Cele mai citite
 


Bacteria Eceh: proteste ale agricultorilor spanioli la Hamburg
sâmbătă, 4 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Agricultori spanioli s-au deplasat vineri în Germania pentru a-şi exprima mânia ca urmare a acuzaţiilor proferate împotriva castraveţilor lor, suspectaţi timp de mai multe zile că ar fi purtători ai bacteriei Eceh, care a provocat deja moartea a 18 persoane în Europa, relatează AFP.
''Sunt aici deoarece compania mea a fost citată săptămâna trecută ca fiind unul din vectorii bacteriei Eceh (...) Toate media europene ne-au numit ''ucigaşi cu castravetele'' (...) Reputaţia noastră este distrusă'', a declarat Antonio Lavao, directorul Frunet, într-o conferinţă de presă la Hamburg, în nordul Germaniei, unde se află epicentrul epidemiei.
Autorităţile germane au indicat într-o primă etapă că o cauză a bolii ar putea fi castraveţii spanioli, dar toate analizele realizate până în prezent, în Germania, Spania şi în Italia, par să-i scoată din cauză.
''Nu se poate munci. Nici o activitate nu are loc în întreprindere'', a declarat patronul Frunet, care are 120 de angajaţi şi sediul în Malaga /Andaluzia/.
''Nu sunt furios pe germani, deoarece Germania este una din cele mai bune pieţe ale noastre. Sunt mai degrabă obosit. Toată viaţa mea a fost distrusă în ultimele cinci zile'', a mai spus patronul Frunet.
Spania va cere de la Uniunea Europeană ''ajutoare extraordinare'' ca ''despăgubiri'' pentru prejudiciile aduse agriculturii sale. Epidemia, care pare să fi pornit din Germania şi care se extinde în Europa şi în SUA, s-a soldat deja cu 18 morţi. Se pare că toţi bolnavii au trecut prin Germania.AGERPRES/(Angela Sârbu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Germania: Epidemia cu E.coli nu a fost provocată de castraveţii spanioli Castraveţii spanioli nu sunt vinovaţi de izbucnirea epidemiei cauzate de 'E. coli', care a făcut până acum 15 morţi, producând totodată îmbolnăvirea a peste 1.400 de persoane în Germania, a informat marţi şefa Departamentului de sănătate publică din Hamburg, Cornelia Prufer-Storks, transmite EFE.
Germania: Castraveţii spanioli nu s-ar fi putut contamina la descărcare în Hamburg Castraveţii spanioli purtători ai bacteriei infecţioase care a cauzat trei morţi în Germania nu s-ar fi putut contamina când un palet cu astfel de legume ar fi căzut în timpul descărcării în piaţa centrală din Hamburg, cum argumentează agricultorii spanioli, potrivit unui oficial german, citat vineri...
Germania: Epidemia provocată de bacteria EHEC ar putea dura luni (Institutul Robert Koch) Epidemia provocată de bacteria EHEC ar putea dura luni, iar sursa infecţiei ar putea să nu fie cunoscută niciodată, susţine Reinhard Burger, preşedintele Institutului german Robert Koch, instituţia federală însărcinată cu controlul sanitar, relatează BBC News.
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII 9 - 15 MAI Economia românească traversează o revenire ciclică sprijinită de cererea internă puternică astfel încât creşterea PIB ar urma să atingă 4,2% în 2016, principalele riscuri la adresa perspectivei fiind incertitudinile electorale şi cele externe, arată experţii FMI într-un raport elaborat în urma consultărilor...
SUA: Poliţia anunţă circa 20 de morţi în atacul armat din clubul de noapte din Orlando Aproximativ 20 de persoane au fost ucise în atacul armat care a avut loc la primele ore ale dimineţii de duminică în clubul de noapte Pulse, pentru homosexuali, din Orlando (Florida), a anunţat şeful poliţiei locale, John Mina, potrivit DPA.