Cele mai citite
 


Siguranţă rutieră: pedepsele severe, eficiente pentru reducerea accidentelor /OMS/
vineri, 3 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ameninţarea cu pedepse severe pentru comportamentele riscante la volan are un impact pozitiv asupra numărului victimelor şi a accidentelor rutiere, în special când acestea implică şoferi de sex masculin, se afirmă într-un studiu al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii publicat joi, relatează AFP.
'Aplicarea unor pedepse mai severe pentru infracţiunile rutiere /excesul de viteză sau conducerea în stare de ebrietate/ reduce mult rănile şi decesele' provocate de accidentele rutiere, precizează studiul publicat în Buletinul din iunie 2011 al OMS.

Potrivit datelor furnizate de agenţia ONU, circa 1,3 milioane de persoane îşi pierd în fiecare an viaţa în accidente rutiere.

Studiul, realizat în Spania, a arătat că pedepsele severe aplicate celor care comit infracţiuni la volan /închisoarea sau deschiderea unui dosar penal/ au avut impact mai ales asupra comportamentului 'tinerilor şoferi de sex masculin, în special a conducătorilor de motociclete'.

OMS reaminteşte că 80% dintre conducătorii de autovehicule implicaţi în accidente soldate cu rănirea unor persoane sunt bărbaţi, majoritatea /70%/ având vârste între 18 şi 44 de ani.

'Legislaţia este un factor foarte important în reducerea accidentelor rutiere provocate de excesul de viteză şi consumul de alcool la volan, însă doar 15% din ţări au legi exhaustive pentru aceste delicte', a afirmat experta OMS, Margie Peden, citată în Buletin.

'Deceniul de acţiune pentru siguranţă rutieră /2011-2020/ a dat un impuls guvernelor pentru a reduce şi mai mult decesele şi traumatismele' prin intermediul în special a 'unei legislaţii severe', a adăugat ea. Însă trebuie făcut mai mult, estimează OMS.AGERPRES/(Mihaela Moise)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cel puţin 1,3 milioane de oameni mor anual în accidente rutiere pe mapamond (OMS) Geneva, 11 mai /Agerpres/- Cel puţin 1,3 milioane de oameni îşi pierd viaţa anual şi alte între 20 şi 50 de milioane sunt rănite în accidente rutiere la nivel mondial, potrivit unui bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), dat publicităţii miercuri, 11 mai, cu ocazia lansării unui program ...
Consumul de alcool, responsabil pentru o importantă parte din cazurile de cancer din Europa occidentală Unul din zece cazuri de cancer în rândul bărbaţilor şi unul din 33 în rândul femeilor din Europa occidentală sunt provocate de consumul de alcool în exces, relevă un nou studiu citat în ediţia de vineri a cotidianului britanic The Independent.
Aproximativ 25 milioane de euro, rambursate de CNAS în 2012 pentru problemele de sănătate cauzate de alcool Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a plătit în 2012 o sumă de 107.487.375,5 lei (aproximativ 25 milioane de euro) pentru cazurile internate în spitale datorită problemelor de sănătate cauzate de consumul dăunător de alcool, se arată în primul Studiu privind impactul economic al consumului dăunător...
Consumul de alcool în rândul minorilor este foarte ridicat; românii încep să bea de la 14 ani Consumul de alcool în rândul minorilor este foarte ridicat, iar vârsta medie la care românii încep să consume aceste produse este de 14 ani, a declarat, miercuri, Florin Rădulescu, preşedintele Asociaţiei Spirits România, într-o conferinţă de presă.
OMS: 1,25 milioane de persoane decedate în accidente rutiere în 2013 Accidentele rutiere au cauzat moartea a 1,25 milioane de persoane în 2013, iar şoselele africane rămân cele mai periculoase, relevă un raport al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), dat luni publicităţii la Geneva, informează AFP.
OMS: Europenii, cei mai mari consumatori de alcool din lume Europenii sunt cei mai mari consumatori de alcool din lume, în condiţiile în care beau echivalentul a 12,5 litri de alcool pur pe an, sau aproape trei pahare de vin pe zi, potrivit unui raport dat publicităţii miercuri de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) şi Comisia Europeană, informează Reuters...