Cele mai citite
 


Iaşi: Tudor Ciuhodaru susţine că proiectul Guvernului privind psihoactivele este făcut sub presiune mediatică
vineri, 3 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Deputatul conservator Tudor Ciuhodaru consideră că noul proiect legislativ al Guvernului privind interzicerea psihoactivelor este un plagiat, care se poate încadra cu uşurinţă în categoria "fă-te că lucrezi".
Medicul a declarat, joi, că proiectul de lege pentru combaterea produselor cu efecte psihoactive, propus de Executiv, este doar un plagiat neinspirat, după modelul polonez, făcut sub presiunea mediatică şi a societăţii civile.
În opinia sa, această reacţie a Guvernului Boc este tardivă şi este făcută doar pentru a nu accepta proiectele legislative lansate de Parlament.
În plus, susţine Ciuhodaru, proiectul legislativ este insuficient şi ineficient întrucât măsurile de prevenţie sunt excluse, nu se recunoaşte faptul că sub denumirea de substanţe psihoactive sunt comercializate droguri, fie ele şi "uşoare", transformând problema traficului de droguri într-o chestiune ce ţine doar de protecţia consumatorului sau alte agenţii excluzând cu totul tocmai agenţia responsabilă de acest fenomen - Agenţia Naţională Antidrog.
Mai mult, afirmă deputatul, este total neclară şi anevoioasă procedura propusă pentru reautorizarea magazinelor care vând produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, fapt ce permite menţinerea pe piaţă şi de acum încolo a produselor etnobotanice.
"Susţinem că tot ceea ce înseamnă substanţă psihoactivă trebuie comercializată doar în farmacii şi la indicaţia specialistului", a conchis Tudor Ciuhodaru.
La începutul anului, deputatul a depus proiectul de lege privind interzicerea funcţionării tuturor magazinelor de etnobotanice în România şi condamnarea la închisoare a celor care vând astfel de produse.
Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, alţi 60 de deputaţi şi senatori au semnat proiectul legislativ. Printre aceştia se numără Călin Popescu-Tăriceanu, Adrian Năstase, Dan Voiculescu, Eugen Nicolăescu şi Aura Vasile.
Ciuhodaru susţine că acest proiect legislativ prevede interzicerea magazinelor de etnobotanice în întreaga ţară şi condamnarea până la 20 de ani de închisoare a celor care vând astfel de produse. AGERPRES/(A - Daniela Malache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Tudor Ciuhodaru, candidat UNPR la Primăria Iaşi: Sunt medic, îmi pasă de oameni (interviu) Deputatul Tudor Ciuhodaru, candidatul Uniunii Naţionale pentru Progresul României la Primăria Municipiului Iaşi, a acordat un interviu AGERPRES în care afirmă că vrea ca Iaşiul să fie "un oraş sănătos": atractiv pentru investiţii, prietenos cu localnicii şi cu o politică coerentă în sprijinul oamenilor...
Iaşi: O studentă s-a drogat cu etnobotanice pentru a putea dormi O studentă a fost adusă la Unitatea de Primire a Urgenţelor ''Sfântul Ioan'' din Iaşi în stare gravă, după ce a consumat plante etnobotanice, pentru a reuşi să adoarmă, după mai multe zile de nesomn.
Tudor Ciuhodaru (PC) propune pedeapsa cu închisoarea pentru comercianţii de etnobotanice Deputatul PC Tudor Ciuhodaru, iniţiatorul primei legi împotriva etnobotanicelor votată de Parlament, cere, printr-un proiect legislativ care să fie dezbătut în procedură de urgenţă, pedeapsa cu?închisoarea pentru cei care comercializează etnobotanice şi interzicerea magazinelor de acest gen în întreaga...
Iaşi: Elevii au mărşăluit pe străzi împotriva consumului de etnobotanice Peste 400 de elevi de liceu şi studenţi au mărşăluit, sâmbătă, pe arterele principale ale Iaşiului, pentru a atrage atenţia asupra efectelor nocive ale substanţelor cu efect halucinogen, cunoscute şi sub denumirea de plante etnobotanice.
Agenţia Naţională Antidrog a elaborat un amplu proiect de combatere a efectelor drogurilor etnobotanice Agenţia Naţională Antidrog (ANA), în parteneriat cu Romanian Harm Reduction Network (RHRN), a elaborat un amplu proiect de cercetare denumit "Evaluarea riscurilor generate de abuzul noilor substanţe psihoactive comercializate sub denumirea de droguri legale", finanţat de UNICEF România, informează un...
Iaşi: Bărbat internat în urma unei intoxicaţii cu etnobotanice şi canabis Un bărbat în vârstă de 26 de ani, din oraşul Podu Iloaie a fost adus la Unitatea de Primire a Urgenţelor (UPU) de la Centrul de Traumă şi Toxicologie 'Sfântul Ioan' din Iaşi după ce s-a intoxicat cu etnobotanice şi canabis.