Cele mai citite
 


S-a defectat singurul tomograf din judeţul Brăila
luni, 27 iulie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Brăila, 27 iul /Agerpres/ - Singurul computer tomograf din judeţul Brăila, care se află în dotarea Spitalului Judeţean de Urgenţă, s-a defectat, iar salvările sunt nevoite să facă zilnic curse între Brăila şi Galaţi, pentru a transporta pacienţii care au nevoie de investigaţii tomografice.

Brăila, 27 iul /Agerpres/ - Singurul computer tomograf din judeţul Brăila, care se află în dotarea Spitalului Judeţean de Urgenţă, s-a defectat, iar salvările sunt nevoite să facă zilnic curse între Brăila şi Galaţi, pentru a transporta pacienţii care au nevoie de investigaţii tomografice.

Defectarea computerului tomograf a survenit din cauza suprasolicitării, la mai puţin de şase luni de la data când a fost reparat, prin înlocuirea tubului radiogen, investiţie care s-a ridicat la 70.000 de lei.

Fiind singurul tomograf din judeţ, computerul a fost supus zilnic la 400-600 de investigaţii tomografice, suprasolicitare care se resimte cu atât mai mult cu cât tomograful este unul pentru copii, iar investigaţiile s-au făcut în majoritatea cazurilor pe adulţi.

Din anul 2005, de când a fost adus la Brăila de fostul deputat PSD, dr. Daniela Bartoş, de la vama Constanţa, computerul tomograf s-a defectat de peste 15 ori, stând nefolosit chiar şi patru-cinci de luni pe an, şi s-a intervenit de două ori, pentru înlocuirea tubului radiogen.

În luna februarie a acestui an, Serviciul Judeţean de Ambulanţă Brăila s-a aflat în imposibilitatea de a-şi plăti factura la carburanţi, cele mai multe cheltuieli provenind în perioada aceasta din transportarea la Galaţi a bolnavilor care aveau nevoie de investigaţii tomografice, computerul tomograf de la Brăila defectuându-se chiar în preajma Crăciunului. AGERPRES/(Ecaterina Ignat)

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cluj: Tomograf de peste un milion de lei inaugurat la Spitalul de Boli Infecţioase La Ambulatoriul Integrat al Spitalul Clinic Judeţean de Boli Infecţioase Cluj-Napoca a fost dat în folosinţă vineri un computer tomograf de ultimă generaţie, al cărui cost depăşeşte un milion de lei.
Olt: Tomograf nou şi modernizări la UPU de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina Un computer tomograf nou a fost adus la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina pentru Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU), care a fost anul acesta extinsă, modernizată, recompartimentată şi dotată cu echipamente medicale, a declarat marţi, pentru AGERPRES, managerul unităţii medicale, Andrei Iordache.
Vâlcea: Computer tomograf de peste 1 milion de lei pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Gheorghe Păsat, a semnat marţi contractul de achiziţie a unui computer-tomograf în valoare de 1.045.312,50 lei fără TVA, pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă din Râmnicu Vâlcea.
Mehedinţi: Noul computer tomograf de la SJU va fi funcţional la începutul lui noiembrie, susţine dr. Cristian Jianu Noul computer tomograf (CT) achiziţionat de Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Drobeta Turnu Severin va fi funcţional la începutul lunii noiembrie, a declarat joi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al unităţii spitaliceşti, dr. Cristian Jianu.
Prahova: Tomograf nou la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti a primit, joi, un tomograf nou, de ultimă generaţie, aparatul a cărui valoare este de aproape două milioane de lei fiind achiziţionat din fondurile Consiliului Judeţean (CJ) Prahova.
Computer tomograf pentru Spitalul de Copii 'Grigore Alexandrescu' Spitalul ''Grigore Alexandrescu'' din Bucureşti va fi dotat cu un computer tomograf nou, în urma unei campanii naţionale ''Mi-e poftă să fac bine!''.