Cele mai citite
 


CIADO consideră că proiectul de lege pentru interzicerea etnobotanicelor este neaplicabil
sâmbătă, 4 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
CIADO consideră că noul proiect de lege adoptat de Guvern privind interzicerea substanţelor etnobotanice nu poate fi aplicabil pentru a rezolva problemele pe care le generează acestea, a declarat vineri reprezentantul Centrului Internaţional Antidrog şi pentru Drepturile Omului (CIADO) la Consiliul Europei, Gigel Lazăr, la o conferinţă de presă.
El a spus că actul normativ ar fi trebuit mai întâi dezbătut public, aşa cum cere rezoluţia Parlamentului European privind consultarea societăţii civile.
"Guvernul României preferă să ia decizii la nivel instituţional şi propunerile sunt criticabile, cel puţin două dintre ele. Se prevede de exemplu că dealerii vor face puşcărie dacă o persoană moare după consumul de etnobotanice, dar cum se poate demonstra acest lucru? Nu au fost prevăzute fonduri pentru analizele ce trebuie să le facă laboratorul de toxicologie al Poliţiei, acestea sunt foarte scumpe, deci ele nu se pot face. Un alt aspect pe care legea nu îl clarifică bine este situaţia blocării serverelor, acestea fiind în majoritate în partea asiatică, Europa de Vest, America. IP urile se schimbă săptămânal", a arătat oficialul CIADO.
De asemenea, Gigel Lazăr a completat că proiectul de lege vine cam târziu şi că România ar trebui să se concetreze pe "corupţia din droguri", pe programe de prevenţie şi nu combatere.
"Tinerii îşi doresc dezbateri corecte, pro şi contra droguri, comunicare, programe alternative. Modelul polonez al proiectului este bun, dar să ţinem seama că această ţară a alocat bani pentru programe de prevenţie, în timp ce România nu a dat niciun leu", a mai spus reprezentantul CIADO România.
În acelaşi context, el a făcut referire şi la moţiunea USL privind etnobotanicele, spunând că probabil nu va trece în Parlament, dar este un semn bun şi speră că Guvernul va trece şi la fapte. AGERPRES/(AS, Mihaela Tudorache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Hunedoara: Tinerii social-democraţi vor propune interzicerea etnobotanicelor Deputaţii care fac parte din Tineretul Social Democrat (TSD) vor iniţia un proiect de lege prin care comercializarea plantelor etnobotanice să fie interzisă, a declarat joi la Deva deputatul Laurenţiu Nistor, preşedinte al filialei judeţene PSD Hunedoara.
Agenţia Naţională Antidrog a elaborat un amplu proiect de combatere a efectelor drogurilor etnobotanice Agenţia Naţională Antidrog (ANA), în parteneriat cu Romanian Harm Reduction Network (RHRN), a elaborat un amplu proiect de cercetare denumit "Evaluarea riscurilor generate de abuzul noilor substanţe psihoactive comercializate sub denumirea de droguri legale", finanţat de UNICEF România, informează un...
Primarul Neculai Onţanu iniţiază un proiect de lege împotriva etnobotanicelor Primarul sectorului 2 al Capitalei, Neculai Onţanu, a anunţat, joi, la o întâlnire cu familiile unor tineri care consumă etnobotanice, că doreşte să formeze un grup de lucru pentru a elabora un proiect de lege împotriva comercializării acestor produse.
Camera Federativă a Medicilor respinge noul proiect de Lege a Sănătăţii, deoarece desfiinţează principiul solidarităţii Vicepreşedintele Camerei Federative a Sindicatelor Medicilor din România (CFSMR), dr. Dan Pereţianu, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că instituţia pe care o reprezintă respinge noul proiect de Lege a Sănătăţii, propus de dr. Cristian Vlădescu, deoarece actul normativ ar urma să desfiinţeze...
PDL vrea interzicerea comercializării on-line a etnobotanicelor şi autorizarea pe produs şi pe agent economic în acest domeniu Partidul Democrat Liberal (PDL) va declanşa, în perioada 1-15 martie, o campanie de conştientizare privind etnobotanicele, dar şi de promovare a unui proiect de lege care vizează, printre altele, interzicerea comercializării electronice a acestora şi autorizarea specială pe produs şi pe agent economic...
CIADO: Statul nu a făcut nimic doi ani împotriva etnobotanicelor Preşedintele executiv al Centrului Internaţional Antidrog şi pentru Drepturile Omului (CIAD) România, Gigel Lazăr, a criticat duminică, într-o conferinţă de presă, reacţia tardivă a autorităţilor statului pentru a rezolva problematica consumului de etnobotanice.