Cele mai citite
 


Primele autospeciale din proiectul Regiunii 7 Centru au ajuns la Târgu Mureş
luni, 27 iulie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Târgu Mureş, 27 iul /Agerpres/ - Consiliul Judeţean Mureş şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Mureş au prezentat, luni, primele patru autospeciale, achiziţionate prin proiectul câştigat de cele şase judeţe din Regiunea Centru, în valoare totală de 42.655.604 lei.

 Târgu Mureş, 27 iul /Agerpres/ - Consiliul Judeţean Mureş şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Mureş au prezentat, luni, primele patru autospeciale, achiziţionate prin proiectul câştigat de cele şase judeţe din Regiunea Centru, în valoare totală de 42.655.604 lei.

Cele patru autospeciale fac parte din primul lot prevăzut în proiectul "Achiziţionare echipamente specifice pentru îmbunătăţirea capacităţii şi calităţii sistemului de intervenţie în situaţii de urgenţă şi pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă şi a primului ajutor calificat, în Regiunea 7 Centru", format din 24 de autospeciale, care vor intra în dotarea Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă din cele şase judeţe.

Proiectul unic la nivel de ţară vizează achiziţionarea în total a şase autospeciale pentru lucrul cu apă şi spumă (câte una pentru fiecare judeţ), a trei autospeciale de cercetare NBCR - nucleară, biologică, chimică şi radiologică - pentru judeţele Mureş, Braşov şi Sibiu, a şase autospeciale pentru descarcerări grele (câte una pentru fiecare judeţ al regiunii), 24 de autospeciale complexe de intervenţie, descarcerare şi acordarea asistenţei medicale de urgenţă (câte patru pentru fiecare judeţ), precum şi echipamente pentru dotarea centrului de comandă şi control care a fost deja achiziţionat şi se află la ISU Mureş.

Pentru manipularea maşinilor şi aparaturii performante achiziţionate ca urmare a accesării fondurilor europene - 98% fonduri neramburasbile prin POR şi 2% contribuţia celor şase judeţe - vor fi instruite 647 de persoane.

Preşedintele CJ Mureş, Lokodi Edita Emoke, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că pe parcursul acestei săptămâni toate autospecialele din lotul de 24 urmează să intre în dotarea inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă din judeţele Regiunii 7 Centru.

Potrivit primei faze a proiectului, până în 31 iulie fiecare Inspectorat pentru Situaţii de Urgenţă din judeţele Mureş, Sibiu, Harghita, Covasna, Braşov şi Alba va primi câte 4 autospeciale, fiecare în valoare de circa 650.000 de lei, costul total al celor 24 de maşini ridicându-se la circa 15 milioane de lei.

Autospecialele sunt maşini marca Volvo, de capacitate medie, dotate cu aparate de resuscitare şi echipamente de stins incendii, având o capacitate de 2.000 de litri de apă şi 100 de litri de spumă.

Proiectul are ca beneficiar Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Centrul Transilvaniei, formată din cele 6 judeţe.

Proiectul unic în ţară, care va fi implementat până în 2010, a fost conceput de Consiliul Judeţean Mureş, la iniţiativa subsecretarului de stat dr. Raed Arafat.

Lokodi Edita Emoke a arătat că acest proiect cu finanţare europeană dovedeşte că judeţele pot depăşi anumite animozităţi şi că, dacă există înţelegere şi cooperare, pot fi elaborate proiecte regionale de mare amploare, aşa cum este şi cel de achiziţionare a autospecialelor pentru ISU.

AGERPRES/ (Dorina Matiş)

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bihor: Spitalul clinic CFR din Oradea, transferat la Ministerul Sănătăţii, va putea accesa fonduri europene Dr. Marius Chipurici, managerul Spitalului Clinic CFR Oradea, o unitate sanitară reprezentativă şi complexă a judeţului Bihor, a declarat marţi că trecerea din subordinea Ministerului Transporturilor în cea a Ministerului Sănătăţii este o măsură bună, prin care s-ar putea sprijini spitalele CFR să acceseze...
Ministerul Sănătăţii: La Timişoara va fi construit un Institut Regional Oncologic Consiliul Interministerial de avizare lucrări publice de interes naţional şi locuinţe a avizat, la propunerea Ministerului Sănătăţii, demararea lucrărilor de construcţie a Institutului Regional de Oncologie Timişoara.
Peste 25 milioane de euro provenite din fonduri europene în vederea achiziţiei de angiografe pentru spitale Bucureşti, 13 aug /Agerpres - Ministerul Fondurilor Europene a anunţat Ministerul Sănătăţii că începând de marţi se află în consultare publică documentele necesare pentru iniţierea unei competiţii în cadrul Programului Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice, axa prioritară 2, pentru...
UPDATE Ministerul Sănătăţii va sesiza DNA după controlul de la Spitalul Judeţean Târgu Mureş Ministerul Sănătăţii va sesiza Direcţia Naţională Anticorupţie după controlul de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, informează MS într-un comunicat transmis marţi AGERPRES.
Mehedinţi: Fonduri europene pentru spitalul orăşenesc din Strehaia Consiliul Judeţean Mehedinţi a obţinut 4,1 milioane de lei în urma promovării unui proiect de reabilitare a Spitalului din oraşul Strehaia, finanţat prin Programul Operaţional Regional.
Pop (MS): Atragerea de fonduri UE pentru infrastructura din Sănătate - condiţionată de realizarea unei strategii investiţionale Atragerea de fonduri europene pentru infrastructura din sănătate este condiţionată de Comisia Europeană de realizarea unei strategii investiţionale în domeniu pentru următorii cinci - zece ani, lucru care nu s-a realizat, a declarat joi secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Corina Pop, în cadrul...