Cele mai citite
 


Petru Movilă (PDL): Clasificarea unităţilor spitaliceşti din Iaşi nu este conformă cu realitatea
vineri, 3 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Democrat-liberalul Petru Movilă, membru al Comisiei de sănătate din Camera Deputaţilor, a solicitat, joi, printr-o scrisoare deschisă, ca reprezentanţii Ministerului Sănătăţii să reevalueze clasificarea spitalelor ieşene.
Parlamentarul de Iaşi afirmă că, în urma analizei efectuate de Ministerul Sănătăţii, o parte din unităţile sanitare din judeţ au fost încadrate greşit în altă categorie decât cea propusă de Direcţia de Sănătate Publică.
"Serviciile medicale ale spitalelor din Iaşi sunt accesate de aproape patru milioane de locuitori, din toată zona Moldovei, iar decizia dumneavoastră referitoare la clasificarea în clasa II a unităţilor spitaliceşti din Iaşi nu este conformă cu realitatea. Având în vedere fişele de autoevaluare ale unităţilor sanitare, planurile de conformare, precum şi faptul că o parte dintre acestea îndeplinesc criteriile de clasificare în categoria solicitată, respectiv IM, vă rog să reanalizaţi documentaţia înaintată de Direcţia de Sănătate Publică Iaşi şi să dispuneţi încadrarea lor într-o clasă superioară", afirmă Petru Movilă în scrisoarea deschisă adresată Ministerului Sănătăţii.
Printre unităţile medicale care au fost incluse în cea de a doua categorie se află Institutul de Boli Cardiovasculare "George Georgescu" din Iaşi, Spitalul Clinic "C. I. Parhon" din Iaşi, unitate medicală în cadrul căreia funcţionează un centru de dializă şi transplant renal şi unde a existat un singur indicator necorespunzător care vizează "proporţia bolnavilor externaţi care se reinternează în alt spital, pentru patologie de acelaşi tip într-un interval de 48 ore de la externare".
Acelaşi indicator este valabil, în accepţiunea Ministerului Sănătăţii, şi pentru Spitalul Clinic de Urgenţă "Nicolae Oblu" din Iaşi, unica unitate medicală spitalicească de profil din Moldova, indicator necuprins în fişa de autoevaluare, dar existent în art. 2, pct. 9 din anexa 2 la Ordinul Ministerului Sănătăţii nr. 323/2011, după cum arată deputatul.
Un alt spital de interes regional - Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii "Sf. Maria" din Iaşi - inclus tot în categoria II M nu a primit avizul favorabil la solicitarea încadrării în categoria I M, în acest sens depunând şi un plan de conformare întrucât valoarea realizată de spital în anul 2010 la indicatorul "proporţia bolnavilor internaţi care au domiciliul în alte judeţe" a fost de 29,13% faţă de 40% cât este prevăzut ca şi criteriu minim de încadrare prima categorie.
Cel de-al cincilea spital regional din Iaşi - Spitalul Clinic de Recuperare - unic prin profilul său de activitate, prin ordinul MS 791/2011 a fost clasificat în categoria II M fără a i se preciza criteriile neîndeplinite în eventualitatea întocmirii unui plan de conformitate pentru încadrarea în I M, arată deputatul.
Tot la categoria II M au fost clasificate şi cele două maternităţi "Cuza Vodă" şi "Elena Doamna", Spitalul Universitar de Neuropsihiatrie Socola şi, nu în ultimul rând, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie.
Singurul spital din Iaşi care a obţinut clasificarea I M este Spitalul "Sfântul Spiridon", însă conducerea acestuia trebuie să îndeplinească până la sfârşitul anului amendamente de conformare. AGERPRES/(A, AS - Daniela Malache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
ANT va inspecta spitalele din Iaşi în vederea acreditării acestora pentru transplanturi Reprezentanţi ai Agenţiei Naţionale de Transplant vor veni în următoarea perioadă la Iaşi pentru a efectua inspecţiile necesare în vederea acreditării unităţilor sanitare din Centrul Regional.
Iaşi: Institutul de Cardiologie "George Georgescu" din Iaşi a fost încadrat în categoria I M Deputatul PDL Cristina Dobre a anunţat, vineri, într-o conferinţă de presă, că Institutul de Cardiologie "George Georgescu" din Iaşi a fost încadrat în categoria I M.
Iaşi: Ministrul desemnat Vasile Cepoi, susţinut de deputatul PDL Petru Movilă Democrat-liberalul Petru Movilă, membru al Comisiei de Sănătate din Camera Deputaţilor, a declarat, luni, presei, că îl va susţine pe medicul ieşean Vasile Cepoi la conducerea Ministerului Sănătăţii, chiar dacă acesta a fost promovat ministru de un guvern USL.
Petru Movilă (PDL): Trei dintre spitalele ieşene vor fi reevaluate peste trei luni Deputatul PDL Petru Movilă a declarat, miercuri, presei, că Ministerul Sănătăţii va reevalua, în toamna acestui an, trei dintre spitalele ieşene care au fost incluse în grupa II M.
Iaşi: Deputatul Petru Movilă anunţă mutarea locaţiei Spitalului Regional de Urgenţe Autorităţile locale şi centrale nu sunt decise în ceea ce priveşte amplasamentul viitorului Spital Regional de Urgenţe de la Iaşi, locaţia acestuia fiind schimbată, a declarat luni, deputatul PDL Petru Movilă, membru al Comisiei de Sănătate din Camera Deputaţilor.
Iaşi: Deputatul Movilă vrea clarificarea situaţiei de la Socola Deputatul PDL Petru Movilă doreşte clarificarea situaţiei de la Spitalul Clinic de Psihiatrie Socola, din Iaşi, motiv pentru care parlamentarul a avut o întrevedere cu secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, şi cu Doru Bădescu, preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS)...