Cele mai citite
 


Un spital din opt a achitat integral drepturile salariale
luni, 27 iulie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Suceava, 27 iul /Agerpres/ - Preşedintele SANITAS Suceava, Ana Ionescu, a declarat, luni, că prima de stabilitate nu a fost acordată de niciunul dintre spitalele din judeţ, cu excepţia celui orăşenesc din Solca

Această primă se acordă o dată pe trimestru şi are valoarea unui salariu, în funcţie de gradul profesional al fiecarui angajat.

Ana Ionescu a explicat că prima de stabilitate ar trebui să se acorde în contextul emigrării specialiştilor către spitalele din străinătate, unde salariile sunt mai mari.

Potrivit lui Ionescu, la Spitalul de Urgenţă ''Sfântul Ioan cel Nou'' Suceava, angajaţii şi-au primit salariile integral, sporurile acordate sunt la limita maximă, se acordă salarii de merit şi tichete de masă. Liderul SANITAS a spus că doar prima de stabiliate şi a doua jumătate a celui de-al 13-lea salariu nu s-au acordat, dar managerul spitalului, Vasile Râmbu, a promis ca se vor plăti în următoarea perioadă.

La Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc nu se acordă toate sporurile, iar salarii de merit iau doar medicii. Se acordă, în schimb, tichetele de masă şi s-a dat cel de-al 13-lea salariu pe anul 2008.

La Spitalul Orăşenesc Gura Humorului, angajaţii nu şi-au luat cel de-al 13-lea salariu, nu primesc salarii de merit, iar la tichetele de masă s-au înregistrat restanţe la acordare.

„Din punct de vedere al sporurilor, cel pentru condiţii deosebite de muncă se diferenţiat la TBC. Mai exact, medicul primeşte un spor de 100%, iar asistenţii medicali de 50%, ceea ce nu este corect, deoarece toţi angajaţii au aceleaşi riscuri”, a spus Ionescu.

La Spitalul Orăşenesc Siret nu se acordă salarii de merit, nu s-a dat al 13-lea salariu, se înregistrează restanţe la tichete, iar pentru luna trecută angajaţii au luat doar 30% din salariu.

La Spitalul de Psihiatrie Cronici Siret, nu se acordă salarii de merit, de două luni sunt restanţe la tichetele de masă, iar sporurile nu se acordă integral.

La Spitalul municipal Rădăuţi, angajaţii nu şi-au primit cel de-al 13 salariu din anul 2008 şi nu primesc salarii de merit, iar la Spitalul municipal Fălticeni nu s-a acordat prima de stabilitate.

Spitalul Solca este singura instituţie medicală din judeţ care a achitat integral toate drepturile salariale datorate angajaţilor. AGERPRES/(Silvia Marcu)

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Suceava: Toate spitalele publice şi private din judeţ au cititoare de card de sănătate funcţionale Spitalele publice şi private din judeţ au achiziţionat peste 200 de cititoare de card, cele mai multe fiind la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava, a declarat joi pentru AGERPRES directorul DSP, Ludovic Abiţei.
Suceava: Un spital desfiinţat şi două comasate în judeţ Un spital din judeţul Suceava ar putea fi desfiinţat şi transformat în cămin de bătrâni, iar alte două spitale ar putea fi comasate, a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, Adrian Popescu.
Sanitas, SLI şi Federaţia Naţională a Muncii vor continua protestele dacă va fi necesar Protestele vor continua atât la nivel local, cât şi naţional, dacă situaţia va cere acest lucru, dat fiind că Guvernul a aprobat deja o Ordonanţă de Urgenţă prin care se va reduce cu 25% fondul de salarii, adică vor fi afectate şi alte categorii de salariaţi, nu numai bugetarii, a declarat miercuri,...
Sanitas Covasna: Niciun spital nu mai are bani pentru ultimele două luni din acest an Niciun spital public din judeţul Covasna nu mai are bani pentru a-şi desfăşura activitatea în ultimele două luni din acest an, a declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, liderul Sindicatului Sanitas Covasna, Vasile Neagovici.
SANITAS: Peste 130.000 de salariaţi din sistemul sanitar vor participa la greva de avertisment şi la greva generală Peste 130.000 de salariaţi din sistemul sanitar vor participa, la nivelul întregii ţări, la greva de avertisment şi la greva generală care vor fi organizate, pe 25, respectiv 28 noiembrie, de Federaţia SANITAS, a declarat joi, pentru AGERPRES, Leonard Bărăscu, preşedintele organizaţiei sindicale.
Sanitas Covasna: Ministrul Sănătăţii poate să îşi dea demisia, reforma sa nu va trece Aproximativ 1500 de angajaţi din sistemul sanitar covăsnean participă la greva japoneză declanşată luni la nivel naţional în semn de protest faţă de măsurile de reformă iniţiate de Ministerul Sănătăţii, a declarat pentru AGERPRES, liderul Sindicatului Sanitas Covasna, Vasile Neagovici.