Cele mai citite
 


Spitalul Militar Cluj-Napoca, prima unitate sanitară care se supune evaluării în vederea acreditării
vineri, 3 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalul Militar din Cluj-Napoca este prima unitate sanitară din ţară care s-a supus evaluării fără de care, începând din acest an, nu mai poate funcţiona nicio instituţie spitalicească.
Data limită până la care managerii trebuie să anunţe perioada în care doresc să fie evaluate spitalele pe care le conduc este 7 iulie, urmând ca în viitorii cinci ani să treacă prin această examinare toate cele peste 400 de instituţii sanitare din ţară.
Potrivit preşedintelui comisiei care realizează evaluarea Spitalului Militar din Cluj-Napoca, Valentin Florin Petrache, după evaluare se va întocmi un raport în baza căruia Comisia Naţională de Acreditare a Spitalelor acordă sau nu certificarea.
"Este prima instituţie spitalicească ce a intrat în evaluare pentru acreditare. Mai sunt alte patru instituţii spitaliceşti, care, de luni, în decursul a două săptămâni, vor intra şi ele în evaluare. (...) Spitalele care nu se înscriu în această evaluare pierd contractul cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate", a declarat, joi, pentru AGERPRES, Petrache.
El a precizat că în cazul în care un spital este acreditat beneficiază în primul rând de o imagine bună, iar pe viitor o posibilă schimbare a legislaţiei va permite şi un contract mai bun cu Casa. Pe de altă parte, dacă spitalul nu primeşte acreditarea, conducerea Ministerului Sănătăţii este cea care va decide ce se va întâmpla cu el.
Celelalte patru unităţi sunt spitalul din Moineşti (Bacău), Institutele "Matei Balş" şi "Cantacuzino" din Bucureşti, dar şi un spital privat din Baia Mare.
"Noi evaluăm spitalul din punct de vedere al serviciilor hoteliere, de îngrijire a pacientului, a condiţiilor oferite atât personalului, cât şi pacientului. Cum este acesta din urmă îngrijit, ce atenţie îi dau cadrele medicale sau asistentele", a explicat Petrache.
Potrivit acestuia, sunt urmărite în special acele acţiuni administrative şi de organizare a activităţii specifice unui spital, cum ar fi circuitul alimentelor, care trebuie să fie diferit de cel al pansamentelor sterile, respectiv al celor folosite.
"Am parcurs paşii de certificare ISO pe toate categoriile, securitatea în muncă, a mediului, a alimentelor, precum şi managementul calităţii, am făcut certificarea ISO a laboratoarelor de imagistică, de biochimie şi anatomie patologică, de hematologie şi microbiologie. Pe lângă aceasta am obţinut certificatele de codul de bune practici farmaceutice pe farmacia ambulatoriului integrat şi pe cea cu circuit închis din spital. A fost o muncă asiduă de un an şi opt luni pentru a îndeplini toate condiţiile", a afirmat, la rândul său, managerul spitalului, Camillio Coste.
Răspunsul comisiei va fi dat în termen de 30 de zile de la încheierea evaluării.
Acreditarea spitalului are o valabilitate de cinci ani. AGERPRES/(A - Elena Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Prof. dr. Irinel Popescu: Prostatectomia realizată prin chirurgie robotică ar trebui finanţată de CNAS Prostatectomia realizată prin intermediul chirurgiei robotice ar trebui să fie finanţată printr-un program de către Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, deoarece prin acest tip de intervenţie rezultatele sunt cele mai bune, a declarat, joi, prof. dr. Irinel Popescu, în cadrul unei conferinţe de presă...
Bacău: CJ a adresat o "plângere prealabilă" Ministerului Sănătăţii privind reducerea numărului de paturi în spitalele judeţului Consiliul Judeţean (CJ) Bacău, sub semnătura preşedintelui instituţiei, social-democratul Dragoş Benea, a adresat joi o "plângere prealabilă" către Ministerul Sănătăţii prin care reclamă că, în baza unui ordin de ministru publicat în Monitorul Oficial la finele lunii martie, au fost reduse cu 102 paturi...
RETROSPECTIVÃ 2015 Cardul de sănătate şi terapia fără interferon, principalele noutăţi în sistemul de sănătate Bucureşti, 22 dec /Agerpres /- Implementarea cardului de sănătate, introducerea terapiei interferon free şi a unor noi medicamente pe lista de compensate, precum şi modificarea contractului-cadru au fost principalele noutăţi aduse sistemului de sănătate în 2015.
CNAS a achiziţionat servicii de colectare şi prelucrare a datelor pentru decontarea serviciilor medicale spitaliceşti Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a achiziţionat de la Şcoala Naţională de Sănătate Publică, Management şi Perfecţionare în Domeniul Sanitar Bucureşti servicii privind colectarea, prelucrarea datelor şi elaborarea rapoartelor în vederea decontării serviciilor medicale spitaliceşti, potrivit...
CNAS a semnat contractul cost-volum-rezultat pentru tratamentul fără interferon Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a semnat contractul cost-volum-rezultat pentru tratamentul fără interferon al hepatitei cronice virale C şi cirozei hepatice C, în baza căruia vor beneficia de tratament pacienţii cu stadiul de fibroză F4, comisiile consultative de specialitate ale Ministerului...
PM Ponta: Casa Naţională de Asigurări de Sănătate nu se desfiinţează, se reorganizează sistemul de sănătate Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) nu se va desfiinţa, însă sistemul de sănătate va fi reorganizat astfel încât Casele judeţene de sănătate să îşi reducă cheltuielile de personal şi de bunuri şi servicii, a anunţat joi premierul Victor Ponta.