătorul de 24 de ani, care poate evolua ca fundaş sau mijlocaş.
Theo Gebre Selassie face parte din lotul ceh selecţionat pentru Cupa Kirin, în Japonia. Născut pe 24 decembrie 1986, la Trebic, în sud-estul Cehiei, Theo Gebre Selassie a făcut primii paşi în fotbal în orăşelul Velke Mezirici, după care a îmbrăcat tricoul cluburilor Jihlava, Slavia Praga şi Liberec. Tatăl lui, care trăieşte în Cehia de 30 de ani, şi-a făcut în anii 1980 studiile de medicină la Universitatea din Olomouc, unde a întâlnit-o pe viitoarea soţie.
"Nu am vizitat Etiopia decât o dată, la vârsta de 4 ani, şi nu-mi mai amintesc nimic, cu excepţia călătoriei cu avionul", a declarat Theo, 1,81 m, 75 kg, care adăugă că nu are nicio legătură de rudenie cu celebrul atlet Haile Gebreselassie. "Este un nume foarte răspândit în Etiopia, ca Novak în Cehia", spune jucătorul, care va debuta sâmbătă în meciul cu Japonia, din Cupa Kirin. Urmând alegerea surorii sale, Anna, care este internaţională cehă încă din aprilie, când a jucat pentru echipa naţională de handbal. AGERPRES (Lucian Oprea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Japonia:Spital condamnat să despăgubească un bărbat care a dus o viaţă grea după ce a fost încurcat la maternitate Un tribunal din Tokyo a obligat, marţi, un spital nipon să plătească despăgubiri în valoare de 38 de milioane de yeni /circa 277.000 de euro/ unui bărbat care a dus o viaţă grea din cauză că la maternitate a fost încurcat cu alt bebeluş şi, prin urmare, a trăit într-o familie săracă, relatează agenţia...
Japonia: A început să funcţioneze o bancă de celule stem pluripotente induse (iPS) obţinute din măsele de minte O bancă de celule stem pluripotente induse (iPS) obţinute din pulpa dentară a măselelor de minte extrase de la pacienţi a început să fie creată în Japonia şi va servi pentru cercetări în domeniul medicinei regenerative, anunţă EFE marţi, reluând o informaţie din ziarul nipon 'Nikkei'. Celulele iPS au...
Japonia: 26 de cazuri de cancer al tiroidei confirmate şi alte 32 probabile la copii din zona Fukushima Un studiu despre impactul radiaţiilor produse în urma catastrofei de la Fukushima asupra locuitorilor prefecturii în care este situată centrala atomică a relevat că 26 de minori sunt bolnavi de cancer al tiroidei şi alţi 32 sunt suspectaţi că ar avea aceeaşi maladie, fără a se stabili însă cu precizie...
Japonia:Două spitale vor să efectueze mastectomii preventive de tipul celor la care s-a supus Angelina Jolie Două spitale din Tokyo au demarat procedurile legale pentru a realiza mastectomii preventive în cazul unor paciente purtătoare de gene care implică un risc înalt în apariţia cancerului la sân, informează ziarul nipon Asahi Shimbun, citat luni de cotidianul spaniol La Razon.
Japonia: Peste 6.000 de locuri de muncă au fost oferite supravieţuitorilor dezastrului din 11 martie Un total de 6.404 de locuri de muncă au fost oferite în întreaga Japonie supravieţuitorilor cutremurului şi tsunamiului din 11 martie care au devastat coasta nord-estică a Japoniei, au anunţat luni oficiali ai Ministerului nipon al Muncii, relatează Kyodo.
Japonia nu va extinde aria de evacuare a populaţiei, pe fondul îngrijorărilor provocate de reactorul 3 Tokio, 20 mar /Agerpres/ - Agenţia pentru Securitate Nucleară japoneză a anunţat, duminică, că nu intenţionează să extindă aria de evacuare de 20 de kilometri din jurul centralei de la Fukushima, în timp ce a recunoscut că situaţia de la reactorul 3 provoacă în continuare îngrijorare, transmite Efe.