Cele mai citite
 


Sorin Minea (Angst): Preţul cărnii nu va creşte cu mai mult de 5 - 8%
vineri, 3 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preţul cărnii nu va creşte cu mai mult de opt procente în perioada următoare, mai ales că, având în vedere scăderea veniturilor şi stagnarea consumului, producătorii nu vor mai putea face atât de uşor scumpiri, a declarat, joi, Sorin Minea, preşedintele Angst.
'Preţurile la carne au crescut cu circa 19 la sută faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, iar la preparatele din carne preţurile nu au crescut. Eu nu văd o creştere cu mai mult de 5 - 8% în viitoarea perioadă. E adevărat că şi costurile materiei prime au crescut, şi ea reprezintă 50 - 80 la sută din produs, dar nu prea mai este loc de scumpiri', a spus preşedintele Angst.
Angst a lansat o gamă de preparate cu conţinut redus de sare şi de grăsimi, SantiVia, cu ajutorul Institutului de Bioresurse Alimentare. În urma unor studii efectuate de institut în ultimii cinci ani, a fost relevată importanţa unor înlocuitori naturali pentru sare şi glutamatul monosodic, care oferă un gust bun, dar artificial, preparatelor din carne.
'Noua gamă are cu 30 la sută mai puţină sare decât media produselor similare conţinut redus de grăsimi şi cu mai mult de 20 la sută proteine. Vrem să ne întoarcem la plante şi la modul în care erau realizate produsele de acest gen în urma cu sute de ani, atunci când nu existau substanţe artificiale. În afara acestei game, cu care vom merge în magazinele proprii, vom investi şi în aceste plante pentru a extinde gama', a explicat Minea.
Acesta a explicat că gama de produse enumeră crenvursti de pui, şuncă de Praga de curcan, şuncă mediteraneană, rulada de curcan, vita în aspic şi pateul fin de ficăţei.
Producătorul de mezeluri Angst este deţinut de familia Minea. Compania, care deţine două fabrici şi un lanţ de magazine, estimează o creştere a afacerilor cu 10%, de la 62 de milioane de euro în 2010.AGERPRES/(AS-Mario Creţu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
MB: O alimentaţie bogată în grăsimi nu sporeşte greutatea corporală (raport organizaţii non-profit) Încurajarea unei diete sărace în grăsimi înrăutăţeşte problema greutăţii corporale în Marea Britanie şi are un impact dezastruos asupra sănătăţii, potrivit unor organizaţii care luptă împotriva obezităţii, scrie agenţia Reuters.
Noul ghid dietetic din SUA stabileşte în premieră limite specifice de zahăr, sare şi grăsimi Americanii ar trebui să reducă aportul de sare, grăsimi şi zahăr, în conformitate cu cel mai recent ghid dietetic publicat joi de guvernul federal şi care stabileşte pentru prima dată limitele specifice pentru anumite produse alimentare, informează agenţia France Presse (AFP).
ARC:Evaluările privind carnea roşie şi preparatele din carne sunt aruncate fără nicio rigoare ştiinţifică Asociaţia Română a Cărnii (ARC) consideră că evaluările Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) potrivit cărora carnea roşie şi preparatele din carne ar fi cancerigene sunt aruncate cu uşurinţă pe piaţă, "fără niciun discernământ şi fără nicio rigoare ştiinţifică", iar presa responsabilă din România...
Ce mancam daca suferim de hipertensiune? Hipertensiunea arteriala defineste valorile crescute ale presiunii sangvine. Un rol extrem de important in reducerea valorilor tensionale ii revine dietei alimentare si modificarii stilului de viata, dupa caz, prin scaderea in greutate, renuntarea la tutun si cafea, reducerea consumului de alcool...
Fiecare cu farfuria lui: regim vegetarian, alimente fără gluten, hrană crudă Pregătirea meniului în perioada sărbătorilor poate da bătăi de cap dacă la aceeaşi masă urmează să se aşeze un vegetarian, o persoană care evită glutenul şi alta care preferă hrana crudă. Indiferent dacă au la bază raţiuni medicale, etice ori au apărut ca o reacţie la scandaluri alimentare, aceste tendinţe...
DIETA PENTRU SANATATEA RINICHILOR Dieta este un component important al starii de sanatate. Educatia nutritionala cat si bunele obiceiuri alimentare sunt esentiale in mentinerea starii de sanatate. O dieta corecta si sanatoasa contribuie substantial la prevenirea bolilor si a mortii premature.