Cele mai citite
 


Preşedintele CAS Sălaj speră că toţi medicii de familie vor semna contractul-cadru
vineri, 3 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Sălaj, Claudiu Bârsan, are convingerea că toţi medicii de familie din judeţ vor semna în cele din urmă noile contracte-cadru cu instituţia pe care o reprezintă, chiar dacă, până în prezent, doar circa 30 din cei 117 medici şi-au manifestat în scris această intenţie.
"Pe luna iunie, vom încheia un act adiţional la vechiul contract cu toţi furnizorii de servicii medicale, însă actul adiţional va fi semnat în condiţiile noilor norme metodologice, urmând ca de la data de 1 iulie şi până la sfârşitul anului să încheiem un nou contract cu furnizorii de servicii medicale în condiţiile contractului-cadru şi a normelor valabile pe această perioadă'', a spus acesta, joi, într-o conferinţă de presă.
Potrivit acestuia, CAS a luat legătura cu fiecare dintre cei 117 medici de familie pentru a vedea dacă semnează sau nu contractele.
''Există mai mulţi medici de familie care şi-au manifestat dorinţa de a încheia contract cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, şi-au manifestat în scris dorinţa, depunând cerere la secretariat. În condiţiile în care aceste norme metodologice au fost adoptate în forma în care au fost adoptate, interesul Casei este de a încheia aceste contracte cu toţi furnizorii de servicii medicale. Noi nu putem să nu încheiem contract cu acei medici care îşi manifestă intenţia de a încheia aceste contacte şi eu personal nu îi înţeleg pe acei medici care nu doresc să încheie contactele în condiţiile în care, repet, actele normative sunt adoptate şi nu ştiu cât loc mai este de discuţie şi negocieri. (...) Convingerea mea este că până la urmă toţi vor semna aceste acte, însă cu cât se întârzie mai mult pierd şi asiguraţii, respectiv pacienţii înscrişi pe liste lor, pierd şi ei din punct de vedere financiar", a precizat Claudiu Bârsan.
Acesta a adăugat faptul că cei 30 de medici care au depus solicitări pentru a semna în prima fază actele adiţionale pot elibera deja reţete cu medicamente subvenţionate şi bilete de trimitere către medici specialişti sau bilete de internare în spital. AGERPRES/(A - Sebastian Olaru)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sălaj: Mai mult de jumătate dintre medicii de familie, de acord să continue relaţiile contractuale cu CAS Mai mult de jumătate dintre medicii de familie din Sălaj şi-a exprimat, în scris, dorinţa de a continua relaţiile contractuale cu Casa de Asigurări de Sănătate (CAS), potrivit datelor furnizate de Claudiu Bârsan, preşedintele instituţiei.
Dolj: Conflictul dintre medicii de familie şi CAS Dolj, mediat de o comisie CNAS Conflictul dintre medicii de familie din Dolj şi Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate apărut în urma refuzului CJAS Dolj de a negocia clauzele suplimentare la contractul-cadru al medicilor pe 2010 urmează să fie mediat, luni seară, de o comisie a Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate care a ajuns...
Puţini medici din ţară au semnat actele adiţionale la contractul-cadru cu Casele de Asigurări de Sănătate (grupaj II) Puţini medici din ţară au semnat actele adiţionale la contractul-cadru cu casele judeţene de asigurări de sănătate, fiind nemulţumiţi de valoarea serviciilor care pot fi decontate prin sistemul public de asigurări. Ei consideră că noul contract cadru încalcă foarte mult drepturile pacienţilor, iar medicii...
Puţini medici din ţară au semnat actele adiţionale la contractul-cadru cu Casele de Asigurări de Sănătate (grupaj) Puţini medici din ţară au semnat actele adiţionale la contractul-cadru cu casele judeţene de asigurări de sănătate, fiind nemulţumiţi de valoarea serviciilor ce pot fi decontate prin sistemul public de asigurări. Ei consideră că noul contract cadru încalcă foarte mult drepturile pacienţilor iar medicii...
Sălaj: Servicii medicale şi medicamente de 157 de milioane de lei în 2011 Peste 157 de milioane de lei a decontat Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Sălaj pentru servicii medicale şi medicamente în 2011, potrivit precizărilor făcut joi, într-o conferinţă de presă, de preşedintele instituţiei, Claudiu Bârsan.
Olt: Servicii fictive raportate de cabinetele medicale, depistate la controalele CJAS Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Olt a imputat furnizorilor de servicii medicale din judeţ aproximativ 163.000 lei din cauza nerespectării obligaţiilor contractuale, fiind controlate atât cabinetele medicilor de familie, cât şi spitalele.