Cele mai citite
 


Bacteria ucigaşă: propagarea epidemiei ''s-a stabilizat'' (medici germani)
sâmbătă, 4 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Numărul infecţiilor provocate de bacteria ucigaşă Eceh pare că s-a ''stabilizat'', au declarat vineri specialişti din Germania, unde au fost înregistrate 17 din cele 18 decese, dar nici un tratament rapid n-a fost identificat, relatează AFP.
Anunţul a fost făcut de profesorul Reinhard Brunkhorst, preşedintele Societăţii germane de nefrologie şi responsabil al Spitalului universitar din Hanovra /nord/, unde au fost înregistrate mai multe decese.
Într-o conferinţă de presă cu mai mulţi specialişti din Hamburg, profesorul Brunkhorst a estimat că este vorba de ''cea mai importantă epidemie din ultimele decenii cauzată de o bacterie''.
Circa 2.000 de persoane sunt contaminate în Germania, în principal în nordul ţării. Au fost depistate cazuri de îmbolnăviri şi în alte ţări europene şi chiar în SUA, care au toate legătură cu Germania.
Eceh se manifestă prin diaree cu sânge şi, în cazurile cele mai grave, prin tulburări renale prin intermediul unui sindrom denumit SHU /sindromul hemolitico-uremic/.
Joi după-amiază, Institutul Robert-Koch, însărcinat cu supravegherea sanitară în Germania, înregistrase 520 de cazuri de SHU în ţară, potrivit unui comunicat difuzat vineri.
Specialiştii au recunoscut că nici un tratament cu adevărat eficient n-a fost încă identificat.
Cercetători din Hamburg au indicat joi că, după studii întreprinse cu o societate chineză, bacteria pare rezistentă la numeroase antibiotice, ceea ce face tratamentul foarte dificil.
Un medicament pe bază de anticorpi, Eculizumab, este utilizat de câteva zile pentru tratarea pacienţilor care sunt cel mai grav bolnavi. Dar ''nu putem spune încă multe despre eficienţa acestei terapii'', a declarat Ulrich Kunzendorf, şeful serviciului de nefrologie CHU din Kiel /nord/. AGERPRES/(Angela Sârbu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gena rezistentă la antibioticul "de ultimă instanţă" a fost descoperită şi în Europa Oamenii de ştiinţă au descoperit în stare liberă în Germania o genă detectată pentru prima oară în China, care face bacteriile rezistente la 'Colistin', o mixtură de polipeptide ciclice considerată de multe ori un antibiotic "de ultima instanţă", informează agenţia DPA.
Rezistenţa la antibiotice, pentru prima dată abordată într-o reuniune la Naţiunile Unite Liderii mondiali participanţi la Adunarea Generală a ONU de la New York au cerut miercuri guvernelor, medicilor, laboratoarelor şi consumatorilor să se mobilizeze pentru a ţine sub control pericolul tot mai mare pe care îl reprezintă superbacteriile rezistente la antibiotice, cauza a numeroase boli din...
Rezistenţa la antibiotice provoacă 23.000 de morţi pe an, în SUA Rezistenţa la antibiotice afectează anual cel puţin două milioane de oameni, în SUA, şi provoacă cel puţin 23.000 de morţi, relevă un raport al autorităţilor sanitare citat marţi de AFP.
Dr. Victor Olsavszky: Rezistenţa la antibiotice provoacă creşterea morbidităţii şi decese inevitabile Rezistenţa la antibiotice este o problemă globală crescândă pentru sănătatea publică a subliniat, joi, într-o conferinţă de presă, dr. Victor Olsavszky, reprezentantul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) pentru România.
Infecţiile cu bacterii foarte rezistente la antibiotice: Primul caz semnalat în SUA declanşează semnalul de alarmă la G7 Primul caz cunoscut în Statele Unite de infecţie cu o super-bacterie care nu poate fi ucisă de antibiotice de ultimă instanţă a fost detaliat într-un raport publicat joi de Ministerul american al Apărării. Această bacterie foarte rezistentă a fost identificată în urina unei femei în vârstă de 49 de ani...
Organizaţia Mondială a Sănătăţii: Rezistenţa la antibiotice ne ameninţă pe toţi Creşterea rezistenţei la antibiotice reprezintă o ameninţare enormă la adresa sănătăţii la nivel mondial", a declarat, luni, la Geneva, directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Margaret Chan, prezentând primul sondaj al organizaţiei sale pe această temă.