Cele mai citite
 


Colegiul Medicilor Cluj îi solicită premierului să ia în considerare demisia preşedintelui CNAS
sâmbătă, 4 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Colegiul Medicilor Cluj i-a trimis o scrisoare deschisă premierului Emil Boc în care îi solicită să ia în considerare demisia preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Lucian Duţă.
"Măsurile propuse şi declarate în mod public de domnul preşedinte al CNAS nu au făcut altceva decât să destabilizeze, într-un mod periculos, întregul proces de acordare a asistenţei medicale în România, începând de la nivelul cabinetelor de medicină de familie până la nivelul spitalelor. Toate aceste aspecte pun în pericol viaţa bolnavilor, creându-se o stare tensionată între cadrele medicale şi pacienţi", se arată într-un comunicat al Colegiului Medicilor Cluj, semnat de profesorul Mircea Bârsan, transmis vineri AGERPRES.
Referitor la acuzele aduse medicilor de familie, doctorii clujeni susţin că nu sunt în grevă, fiind zilnic la cabinet.
Potrivit scrisorii deschise, motivul real al inactivităţii lor este lipsa cadrului legal, respectiv refuzul nejustificat al CNAS de a respecta cadrul legal în vigoare.
"Concret, deşi contractul-cadru privind furnizarea serviciilor medicale în sistemul asigurărilor de sănătate pentru anul 2011 - 2012 şi normele metodologice de aplicare a acestuia sunt în vigoare începând din 1 iunie, Casele judeţene de Asigurări de Sănătate propun medicilor, în baza unei note interne a CNAS, încheierea de acte adiţionale pentru luna iunie la contractul-cadru aplicabil în anul 2010, acte ce nu pot produce efecte juridice, fiind în afara dispoziţiilor legale. Considerăm că CNAS nu poate înlătura sau modifica dispoziţiile actelor normative în vigoare ori să decidă modificarea datei de intrare în vigoare a noului contract - cadru, care trebuia să fie aplicabil la data de 1 ianuarie 2011", susţine preşedintele Colegiului Medicilor Cluj, Mircea Bârsan.
Totodată, în vederea reformării sistemului de sănătate din România, medicii clujeni cer premierului subordonarea Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate ori a Serviciului medical din cadrul CNAS Ministerului Sănătăţii, într-o primă etapă. Ulterior ar fi necesară, în opinia lor, implementarea unor sisteme care funcţionează în UE, unde casele de asigurări de sănătate sunt "adevărate societăţi de asigurare private", care reprezintă, în mod real şi efectiv, drepturile pacienţilor. AGERPRES/(AS - Elena Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
RETROSPECTIVE 2013 - un an al reformelor, dar şi al protestelor în Sănătate Anul 2013 a fost unul al reformelor în sănătate, Ministerul Sănătăţii lansând în dezbatere publică mai multe proiecte de lege privind pachetul de bază, răspunderea civilă a personalului medical şi a furnizorului de produse şi servicii medicale, dar şi organizarea şi finanţarea rezidenţiatului.
Colegiul Medicilor din România solicită premierului Emil Boc deblocarea posturilor din sănătate Colegiul Medicilor din România (CMR) solicită premierului Emil Boc, într-o scrisoare deschisă, deblocarea posturilor din sănătate şi atrage atenţia asupra deficitului major al personalului medical, în general şi al medicilor în special.
Cluj: Prof. dr. Mircea Bârsan: CNAS este condusă prost Prof. univ. dr. Mircea Bârsan, prestigios chirurg al Institutului Inimii 'Nicolae Stancioiu' şi preşedinte al Colegiului Medicilor Cluj, a declarat că autorităţile locale ar trebui să ia în subordine Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS), ''care este condusă prost, de la bun început, banii colectaţi...
Puţini medici din ţară au semnat actele adiţionale la contractul-cadru cu Casele de Asigurări de Sănătate (grupaj) Puţini medici din ţară au semnat actele adiţionale la contractul-cadru cu casele judeţene de asigurări de sănătate, fiind nemulţumiţi de valoarea serviciilor ce pot fi decontate prin sistemul public de asigurări. Ei consideră că noul contract cadru încalcă foarte mult drepturile pacienţilor iar medicii...
Puţini medici din ţară au semnat actele adiţionale la contractul-cadru cu Casele de Asigurări de Sănătate (grupaj II) Puţini medici din ţară au semnat actele adiţionale la contractul-cadru cu casele judeţene de asigurări de sănătate, fiind nemulţumiţi de valoarea serviciilor care pot fi decontate prin sistemul public de asigurări. Ei consideră că noul contract cadru încalcă foarte mult drepturile pacienţilor, iar medicii...
Emil Boc: Guvernul va permite CNAS angajamente suplimentare de 500 milioane de leiEmil Boc: Guvernul va permite CNAS angajamente suplimentare de 500 milioane de lei Executivul va permite Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) să încheie angajamente legale suplimentare, de maximum 500 de milioane de lei, pentru a putea asigura necesarul de medicamente, printr-o ordonanţă de urgenţă care urmează să fie adoptată în şedinţa de Guvern de miercuri, a anunţat...