Cele mai citite
 


A murit Jack Kevorkian, supranumit 'Doctorul Moarte'
sâmbătă, 4 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Jack Kevorkian, medicul nord-american supranumit 'Doctorul Moarte' pentru faptul că a apărat cu îndârjire eutanasia şi pentru că a ajutat circa 130 de persoane să se sinucidă, după cum a recunoscut chiar el însuşi, a murit vineri, la vârsta de 83 de ani, transmite EFE.
Un purtător de cuvânt de spitalului Beaumont, din Royal Oak, Michigan, unde medicul patolog era internat din cauza unei pneumonii şi a unei suferinţe renale, a confirmat decesul 'Doctorului Moarte'.

Acesta şi-a câştigat faima naţională în anii '90, când a fost acuzat de mai multe ori de asasinat pentru că a ajutat mai mulţi pacienţi în fază terminală să-şi pună capăt vieţii.

Pentru a-i sprijini în demersul lor pe oamenii care doreau să moară, Kevorkian a inventat un aparat, numit 'maşina sinuciderii', care îi permitea unui pacient să-şi injecteze singur o doză letală de clorură de potasiu.

După mai multe procese, Kevorkian a fost condamnat la o sentinţă cuprinsă între 10 şi 25 de ani de închisoare, în 1999, pentru crimă de gradul 2 în cazul lui Thomas Youk, un bolnav în vârstă de 52 de ani care suferea de scleroză laterală amiotrofică, o boală moartală, căruia i-a administrat o doză de droguri letale.

Kevorkian a fost eliberat în iunie 2007, după opt ani de închisoare.AGERPRES/(Magdalena Tănăsescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Mureş: Banii pentru tratamentul bolnavilor cu scleroză laterală amiotrofică s-au epuizat Fondurile Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Mureş pentru Programul Naţional de Diagnostic şi Tratament al Bolnavilor cu Boli Rare pentru bolnavii cu scleroză laterală amiotrofică s-au epuizat, iar conducerea instituţiei speră ca CNAS să suplimenteze cât de repede bugetul.
Raed Arafat: Un vot al deputaţilor pentru modificarea Legii antifumat - o crimă împotriva populaţiei şi sănătăţii noastre Secretarul de stat Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a scris vineri pe Facebook că un eventual vot al deputaţilor pentru a se permite fumatul în spaţii închise reprezintă "o crimă împotriva populaţiei şi sănătăţii noastre".
O noua speranta pentru pacientii cu scleroza multipla: Cercetatorii de la Roche au inregistrat progrese majore cu o noua molecula destinata tratamentului sclerozei multiple recurent - remisiva Roche a anuntat recent rezultatele spectaculoase ale unui studiu clinic cu un nou medicament destinat tratamentului sclerozei multiple recurent-remisiva (SMRR), cea mai comuna(1) forma a sclerozei multiple. Utilizarea acestui nou medicament a dus la o reducere inalt semnificativa a activitatii bolii...
O infirmieră cehă acuzată că a otrăvit şase pacienţi O infirmieră cehă a fost inculpată sub acuzaţia de a fi otrăvit cu doze masive de potasiu şase pacienţi în ultimii patru ani, au raportat joi responsabili din cadrul justiţiei.
Un belgian condamnat pentru crimă a câştigat în instanţă 'dreptul de a muri' Un belgian care execută o pedeapsă de condamnare pe viaţă pentru viol şi crimă a obţinut dreptul de a fi eutanasiat şi va fi asistat de doctori în cadrul acestei proceduri, relatează BBC.
Prof. dr. Ovidiu Băjenaru: Scleroza în plăci, o problemă de sănătate publică Prof. dr. Ovidiu Băjenaru, preşedintele Societăţii de Neurologie din România, a reliefat miercuri, cu prilejul marcării Zilei Internaţionale a Persoanelor cu Scleroză Multiplă (în plăci), că afecţiunea este cea mai invalidantă boală a adultului tânăr şi de aceea constituie o problemă de sănătate publică...