Cele mai citite
 


Baschet: Spitalul Clinic de Pediatrie din Sibiu, dotat tehnic din încasările de la All Star Game
sâmbătă, 4 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalul Clinic de Pediatrie din Sibiu beneficiază de un aparat ultramodern care monitorizează nivelul de oxid nitric din aerul expirat de copiii diagnosticaţi cu astm bronşic, achiziţionat cu suma strânsă la All Star Game-ul de baschet masculin organizat în aprilie pe Cibin.
Denumit NObreath şi produs de o companie din Anglia, performantul aparat are o valoare care depăşeşte şase mii de euro, informează Federaţia Română de Baschet.
După tradiţionalul eveniment baschetbalistic, care reuneşte în fiecare an cei mai buni baschetbalişti din România, a avut loc un dineu în care Federaţia Romana de Baschet a aniversat 80 de ani de existenţă, în timp ce gazdele de la CSU Sibiu au celebrat 40 de ani de activitate. Cu acel prilej a avut loc şi o licitaţie în scopuri caritabile, pentru adunarea de fonduri necesare achiziţionării aparatului de ventilaţie. Printre obiectele scoase atunci la licitaţie s-au aflat o pereche de mănuşi de box cu autograful campionului mondial Lucian Bute, racheta de tenis a fostei mari jucătoare de tenis Ruxandra Dragomir (preşedinte FR Tenis), tricourile de joc ale fostelor glorii Petre Brănişteanu şi Costel Cernat, tricoul de campion naţional oferit de FR Atletism, cu mai multe autografe, printre care şi cel al fostei campioane olimpice Gabriela Szabo, o minge de baschet cu autograful lui Ghiţă Mureşan, tricoul de joc cu autograful fostei campioane europene la tenis de masa Otilia Bădescu, tricourile regretatului baschetbalist Elemer Tordai, atât cel de la CSU Sibiu, cât şi cel de la naţionala României, etc.
AGERPRES (AS/Mihai Ţenea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Spitalul de Pediatrie din Sibiu, primul din România unde copiii vor fi trataţi acasă ca în străinătate Copiii cu boli neurologice nu vor mai fi nevoiţi să fie internaţi în spitale de top din Europa, ei vor putea beneficia în Spitalul de Pediatrie de la Sibiu de cele mai performante aparate şi de ajutorul celor mai buni specialişti neurologi din străinătate, care îi vor ajuta prin intermediul primului...
Sibiu: În urma unui scandal, copiii şi asistentele din Spitalul Clinic de Pediatrie vor fi supravegheaţi video Pentru prima dată, de la sfârşitul lunii iulie saloanele în care sunt internaţi copiii în Spitalul Clinic de Pediatrie Sibiu vor avea montate camere video, nu doar pentru supravegherea celor mici, dar şi a asistentelor medicale, asta după ce o mamă a acuzat o asistentă că i-a bătut fetiţa, lucru neconfirmat...
Sibiu: S-a inagurat cel mai important centru de cercetare în bolile neurologice la copii din România Cel mai important centru de cercetare şi telemedicină în bolile neurologice la copii din România a fost inaugurat, sâmbătă, la Spitalul de Pediatrie din Sibiu, unde s-au investit 10 milioane de euro în aparatura cea mai performantă.
Sibiu: 935 de mame cer Primăriei să le permită internarea în spitalul de pediatrie, alături de copiii lor Un număr de 935 de mame din Sibiu au semnat o petiţie on-line adresată Primăriei şi Spitalului de Pediatrie, în care solicită internarea alături de copiii lor, lucru care în momentul de faţă, conform petiţiei, nu este permis din lipsă de spaţiu, conform unui comunicat de presă remis, marţi, AGERPRES...
Prof. univ. dr. Miron Bogdan: Un român din cinci suferă de astm Un om din cinci suferă de astm bronşic în România, a subliniat prof. univ. dr. Miron Bogdan, preşedintele Comisiei de pneumologie a Ministerului Sănătăţii, marţi, cu prilejul Zilei Mondiale a Astmului.
Sibiu: Conducerea Spitalului de Pediatrie consideră "justificată" petiţia mamelor nemulţumite Conducerea Spitalului de Pediatrie din Sibiu consideră "justificată " petiţia celor peste 900 de mame nemulţumite de faptul că nu s-au putut interna alături de copiii lor, anunţând, în context, faptul că va analiza posibilitatea suplimentării cu paturi destinate aparţinătorilor.