Cele mai citite
 


Turneul Synergy 2011 a debutat cu un concert susţinut la Bucureşti
vineri, 3 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Rick Condit, saxofonistul Ellei Fitzgerald, şi Luiza Zan, vocea jazz-ului românesc, au susţinut, joi, primul concert din Turneul Synergy 2011, care are în program, în perioada 2-15 iunie, spectacole în alte patru oraşe din România - Braşov, Sfântu Gheorghe, Târgu Mureş şi Sibiu.
În conferinţa de presă care a precedat concertul, Rick Condit a spus că în fiecare oraş vor avea loc câte două concerte, turneul urmând să se încheie la Bucureşti cu alte două concerte, pe 14 şi 15 iunie.
Trupele care participă la turneu sunt Luiza Zan & Rick Condit Quartet (bossa nova), Dena (rock/blues/reggae/funk), Estate (synth pop/dance/electro) si Switzerlind (bossa nova/dutch pop/jungel multi-instrumentalism).
Luiza Zan a spus, în conferinţa de presă, că în cadrul turneului vor susţine spectacole atât în săli, cât şi în aer liber, Sibiu fiind unul dintre oraşele unde concertele vor fi susţinute "în stradă". Ea a mai dezvăluit o surpriză, spunând că la Târgu Mureş se va lansa un nou concept cu o scenă dublă, pe fiecare parte a scenei fiind prezentată o muzică diferită.
Rick Condit a făcut şi o declaraţie de dragoste României afirmând, în limba română, că pentru el "România este a doua casă".
Synergy este născocirea a trei spirite întreprinzătoare ce au rădăcini adânci muzicale şi personale atât în România, cât şi în Statele Unite. Conceptul se concentrează pe ideea de genuri muzicale diferite, prezentate aceluiaşi tip de public, având drept scop demontarea barierelor şi preconcepţiilor. Prezentând o combinaţie de grupuri româneşti şi americane, turneul a făcut deja vâlvă în ambele ţări înainte chiar ca prima notă să fi fost cântată.
Rick Condit a anunţat, în conferinţa de presă, că turneul Synergy 2011 reprezintă, de asemenea, prilejul de lansare pentru Asociaţia Artistică Româno-Americană (AARA). Scopul acestei organizaţii non-profit este de a susţine artiştii din toate spectrele şi mediile, oferindu-le o comunitate artistică altruistă şi conştientă, reprezentare PR şi business management, asistenţă legală şi acces rapid la elemente de infrastructură socială, precum asigurările medicale şi planningul financiar.
În plus, AARA plănuieşte să coordoneze evenimente regulate Synergy în ambele ţări, aducând laolaltă artişti şi iubitori de muzică pe ambele emisfere ale planetei. AGERPRES/(AS - Petronius Craiu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Previziuni economice Actualitatea economică internă şi externă în date:
Constantin Copotoiu (CSU Medicina Târgu Mureş): Dacă nu se va investi în sport, nu vom mai avea nimic Preşedintele Clubului Sportiv Universitar (CSU) Medicina Târgu Mureş, profesor doctor Constantin Copotoiu, a declarat luni, într-o conferinţă de presă, că dacă nu se va investi în sport, România nu va mai avea nimic şi nu va fi recunoscută pe plan mondial prin sport, iar efectele lipsei de finanţare...
Eugen Nicolăescu: La Târgu Mureş se va înfiinţa un centru-pilot de pregătire în domeniul chirurgiei cardiace la copii Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a anunţat vineri, într-o conferinţă de presă, că va iniţia procedurile pentru înfiinţarea, la Târgu Mureş, a unui centru-pilot de pregătire în domeniul chirurgiei cardiace la copii, care să pregătească specialişti atât pentru Spitalul Marie Curie din Bucureşti,...