Cele mai citite
 


OMS: Temuta bacterie europeană este o tulpină nouă de E.coli
vineri, 3 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Organizaţia Mondială a Sănătăţii /OMS/ a indicat joi că bacteria de tipul E.coli responsabilă de moartea a 18 persoane în Europa, potrivit ultimului bilanţ, şi îmbolnăvirea altor câteva sute este o tulpină nouă, nemaiîntâlnită până acum, relatează Associated Press. Centrul european pentru prevenirea şi controlul maladiilor susţine însă că este vorba de o 'tulpină rară' de Escherichia coli.
Analizele genetice preliminare sugerează că noua tulpină este o formă 'mutantă', cu gene agresive.

'Este o tulpină unică, una care nu a mai fost izolată până acum de la pacienţi', a precizat Hilde Kruse, expert în siguranţa alimentară la OMS.

Potrivit acesteia, noua tulpină 'are diverse caracteristici care o fac mai virulentă şi mai toxică' decât sutele de tulpini de E.coli pe care omul le poartă în mod firesc în intestine.

Kruse a explicat că 'mutaţia bacteriilor este un lucru obişnuit', lumea microbiană fiind caracterizată de o mare mobilitate.

Ea a adăugat că trebuie avută în vedere o 'origine animală' a bacteriei care stârneşte în prezent panică în Europa, întrucât 'multe animale găzduiesc diferite tipuri de E.coli toxice'.

În acelaşi timp, experţi chinezi de la Institutul de genomică din Shenzen, care colaborează cu Centrul medical universitar Eppendorf, din Germania, au conchis în mod similar că este vorba de o tulpină nouă, foarte virulentă şi toxică, anunţă Reuters, care citează un comunicat de joi al cercetătorilor chinezi.

Potrivit acestuia, este vorba de o formă a bacteriei foarte apropiată de o altă tulpină, numită EAEC 55989, care a fost izolată în Africa centrală şi provoacă forme grave de diaree.

Comunicatul precizează că este vorba de o tulpină cu gene rezistente la antibiotice.

În schimb, Centrul european pentru prevenirea şi controlul maladiilor /ECDC/, de la Stockholm, a confirmat joi că a identificat bacteria aflată la originea infecţiilor izbucnite mai ales în Germania ca fiind o 'tulpină rară' de Escherichia coli, 0104:H4.

ECDC menţionează într-un comunicat citat de AFP că încă nu a putut fi stabilită cauza propagării bacteriei.

Centrul european a anunţat deja la 29 mai că este vorba de o tulpină foarte rară, un singur caz fiind înregistrat până acum, la o femeie din Coreea, în 2005.AGERPRES/(Mihaela Toth)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Utilizarea de rutină a antibioticelor în fermele de animale ameninţă sănătatea umană Pe măsură ce Europa şi SUA înfruntă ameninţarea organismelor rezistente la antibiotice, fermierii din Marea Britanie au crescut substanţial în ultimul deceniu folosirea medicamentelor pasibile de a dezvolta tulpini letale, slăbind astfel puterea medicinii umane de a vindeca bolile, informează ziarul...
OMS lansează o campanie în favoarea securităţii alimentare Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a lansat marţi o campanie de promovare a securităţii alimentare, în contextul în care milioane de oameni mor de foame sau din cauza produselor falsificate şi obezitatea câştigă pe zi ce trece tot mai mult teren, transmite AFP.
OMS: Peste 1.000 de morţi de la declanşarea epidemiei de Ebola (nou bilanţ) Peste 1.000 de persoane au murit în Africa de Vest după ce au contractat virusul Ebola, a anunţat luni seară Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), relatează marţi DPA.
OMS declară oficial că în Sierra Leone a luat sfârşit trasmiterea virsului Ebola Statul Sierra Leone, în care se înregistrează jumătate din cazurile de Ebola din Africa occidentală, a fost declarat oficial sâmbătă de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) scutit de transmiterea virusului, responsabil de moartea a mii de persoane în ţară şi de o severă recesiune economică, transmite...
UPDATE OMS susţine folosirea tratamentelor neomologate pentru tratarea bolnavilor de Ebola Comitetul de experţi convocat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii a aprobat folosirea tratamentelor neomologate în lupta împotriva febrei hemoragice Ebola, potrivit unui comunicat difuzat marţi de organizaţie, relatează AFP, DPA şi Reuters.
Ebola: Bilanţ actualizat - 7.693 de decese din 19.695 de cazuri în vestul Africii (OMS) Numărul deceselor cauzate de febra hemoragică Ebola în Africa de vest s-a ridicat la 7.693 dintr-un total de 19.695 de cazuri înregistrate în cele trei ţări cele mai afectate, potrivit bilanţului actualizat vineri de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).