Cele mai citite
 


Bacteria E.coli: cazuri raportate în 12 ţări, potrivit OMS
sâmbătă, 4 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Douăsprezece ţări au raportat cazuri de contaminare cu bacteria E.coli enterohemoragică care a provocat până în prezent moartea a 18 persoane, majoritatea în Germania, a anunţat vineri Organizaţia Mondială a Sănătăţii /OMS/, relatează AFP.
'Diferite ţări continuă să semnaleze cazuri de sindrom hemolitic uremic /SHU/ şi de E.coli enterohemoragic /Eceh/', a afirmat ramura europeană a OMS, cu sediul la Copenhaga, într-un comunicat.

În afară de Germania, focarul epidemiei unde 17 persoane au murit, cazuri de SHU şi/sau Eceh au mai fost semnalate în Austria, Marea Britanie, Cehia, Danemarca, Franţa, Olanda, Norvegia, Spania, Suedia, Elveţia şi în SUA, potrivit OMS.

'Toate aceste cazuri, în afară de două, sunt de persoane care locuiesc în nordul Germaniei sau care s-au deplasat în cursul perioadei de incubaţie /3 până la 4 zile/, sau, într-un caz, cineva care a intrat în contact cu o persoană venită din nordul Germaniei', a explicat OMS.

Organizaţia a afirmat de asemenea că 'nu recomandă restricţii de comerţ legate de epidemie'.

Bacteria E.coli provoacă hemoragii ale sistemului digestiv şi, în cazurile cele mai grave, tulburări renale /SHU/.

În total, din 2 iunie, 502 persoane au fost afectate de SHU şi 1.064 au contactat E.coli, a precizat OMS.AGERPRES/(Mihaela Moise)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
OMS, rezervată în privinţa rezultatelor studiului care face legătura între cămile şi transmiterea la om a noului coronavirus Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a susţinut vineri că nu există probe suficiente pentru a susţine că există o legătură între cămile şi transmiterea la om a sindromului respirator viral în Orientul Mijlociu (MERS), cunoscut sub numele de noul coronavirus, relatează EFE.
Aproape 70% din cei care-şi injectează droguri se expun riscului de contaminare cu virusul hepatitei C (OMS) Circa 10 milioane de consumatori de droguri injectabile se expun riscului de contaminare cu virusul hepatitei C, în timp ce 1,2 milioane au o formă activă de hepatită B, potrivit estimărilor ce vor fi publicate joi de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), cu ocazia primei Zile Mondiale de luptă împotriva...
Franţa, singura ţară din Europa Occidentală în care gripa nouă progresează (OMS) Gripa nouă a atins apogeul sau este în scădere în Europa occidentală, 'cu excepţia Franţei, unde activitatea gripală continuă să progreseze', a anunţat vineri Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) - informează AFP.
E.coli/castraveţi: Alarma trece dincolo de frontierele Germaniei Alarma privind infectarea cu bacteria Escherichia coli enterohemoragică (E.coli) s-a extins din Germania în ţările învecinate Austria, Danemarca şi Republica Cehă, precum şi în Suedia, relatează luni cotidianul spaniol El Pais, potrivit căruia Madridul ia în calcul posibilitatea de a cere socoteală pentru...
OMS: România, între puţinele ţări din lume care dispun de un sistem adecvat de îngrijiri paliative Foarte puţini dintre bolnavii aflaţi la sfârşitul vieţii primesc îngrijiri paliative, relevă primul studiu global pe acest subiect, publicat marţi de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS). România este una din cele doar 20 de ţări din lume care au un sistem adecvat de îngrijiri paliative, se arată în...
Primul caz de infectare cu E.coli din Spania, la un tânăr din San Sebastian Un bărbat în vârstă de 41 de ani se află în continuare internat în stare gravă într-un spital din localitatea spaniolă San Sebastian, cu simptome de infectare cu bacteria E.coli, potrivit cotidianului 'Berria', citat marţi de El Mundo.