Cele mai citite
 


Satu Mare: Medicii de familie refuză semnarea contractului cu Casa de Asigurări de Sănătate
vineri, 3 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Medicii de familie din judeţul Satu Mare au decis prin vot, în şedinţa de joi, să nu semneze contractele cadru cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate în forma propusă de Ministerul Sănătăţii şi CNAS, iar prin urmare vor percepe taxe pentru consultaţii şi nu vor mai elibera reţete compensate.
Preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Satu Mare, Călin Bumbuluţ, a explicat, într-o întâlnire cu medicii, că în urma negocierilor s-a ajuns la un sistem de plată de 3 lei/ capita şi la 1,8 lei/ serviciu, însă medicii de familie cer acelaşi sistem de plată ca şi anul trecut, şi anume 4,5 lei/ capita şi 0,9 lei/ serviciu.
"În actualul sistem de plată ne putem aştepta ca, unul după altul, cabinetele medicilor de familie să dea faliment pentru că nu vor putea fi acoperite toate cheltuielile. Nu cerem să ni se dea mai mult, ci exact cât am primit anul trecut", a declarat Călin Bumbuluţ.
Din cei 119 medici de familie prezenţi la şedinţă 106 au votat împotriva semnării contractului cadru, 11 au fost de acord să-l semneze, iar două voturi au fost anulate.
Călin Bumbuluţ a anunţat că, începând de săptămâna viitoare, toate consultaţiile vor fi plătite de pacienţi, indiferent că sunt sau nu asiguraţi. Taxarea se va face conform actualelor tarife, dar dacă situaţia va dura mai mult de o lună, tarifele vor fi majorate. Totodată, medicii vor elibera doar reţete simple, necompensate, cu excepţia urgenţelor grave. AGERPRES/(AS - Gheorghe Pietrar)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Puţini medici din ţară au semnat actele adiţionale la contractul-cadru cu Casele de Asigurări de Sănătate (grupaj II) Puţini medici din ţară au semnat actele adiţionale la contractul-cadru cu casele judeţene de asigurări de sănătate, fiind nemulţumiţi de valoarea serviciilor care pot fi decontate prin sistemul public de asigurări. Ei consideră că noul contract cadru încalcă foarte mult drepturile pacienţilor, iar medicii...
Puţini medici din ţară au semnat actele adiţionale la contractul-cadru cu Casele de Asigurări de Sănătate (grupaj) Puţini medici din ţară au semnat actele adiţionale la contractul-cadru cu casele judeţene de asigurări de sănătate, fiind nemulţumiţi de valoarea serviciilor ce pot fi decontate prin sistemul public de asigurări. Ei consideră că noul contract cadru încalcă foarte mult drepturile pacienţilor iar medicii...
Dolj: Medicii de familie nu semnează actele adiţionale impuse de Casa de Asigurări de Sănătate Medicii de familie din judeţul Dolj nu vor semna actele adiţionale la contractele încheiate pentru anul 2010, pregătite de Casa de Asigurări de Sănătate, pe motiv că acestea sunt întocmite în baza noilor acte normative pe care medicii doresc să le renegocieze.
Dolj: CJAS a acceptat clauzele medicilor de familie Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Dolj a acceptat peste 75% din clauzele suplimentare la contractul-cadru propuse de Patronatul Medicilor de Familie din Dolj în cadrul negocierilor de luni seara care au avut loc la Craiova şi au fost mediate de o comisie a Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate...
Hunedoara: Medicii de familie, nemulţumiţi de noul contract-cadru cu Casa de Sănătate Medicii de familie din judeţul Hunedoara nu vor semna contractul-cadru cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, de la 1 iunie, fiind nemulţumiţi de mai multe prevederi incluse în document despre care susţin că vor falimenta cabinetele cu mai puţin de 1.800 de pacienţi pe listă şi sunt defavorabile...
Medicii de familie anunţă suspendarea temporară a protestului Federaţia Naţională a Patronatelor Medicilor de Familie (FNPMF) şi Societatea Naţională de Medicina Familiei (SNMF) anunţă suspendarea temporară a protestului de nesemnare a contractelor de furnizare de servicii medicale în relaţia cu Casa de Asigurări.