Cele mai citite
 


În Olt şi Teleorman, medicii de familie nu mai eliberează reţete şi bilete de trimitere
vineri, 3 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
În judeţele Olt şi Teleorman, medicii de familie au decis să nu le mai elibereze pacienţilor reţete şi bilete de trimitere în spitale.
Preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Olt, Viorel Rădulescu, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, că majoritatea medicilor de familie din judeţ nu a eliberat reţete compensate pacienţilor şi nici bilete de trimitere la tratament şi investigaţii medicale în spitale din cauză că nu a fost încheiat un contract-cadru între medicii de familie şi Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, iar medicii de familie nu sunt de acord să semneze un asemenea contract în condiţiile şi la valorile propuse de CJAS.
"Astăzi (miercuri - n.r.), majoritatea medicilor de familie din judeţ nu a eliberat reţete compensate şi nici trimiteri către spitale. Probabil că nici joi şi vineri nu vor fi eliberate reţete compensate şi bilete de trimitere către spitale, ci abia de luni. Bolnavii care au urgenţe medicale pot însă să se prezinte la secţiile de urgenţă ale spitalelor şi fără bilete de trimitere de la medicii de familie", a precizat Rădulescu.
El a menţionat că mulţi dintre medicii de familie din judeţ ar putea semna contracte cadru cu CJAS dacă acestea ar fi cele propuse de Ministerul Sănătăţii şi nu cele propuse de Casă.
"Contractul propus de CAS ne-ar aduce pierderi de peste 30%, în timp ce Ministerul Sănătăţii a propus un alt contract, care şi el ar determina pierderi pentru medicii de familie, dar mici, respectiv de 10%. Am discutat cu colegii din judeţ şi majoritatea au spus că sunt dispuşi să semneze contract cu CAS dacă este vorba de contractul propus de minister", a adăugat Rădulescu.
Şi medicii de familie din Teleorman au hotărât miercuri să consulte gratuit pacienţii până la începutul săptămânii viitoare, fără a acorda însă reţete şi bilete de trimitere.
Preşedintele Patronatului Medicilor de Familie (PMF) Teleorman, Cătălin Dumitraşcu, a declarat, într-o conferinţă de presă, că la 31 mai au expirat actele adiţionale la contractul pe 2010.
Potrivit sursei citate, în actualele condiţii medicii de familie mai pot elibera doar certificate medicale.
"Deocamdată nu cunoaştem prevederile normelor de aplicare a contractului-cadru pe 2011, pentru a şti dacă au fost respectate propunerile noastre", a afirmat Cătălin Dumitraşcu.
Purtătorul de cuvânt al PMF Teleorman, Mihaela Pop, a precizat că prin măsurile luate de autorităţi, "care lovesc şi în pacienţi", profesia de medic este "batjocorită".
În opinia sa, cabinetele medicilor de familie se vor confrunta cu mari probleme financiare dacă veniturile vor scădea în condiţiile creşterii chiriilor stabilite de autorităţi şi introducerii obligativităţii inscripţionării cardurilor de sănătate.
Şi preşedintele Societăţii Medicilor de Familie Teleorman, Liliana Catrinoiu, crede că medicii din judeţ nu vor încheia contract de servicii cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, dacă vor fi impuse condiţii tot mai dezavantajoase.
"Aşteptăm să vedem normele de aplicare a contractului-cadru şi apoi vom decide cum să acţionăm pentru a apăra drepturile noastre, dar şi ale pacienţilor", a spus Liliana Catrinoiu. AGERPRES/(AS - Cristina Matei, Ştefan Stan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Puţini medici din ţară au semnat actele adiţionale la contractul-cadru cu Casele de Asigurări de Sănătate (grupaj II) Puţini medici din ţară au semnat actele adiţionale la contractul-cadru cu casele judeţene de asigurări de sănătate, fiind nemulţumiţi de valoarea serviciilor care pot fi decontate prin sistemul public de asigurări. Ei consideră că noul contract cadru încalcă foarte mult drepturile pacienţilor, iar medicii...
Puţini medici din ţară au semnat actele adiţionale la contractul-cadru cu Casele de Asigurări de Sănătate (grupaj III) Puţini medici din ţară au semnat actele adiţionale la contractul-cadru cu casele judeţene de asigurări de sănătate, fiind nemulţumiţi de valoarea serviciilor care pot fi decontate prin sistemul public de asigurări. Ei consideră că noul contract cadru încalcă foarte mult drepturile pacienţilor, iar medicii...
Dolj: Conflictul dintre medicii de familie şi CAS Dolj, mediat de o comisie CNAS Conflictul dintre medicii de familie din Dolj şi Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate apărut în urma refuzului CJAS Dolj de a negocia clauzele suplimentare la contractul-cadru al medicilor pe 2010 urmează să fie mediat, luni seară, de o comisie a Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate care a ajuns...
Medicii de familie nu vor elibera reţete compensate şi bilete de trimitere vineri şi luni Medicii de familie nu vor elibera reţete compensate şi nici bilete de trimitere vineri şi luni, au declarat reprezentanţii Societăţii Naţionale a Medicilor de Familie şi cei ai Federaţiei Naţionale a Patronatelor Medicilor de Familie.
Bacău: Protestul medicilor şi Ziua Sănătăţii au dus la aglomerarea unităţilor de urgenţe Unităţile de urgenţă din spitale sunt supraaglomerate, bolnavii care nu au posibilităţi financiare pentru a suporta integral costul medicamentelor şi consultaţiilor fiind nevoiţi să apeleze la aceste servicii medicale bugetare a căror menire este de a salva vieţi aflate în mare pericol.
Teleorman: Circa 60% dintre medicii de familie nu vor încheia contractul-cadru cu CAS Circa 60% din totalul de 178 de medici de familie din judeţul Teleorman au fost de acord, pe bază de semnătură, să nu încheie noul contract-cadru cu Casa de Asigurări de Sănătate (CAS), susţinând că dacă ar accepta condiţiile de subfinanţare ar valida falimentul propriilor cabinete.