Cele mai citite
 


Ratko Mladic a suferit de o formă gravă de cancer al sistemului limfatic
vineri, 3 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Dermatologie
 

Fostul lider militar al sârbilor bosniaci Ratko Mladic a suferit de o 'formă gravă de cancer al sistemului limfatic' şi a fost supus unui tratament cu chimioterapie şi unei intervenţii chirurgicale la Belgrad, în 2009, a declarat joi avocatul acestuia, Milos Saljic, transmite AFP.

Saljic a precizat că dispune de registre medicale care arată că Mladic a fost tratat pentru un limfom în 2009 la un spital din Belgrad.

Avocatul sârb a mai menţionat pentru AFP că a furnizat copii ale respectivelor registre medicale procurorului sârb pentru crime de război, dar a refuzat să dezvăluie numele spitalelor şi medicilor care l-au tratat pe clientul său.

Cotidianul sârb Press a scris joi, citându-l pe avocatul Saljic, că Ratko Mladic a avut 'trei atacuri cerebrale şi două crize cardiace' şi a petrecut patru luni într-o clinică din Belgrad pentru tratarea cancerului de care suferea.

Saljic a adăugat pentru cotidian că Mladic 'se îmbolnăvise cu mai mulţi ani înainte. Registrele spitalului unde a fost tratat şi în posesia cărora ne aflăm indică faptul că a fost tratat în acelaşi spital timp de nouă ani, înainte de chimioterapia la care a fost supus în 2009', a explicat el.

Ziarul a publicat un registru medical având înscrise numele lui Mladic, data naşterii şi alte detalii cu privire la persoana acestuia, precum şi diagnosticul de 'limfom non-Hodgkin'. Numele spitalului şi ale medicilor nu pot fi văzute pe respectivul document.

Milos Saljic a mai precizat că Ratko Mladic 'a suferit o operaţie pentru problemele create de ulcerul stomacal provocat, probabil, tot de limfom. A făcut chimioterapie, ceea ce explică faptul că, aşa cum aţi putut vedea cu toţii, şi-a pierdut tot părul din cap şi pielea i s-a înroşit'.

Responsabili de la principalele spitale din Belgrad unde se tratează cazuri de cancer au dezminţit pentru cotidianul Press că Mladic ar fi putut fi tratat la ei în 2009.

Întrebat cum a ajuns în posesia registrelor medicale, avocatul lui Mladic a afirmat că a întâlnit pe 'cineva' care i le-a transmis şi a dat asigurări că de clientul său s-au ocupat 'medici sârbi şi străini', dar nu a dezvăluit identitatea sursei sale.AGERPRES/(Mihaela Toth)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Generalul Jaruzelski face chimioterapie Ultimul lider comunist al Poloniei, generalul Wojciech Jaruzelski, face chimioterapie la o clinică militară din Varşovia, după ce a fost diagnosticat cu o formă de cancer, transmite Associated Press.
CHMP recomanda aprobarea europeana a unei noi formulari a MabThera, pentru pacientii cu limfom Non-Hodgkin Comitetul Uniunii Europene pentru Produse Medicamentoase de Uz Uman (CHMP) a emis opinia pozitiva pentru aprobarea MabThera (rituximab) 1.400 mg, solutie administrata subcutanat, pentru tratamentul pacientilor cu limfon Non-Hodgkin.
MabThera administrata subcutanat in doar 5 minute, aprobata pentru doua tipuri de limfom non-Hodgkin Noua formulare administrata subcutanat a MabThera, produsa de compania Roche, a fost aprobata in Europa pentru tratarea limfomului Non-Hodgkin folicular si a limfomului Non-Hodgkin difuz cu celule B mari
Campania "Info Limfom", lansată la Bucureşti Asociaţia Bolnavilor cu Limfom lansează în luna septembrie, declarată Luna Internaţională de Luptă Împotriva Limfomului, campania "Info Limfom" în scopul informării şi educării publicului despre existenţa, simptomele şi incidenţa cancerului limfatic.
Primul dicţionar de limfom destinat pacienţilor, lansat în Capitală Pacienţii cu limfom, o formă de cancer care afectează sistemul limfatic, pot afla mai multe informaţii despre această afecţiune din primul dicţionar destinat lor lansat marţi în Bucureşti de Asociaţia Bolnavilor cu Limfoame din România.
Luna septembrie – Luna Internationala de Lupta Impotriva Limfomului Asociatia Bolnavilor cu Limfom, cu sprijinul Roche Romania, Europa FM si Gral Medical, lanseaza in luna septembrie campania “Info Limfom”, care are drept scop informarea si educarea publicului despre existenta, simptomele si incidenta cancerului limfatic. Campania se desfasoara pe tot parcursul...