Cele mai citite
 


ARPIM: Codul etic interzice orice formă de stimulare a prescrierii de medicamente
sâmbătă, 4 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Asociaţia Română a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM) precizează, în replică la afirmaţiile preşedintelul CNAS, dr. Lucian Duţă, că prevederile Codului Etic al ARPIM interzice cu desăvârşire orice formă de stimulare a prescrierii de medicamente, de orice fel.
"ARPIM este singura asociaţie din piaţa farmaceutică care a elaborat încă din anul 2006 un Cod de Etică, aplicabil tuturor celor 28 de membri. ARPIM care reprezintă aproape 70% din întrega piaţă farmaceutică. ARPIM a solicitat în repetate rânduri, atât în scris cât şi public, adoptarea de către CNAS şi Ministerul Sănătăţii a Codului de Etică printr-un act normativ, aplicabil întregului sistem sanitar" susţin reprezentanţii ARPIM într-un comunicat de presă transmis vineri AGERPRES.
Privitor la situaţia de blocaj apărută în relaţia dintre Casa Naţională şi medicii de familie, ARPIM îşi manifestă dorinţa de rezolvare cât mai rapidă a acesteia. "Accesul pacienţilor la tratament trebuie reluat cât mai rapid, în beneficiul sănătăţii acestora,şi chiar a sistemului sanitar" relevă sursa citată. AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Noul Cod de Etică elaborat de ARPIM vine cu reglementări mult mai aspre în piaţa farmaceutică Asociaţia Română a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM) a elaborat un nou Cod de Etică în promovarea medicamentelor eliberate pe baza unei prescripţii medicale, ce reglementează relaţia dintre companiile producătoare de medicamente şi profesioniştii din domeniul medical.
Ministerul Sănătăţii a semnat un protocol cu ARPIM pentru plata datoriilor Ministerul Sănătăţii a semnat un protocol cu Asociaţia Română a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM) prin care s-a convenit ca în acest an să se plătească 2/3 din datoriile restante şi o treime în 2014, a anunţat joi ministrul sănătăţii Eugen Nicolăescu.
MS a semnat un protocol cu ARPIM pentru plata datoriilor Ministerul Sănătăţii a semnat un protocol cu Asociaţia Română a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM) prin care s-a convenit ca în acest an să se plătească 2/3 din datoriile restante şi o treime în 2014, a anunţat joi ministrul Eugen Nicolăescu.
ARPIM şi APMGR solicită audit pe datele CNAS pentru calculul taxei clawback Asociaţia Română a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM) şi Asociaţia Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR) solicită realizarea unui audit independent asupra datelor folosite de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate pentru calculul cuantumului taxei clawback, cele...
ARPIM consideră că noua metodă de compensare afectează pacienţii Bucureşti, 1 iul /Agerpres/ - Asociaţia Română a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM) consideră că noua metodologie de compensare a medicamentelor afectează accesul pacienţilor la tratamente, cu consecinţe posibil dezastruoase pentru starea lor de sănătate, se arată într-un comunicat...
Dan Zaharescu (ARPIM): Discuţiile privind taxa clawback au eşuat Asociaţia Română a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM) şi Local American Working Group (LAWG) a anunţat, joi, printr-un comunicat de presă, că negocierile în cadrul grupului de lucru pentru modificarea taxei clawback au eşuat.