Cele mai citite
 


INS: Investiţiile în economie au scăzut cu aproape 3% în primele trei luni din 2011
vineri, 3 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Investiţiile nete realizate în economia naţională în primul trimestru din 2011 au atins 9,8 miliarde lei (cca 2,373 miliarde euro la cursul zilei, n.n.), în scădere cu 2,9% faţă de perioada similară a anului trecut, potrivit unui comunicat publicat joi de Institutul Naţional de Statistică (INS).
În lucrările de construcţii noi au fost realizate investiţii de 4,4 miliarde de lei, în scădere cu 6,1% comparativ cu perioada similară a anului trecut, în timp ce în utilaje (inclusiv mijloace de transport) investiţiile realizate s-au ridicat la 4,46 miliarde de lei, de asemenea în scădere cu 2% comparativ cu perioada similară a anului trecut.
Alte cheltuieli au depăşit 939 milioane de lei, în creştere cu 3,2% comparativ cu primele trei luni ale anului trecut.
Potrivit datelor INS, comparativ cu trimestrul I 2010, în primele trei luni ale acestui an se constată o scădere a ponderii lucrărilor de construcţii noi în total investiţii cu 0,3 puncte procentuale, iar cea în utilaje (inclusiv mijloace de transport) cu 0,2 puncte procentuale. Ponderea investiţiilor în alte cheltuieli a crescut cu 0,5 puncte procentuale.
Potrivit datelor INS, ramurile în care s-a realizat un volum mai mare de investiţii sunt industrie - 39,5% şi comerţ/servicii (comerţul cu ridicata şi amănuntul, repararea autovehiculelor) - 38,5%. Investiţiile în construcţii reprezintă 14,6% din total iar cele în agricultură 5,4%.
INS precizează că sursa datelor o constituie Cercetările statistice trimestriale privind indicatorii pe termen scurt în industrie, construcţii şi servicii (IND TS, CON TS, SERV TS) pentru agenţii economici şi cercetarea statistică trimestrială Investiţii realizate în perioada 1.01 -......2011 (INV) pentru unităţile cu activitate de agricultură, bănci, asigurări şi sectorul bugetar (administraţie publică, învăţământ, sănătate şi asistenţă socială).AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII 9 - 15 MAI Economia românească traversează o revenire ciclică sprijinită de cererea internă puternică astfel încât creşterea PIB ar urma să atingă 4,2% în 2016, principalele riscuri la adresa perspectivei fiind incertitudinile electorale şi cele externe, arată experţii FMI într-un raport elaborat în urma consultărilor...
INS: Câştigul salarial mediu net a scăzut cu 2,5% faţă de octombrie 2009 Câştigul salarial mediu nominal net a scăzut cu 2,5% în octombrie 2010 faţă de aceeaşi lună a anului trecut şi s-a menţinut relativ constant faţă de septembrie 2010, informează un comunicat transmis marţi Agenţiei Agerpres de către Institutul Naţional de Statistică (INS).
România avea în 2009 cel mai mare procent de absolvenţi de ştiinţe sociale, economie şi drept din UE România avea în 2009 cel mai mai procent de absolvenţi (peste 53 la sută) de ştiinţe sociale, economie şi drept din Uniunea Europeană, relevă un raport Eurostat privind evoluţiile din sistemul european de educaţie în ultimul deceniu, făcut public marţi la Bruxelles.
(Corespondenţă)România avea în 2009 cel mai mare procent de absolvenţi de ştiinţe sociale, economie şi drept din UE Bruxelles, 25 oct - Trimisul special al Agerpres, Ionuţ Mareş, transmite: România avea în 2009 cel mai mai procent de absolvenţi (peste 53 la sută) de ştiinţe sociale, economie şi drept din Uniunea Europeană, relevă un raport Eurostat privind evoluţiile din sistemul european de educaţie în ultimul deceniu...
Cheltuielile de consum şi taxele au lăsat puţine resurse de investiţii gospodăriilor din România Satisfacerea nevoilor de bază de consum, impozitele şi contribuţiile de asigurări sociale au lăsat, anul trecut, prea puţine resurse de investiţii gospodăriilor din România, se arată într-o publicaţie a Institutului Naţional de Statistică (INS) transmisă la solicitarea AGERPRES.
Vosganian: Industria şi exportul, cele două sectoare economice care merg ceva mai bine (interviu) Preşedintele Comisiei economice, industrii şi servicii a Senatului, Varujan Vosganian, fost ministru al Economiei şi Finanţelor, a acordat, la sfârşitul săptămânii, un interviu Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES în care a apreciat că informatizarea sistemului fiscal ar fi "lovitura mortală" dată fenomenului...