Cele mai citite
 


Peste 26.000 de pacienţi cu boli psihice, în evidenţele Spitalului de Psihiatrie din Brăila
vineri, 3 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Mancam sanatos
 

Peste 26.000 de pacienţi cu boli psihice se află în evidenţele Spitalului de Psihiatrie din Brăila, dar medicii avertizează că numărul real al celor cu tulburări mintale este mult mai mare, dar rămâne necunoscut, deoarece mulţi dintre aceştia nu sunt asiguraţi şi nu apar în nicio evidenţă.

Incidenţa bolilor psihice a cunoscut o creştere îngrijorătoare în ultima perioadă la Brăila, în evidenţele Spitalului de Psihiatrie existând 26.850 de pacienţi, la o populaţie a municipiului de 210.000 de locuitori.
Numărul consultaţiilor acordate în 2010, în ambulatoriul Spitalului de Psihiatrie, a fost de 40.200, iar într-un raport semnat de şeful CJAS Brăila, Luciana Boboc, se arată că, anul trecut, cel mai mare consum de medicamente înregistrat în judeţ a fost pentru bolile psihice, respectiv 8,3 milioane de lei.
Directorul medical al Spitalului de Psihiatrie, dr. Eduard Drima, a declarat, joi, pentru AGERPRES, că situaţia aflată în scriptele spitalului nu reflectă numărul real al bolnavilor psihic din Brăila, deoarece sunt monitorizaţi doar pacienţii cu asigurare medicală.
''Sunt multe persoane care nu mai sunt asigurate şi nu figurează în evidenţa medicilor de familie şi nici a noastră. Este cazul celor care au ieşit din şomaj şi care şi-au pierdut calitatea de asigurat. Cifra reală a celor cu boli psihice este mult mai mare'', a declarat dr. Eduard Drima.
Din cei peste 26.850 pacienţi aflaţi în evidenţa Spitalului de Psihiatrie Brăila, 324 se încadrează în categoria bolnavilor psihic periculoşi. AGERPRES/ (A, AS - Ecaterina Ignat)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Brăila: Ambulatoriul Spitalului de Psihiatrie, reabilitat cu 15 milioane de lei Ambulatoriul Spitalului de Psihiatrie Sfântul Pantelimon din Brăila se află în proces de reabilitare, printr-o investiţie de 15 milioane de lei, realizată prin Programul Operaţional Regional, potrivit informaţiilor făcute publice de Primăria Brăila.
Brăila: În Spitalul de Psihiatrie sunt tratate 28 de persoane pentru consum de alcool şi etnobotanice În Spitalul de Psihiatrie sunt tratate 28 persoane pentru consum de alcool şi etnobotanice, după cum a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, coordonatorul Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Brăila, psiholog Olga Condrat.
Brăila: Reabilitarea Ambulatoriului Spitalului de Psihiatrie costă peste 16 milioane de lei Reabilitarea Ambulatoriului Spitalului de Psihiatrie 'Sfântul Pantelimon' din Brăila este estimată la peste 16 milioane de lei, iar lucrările urmează să înceapă în perioada imediat următoare.
Brăila: Ambulatoriul Spitalului de Psihiatrie, reabilitat cu fonduri europene Primarul de Brăila, Aurel Simionescu, a anunţat vineri, într-o conferinţă de presă, că au început lucrările de reabilitare a Ambulatoriului de specialitate al Spitalului de Psihiatrie din Brăila, contract care este finanţat din fonduri europene.
Brăila: Ambulatoriul de la Spitalul de Psihiatrie, reabilitat cu fonduri europene Ambulatoriul de la Spitalul de Psihiatrie Sfântul Pantelimon din Brăila va fi reabilitat cu fonduri europene, o investiţie de peste 2 milioane de lei.
Brăila: Medicii au prescris medicamente în valoare de peste 80 milioane lei Medicii brăileni au prescris anul trecut medicamente în valoare de peste 80 de milioane de lei, potrivit unui raport întocmit de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Brăila.