Cele mai citite
 


Austria nu intenţionează să interzică importurile de legume din Germania
sâmbătă, 4 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Austria nu intenţionează deocamdată să interzică importurile de legume din Germania, a indicat vineri directoarea agenţiei de sănătate publică, pentru postul de radio naţional.
În prezent, pe piaţă se află mai ales legume de producţie internă, a subliniat Pamela Rendi-Wagner. Deocamdată nu există niciun indiciu cu privire la sursa contaminării, însă cel mai probabil este vorba despre o problemă locală în nordul Germaniei, a estimat ea.

Deşi testele nu au arătat prezenţa bacteriei E.coli la mostrele de legume prelevate din magazine, vânzările au scăzut dramatic în Austria.

Joi, două cazuri de infectare cu bacteria E.coli au fost confirmate în Tirol, în vestul Austriei. O turistă germană, venită din nordul Germaniei, prezintă tulpina, nouă, agresivă, a bacteriei, a precizat pentru postul ORF un imunolog de la Universitatea din Innsbruck. Al doilea caz este al unui băiat, infectat cu tulpina veche a E.coli, au anunţat medicii austrieci.

Suspiciunea de infectare nu s-a confirmat însă la bărbatul internat miercuri la o clinică din St. Pölten, în estul ţării.AGERPRES/(Irina Cristea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
(Corespondenţă) Bacteria E.coli face ravagii în Austria în absenţă Corespondentul Agerpres, Irina Cristea, transmite: Ministrul austriac al agriculturii şi mediului, Nikolaus Berlakovich, a promis miercuri un pachet de măsuri în sprijinul fermierilor afectaţi de scăderea vânzărilor de legume din cauza crizei provocate de bacteria E.coli enterohemoragică.
Opt din zece austrieci nu mai cumpără castraveţi, vinete şi roşii de teama bacteriei E.coli Teama de infectare cu bacteria intestinală E.coli enterohemoragică creşte şi în Austria, unde aproape opt din zece locuitori /78%/ afirmă că vor să renunţe temporar la consumul de castraveţi, vinete şi roşii. Potrivit aceluiaşi sondaj-fulger realizat de Oekonsult, 92% dintre cei chestionaţi declară că...
Germania: Încă trei decese cauzate probabil de bacteria EHEC Încă trei decese au fost anunţate sâmbătă de autorităţile sanitare din Germania, provocate probabil de bacteria intestinală EHEC (E. coli enterohemoragic), care continuă să se propage în această ţară, potrivit AFP.
E.coli: Germania solicită despăgubiri de 16 milioane de euro din partea UE Agricultorii germani solicită 16 milioane de euro despăgubiri din partea Uniunii Europene pentru prejudiciile legate de contaminarea în mai şi iunie cu bacteria E.coli, transmite AFP.
Bacteria E.coli îi îngenunchează pe agricultori O bacterie mortală, din cauza căreia au murit deja 16 persoane, 15 dintre care în Germania, a tăiat apetitul consumatorilor pentru crudităţi, generând dificultăţi pentru agricultorii din întreaga Europă, comentează miercuri AFP.
Sursa contaminării legumelor nu a fost identificată, alerta privind consumul acestora în stare crudă rămâne valabilă Sursa contaminării legumelor cu o bacterie aflată la originea mai multor decese nu a fost identificată, au afirmat duminică autorităţile germane, precizând că alerta generală privind fructele şi legumele rămâne valabilă.